17 január 2018

ImageA napokban sikerült szert tennem erre a különleges halfajra, és emlékeztem hogy az Akvárium Magazin hasábjain már megjelent róla egy cikk. Megtaláltam, szerzője: Nagy Lajos. Remélem hamarosan a saját tapasztalataimról is beszámolhatok majd, addig is olvassátok Nagy Lajos cikkét! (Sepsi Péter, AM)

Log in to comment

Image Hogy hol és milyen körülmények között született, illetve hogy milyen viszontagságok közepette jutott el eddig az örömteli eseményig, megtudhatjátok Hack Gyula cikkéből. Kattints a cikkre!

Log in to comment

Jávai lövőhal (Toxotes jaculatrix, Pallas, 1767)

ImageEz a rendkívül érdekes hal, mint a neve is mutatja: lövéssel szerzi be táplálékát. Hogy hogyan?! Megtudhatjátok Horváth Gábor tollából. Kattints a cikkre!

Log in to comment
Botia kubotai
(Syn: Botia angelicus, Kottelat, 2004)
Botia kubotaiAz előző télen tűnt fel ez az érdekes, és nagyon atraktív új csíkfaj hazánk kisállat-kereskedéseiben. Aki meglátta őket, rögtön a szívébe is zárta, viszont az esetek nagy részében nem nagyon tudtak a boltban mit mondani róla, azon kívül, hogy gyönyörű, drága, és hogy Botia.

Log in to comment

Sivatagi géb
Chlamydogobius eremius (Zietz, 1896)

ImageAusztrália számos gyönyörű színezetű fajjal kényezteti az akvaristákat, ezért nem véletlen, ha egy újabb faj kerül leírásra joggal számíthat nagy érdeklődésre az akvaristák körében. A sivatagi gébet először 1896-ban írta le Zietz a közép-ausztrál Horn expedícióban.

Log in to comment
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet