11 december 2018
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. írta:
Akváriumban halak mellett tarthatok-e teknőst? Ha igen milyen feltételek mellett. Előre is köszönöm válaszotokat.


AM: Már sokan feltették nekem ezt a kérdést, hiszen többen tartanak díszhalakat és ú.n. ékszerteknősöket is. Én magam is tartottam fiatal, 3-4 cm-es vörösfülű ékszerteknősöket szifók és szumátrai díszmárnák mellett és nem volt baj. Természetesen tudni kell, hogy a teknős ragadozó életmódot folytat, és mindent eleségnek tekint, akár mozog, akár nem. Ha még kicsi a teknős és jól van etetve, akkor nagyobb halak mellett -szifók, gurámik, márnák- tartható, azokat csak akkor eszi meg, ha valamitől legyengülnek. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a teknősnek szüksége van növényi eredetű táplálékra is. Ha nem kapja meg eleség formájában, akkor az akvárium növényeit fogja kicibálni és többé-kevésbé megenni.
Egy szépen berendezett vegyes akváriumba én nem javaslom a teknős tartását, inkább külön terráriumot készítsünk számára. Ha mégis egy akváriumban akarjuk tartani őket a halakkal, akkor kerítsük el az akvárium egy részét, ahol nem tehet kárt sem a növényekben, sem a halakban.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet