Hellóka!!!

Na végre kaptam egy blogot!
Már rég nyitni akartam egyet, de legszebb álmomban sem mertem remélni, hogy az Akvárium Magazin felkér, legyek az egyik bloguk házigazdája!

(Pszt! Ne szóljatok nekik, azt hiszik, hogy tudok írni!)
Valamilyen számomra érthetetlen okból szeretik az írásaimat, nahát én meg szeretek írni, így hát összeálltunk.

Írni fogok Neked, Kedves Olvasó!

Remélhetőleg sokat! Legalábbis annyit, amennyit a körülmények megengednek (Csigafan, Erik, Arnold:)!

Néhány szó magamról:

A díszállat-kereskedő szakmát űzöm már vagy húsz éve, kisebb nagyobb sikerrel. Kiskereskedés, nagykereskedés, haltenyészet, halnagykereskedés, üzletkötő, akváriumépítő, szóval voltam már minden. Rengeteg emberrel megismerkedtem, sok értelmessel, és még több... Remélem ezt a blogot mind olvasni, fogja, mert mindenkinek szólni fog. Neked is!

Kérek mindenkit, hogy véleményezzétek írásaimat, de nehogy csak pozitív kritikát kapjak, mert akó megbolondulok :), nyugodtan írd meg a véleményed, csak a csúnya szavakat hanyagold, mert a moderátor bácsik nem fognak szeretni.
Köszönöm!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na akkor csapjunk a lovak közé:

Hölgyeim és uraim A TERMÉSZETPLÁZA megnyitotta kapuit.

„Első rész!”

Mindenkit szeretettel várunk boltjainkban, nonstop nyitva tartással és hihetetlen nagy területtel.
Próbáljuk akvarista vevőinket kiszolgálni.

Mindjárt egy rossz hírrel kell kezdenem, itt a jól megszokott pénzzel, nem mennek semmire. Sajnos ebben a plázában nem ez a fizetőeszköz. Itt a természet iránti szeretet és tisztelet a legnagyobb érték. Nahát ha ebből sok van nálunk, akkor hihetetlenül gazdagon távozunk.
Mit hozzunk magunkkal? Hát leginkább a családtagokat! Igen ez egy családi bevásárlás lesz.

Első bolt: Erdő



 Egy másik hobbimnak köszönhetően (vadászat) rengeteget járom az erdőt, de nem ám a sétáló ösvényen, hanem keresztül kasul amerre kedvem tartja. Több munkámban visszaköszönnek az így gyűjtött gyökerek, kövek. Egy fontos dolgot itt meg kell, hogy jegyezzek, embertársaink nem mindig érzik át a dolgok „súlyát”, ezért megfelelő jelzőket találva ránk, és felmenőinkre próbálnak lebeszélni tettünkről. Legyünk süketek és folytassuk, amit elkezdtünk. Elég lesz egy laza mosoly, amikor azt vesszük észre, hogy ők is el kezdenek gyűjteni. Higgyétek el a mondás igaz : egy hülye százat csinál!:-)
Megfelelő szállítóeszközről gondoskodni kell, mert visszatérve a civilizáció nevű színházba, nem mindenki fogja jó néven venni kisé piszkos szenvedélyünket.

Második bolt: Vízpart


 Itt a rengeteg dekorációs anyagon kívül egy nagyon fontos dolgot találhatunk! Ihlet? Ötlet? Mindegy, ki hogy hívja, az a fontos hogy végre használjuk a szemünket arra, amire ki lett találva! Nézünk! Lássunk!
Meglátva egy gyönyörű patakpartot a mohás kövekkel, belógó gyökerekkel, és a széltől hajladozó ágak levelei közt átsütő nap fényében mintha egy Takasi akvárium vált volna élővé, pedig ez csak a természet ajándéka azoknak, akik képesek meglátni benne a csodát. Itt az idő, hogy „lopjunk” egy kicsit ebből a csodából. Üljünk le és próbáljuk megjegyezni agyunkkal, vagy csak egy fényképezőgéppel, hogy otthon kicsiben elkészíthessük annak mását! Figyeljünk nagyon a részletekre! Fontos a kő, gyökér, falevél színe, helyzete. Nem akarok elkeseríteni senkit, de soha nem fogjuk tudni elkészíteni a tökéletes másolatot, csak egy-egyszerűbb de gyönyörű akvárium lesz a végeredmény! Ha végeztünk, vegyünk egy jó nagy kosarat, amibe majd begyűjthetjük a rengeteg dicséretet.
A vízpartokon rengeteg élő eleséget gyűjthetünk halainknak, érdemes meghallgatni tapasztaltabb akvaristák tanácsait, milyen hálót készítsünk magunknak? Mikor, mit gyűjthetünk? Hogyan meneküljünk a vízpartot magáénak tudó horgászok, elöl? Miben szállítsuk gyűjtésünket?

Rengeteg szebbnél szebb dekorációt, köveket, különböző színű aljzatokat, gyökereket, ágakat, természet mester remekműveit, tehetjük magunkévá, és még csak alkudni sem kell.

Zábrácki László
Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Naptár

March 2024
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés