15 július 2020

altAz Akvárium Magazin weboldala mellett az elmúlt években sajnos eljárt az idő.

Számos összetevője elavult, nehézkesen használható, feleslegesen bonyolult vagy legalábbis kényelmetlen (a háttérben meghúzódó technikai gondokról nem is beszélve). Adminisztrátori csapatunkat bővítettük, sikerült pár problémát orvosolni, de az igazi megoldás kezdete - és egyik legkomolyabb feladata - az oldal teljes migrációja egy frissebb motor alá.

 

Ennek megvalósítását próbáltuk az oldal használói számára minél kevésbé érezhetően végezni, most azonban elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor ez nem végezhető némi kihatás nélkül: kompatibilitási eltérés miatt az új oldal fejlesztése során a jelenlegi korlátozott mértékben lesz elérhető (pl. a felső menüpontok nem jelennek meg). Mivel a feladat jelentős mennyiségű munkaórát vesz igénybe, ezek elvégzése több dátumon szétszórtan fog történni, a jelenlegi oldal az új oldal élesítésééig - az időablakok kivételével - természetesen teljes funkcionalitáson továbbra is elérhető. Adatvesztéstől nem kell tartanotok (legfeljebb párezer kamu felhasználótól szabadulunk meg, akiket a jelenlegi biztonsági réseket kihasználva robotok regisztráltak).

A módosítási időablakokat próbáljuk a minél kevésbé kihasznált idősávokban elhelyezni és ebben a cikkben rendszeresen jelezni, amikor munka miatt tapasztalható a probléma (a cikkek ilyenkor is megnyithatók).

Következő karbantartási időablak: 2014.08.26 21:00-től kb. 2014.08.27 03:00-ig

Kérlek erre az időszakra ne időzítsetek fontos megbeszéléseket a chaten, vagy fontos/sürgős megválaszolandó leveleket a belső levelezésben, mert jó eséllyel ezek a funkciók nem, vagy csak nagyon nehézkesen lesznek elérhetők a jelzett idősávban!

A jelzett időszakban bújjátok a szakirodalmat, cseréljetek vizet és közben szurkoljatok, hogy minél előbb használatba vehessétek az új oldalt! Megértéseteket kérem, türelmetekben bízom és előre is hálásan köszönöm!

Az Akvárium Magazin weboldalának kis létszámú, de lelkes fejlesztőcsapata nevében,

toist

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


toist profilkép
toist válaszolt #1 6 éve 6 napja
Jövő hét hétfő estétől kedd néhány óráig (2014.07.14 19:00-tól 2014.07.15 03:00-ig) ismét olyan módszert próbálok alkalmazni (remélhetőleg sikerrel), ami a mostani oldalon funkcionális hiányosságokat fog okozni, türelmeteket, megértéseteket kérem! Addig mindenképpen próbálom annyira előkészíteni a dolgokat, hogy az időablakba beleférjek.

Egyelőre 2 lépés előre után általában 1,5 lépés hátra következik, mert a javasolt segédkomponensek és ajánlások ezen az oldalon valahogy kevéssé akarnak működni (egyszerűbb, kisebb oldalon kipróbálva persze gond nélkül ment)... Annyi biztos, hogy előbb-utóbb megoldom :)
toist profilkép
toist válaszolt #2 6 éve 1 hónapja
Rövid helyzetjelentés: 7000 kamu regisztrációtól megszabadultunk, más sikerről sajnos nem tudok beszámolni, az oldal sajátosságai miatt az "egyszerű" 1.5 -> 3.3 frissítés nem jött be, valószínűleg a bonyolultabb és jórészt manuális 1.5->2.5->3.3 lesz a megoldás. A hírt kint hagyom, mert még szükség lehet rá, az aktuális kinézett irány tevékenységeivel a jelenlegi oldal zargatása nélkül tudok haladni.
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #3 6 éve 1 hónapja
Az időzítés szerencsés, úgyis itt a nyakunkon a nyári holt szezon :)
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #4 6 éve 1 hónapja
Nagyszerű! Türelemmel és megértéssel fogok eztán is fórumozni, és köszönöm a korrekt tájékoztatást..így kell ezt csinálni!
Jó munkát kívánok:Gábor
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet