19 március 2018

Egy feledésbe merült gyöngyszem

Laetacara curviceps (Ahl, 1924)

ImageErről a manapság medencéinkben ritkaságszámba menő dél-amerikai sügérről olvashattok Kasi Mátyás cikkében. Olvasáshoz kattints a cikkre!

 

Log in to comment

Heros notatus GUYANA  (Jardine, 1843)

ImageEz a közel 25 cm-es Heros faj viszonylag ritkán fordul elő hazai akvaristáknál, főleg külföldön elterjedt. Hazája Guyana vizei, leggyakrabban az Essequibo folyó.  Itt viszonylag sötét környezetben, főleg uszadékfák körül, ill. vízzel elárasztott erdőkben él. A víz is viszonylag sötét, magas cser és huminsavtartalmú, 5.5, 6.5 pH, és 26-28 C fokos vízhőmérséklet jellemzi.

Log in to comment

Satanoperca leucosticta
 Müller & Troschel, 1849

Satanoperca leucostictaA Geophagus nemből lett kiszakítva a Satanoperca nem. Ha felületesen megnézzük, a nem fajai kissé nyúlánkabb testűek, szélesebb szájúak és nyúlánkabb fejűek, mint rokonaik, mondhatni „kacsaszerű” csőrük van.

Log in to comment

Egy "vízi pávakakas"
Aequidens rivulatus, Günther 1859.
 
Aequidens rivulatusBár heves természetük miatt kevesen kedvelik a nagyobb testű sügérfajokat, a pávakakasként feszítő Aequidens rivulatus szinte minden akvaristát lenyűgöz, amint büszkén pöffeszkedve, de igen gyorsan és kecsesen hozza a többi hal tudomására, hogy "Bizony, itt én vagyok az úr".

Log in to comment

Az akvárium fantomja
Neetroplus nematopus, GÜNTHER  1867

ImageEz az érdekes testfelépítésű, igen tetszetős kis sügér Közép-Amerikából került hozzánk. Pár évvel ezelőtt már sikerült tenyészteni is, akkor „szellemsügér” néven, majd teljesen eltűnt. Most ismételten behozattuk, és sikerült újfent tenyészteni.

Log in to comment
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet