Gábor, nagyon köszönöm részletekbemenő válaszodat!
Eddig csak és kizárólag élővel etettem őket, és a továbbiakban is az lesz a fő, szárazzal csak hetente max. háromszor, de inkább kétszer.
Igen, a turmixoltra gondoltam, de mivel mindössze 3 egyed kelt ki, nem turmixoltam, hanem planktonozó hálóhoz használatos függöny anyagon paszíroztam át (mint, amikor paradicsompürét teszel el), majd többszöri öblítés után adtam nekik. Csak néztek mint Rozi a moziban. Kábé így:
Viszont ma kipróbáltam az ecetférgeket, és bizony jót mulattam. Az ecetek virgoncabbak, mint a Walterek, és a három kicsi manó eszeveszetten próbálta utolérni őket. Nagyítóval néztem az eseményeket, és vigyáznom kellett, mert ha túl hangosan nevettem - az pedig megy nekem -, mozdulatlanná dermedtek a Cory babák.
Szóval, jóízűen megették az ecetet, de utána fáradtan pihegtek ott, ahol az utolsót magukba tömték.
Grindálom sajnos nincs, de az nem lenne túl nagy falat nekik? Még olyan kicsik, mindössze 4 milisek. (Néha átfut az agyamon, hogy jó lenne, ha mindig ekkorkák maradnának.)
Sórákot nem keltetek, mert van Pasa-féle Daphnia-cyclopsz fagyi, de a Daphnia miatt azt még nem merek adni.
Amióta elúsztak, minden nap cserélek vizet, uszkve 2-3 decit, mivel egy 3 literes medencécskében vannak egy szivacsszűrővel, meg egy plusz porlasztóval.
Nekem óriási élmény, hogy világra jöttek, mert ők hárman az első Cory szaporulatom. Igaz, hogy C. pygmaeusokból, és trilineatusokból "építettem" tenyészcsapatot, mégis a két funkcionális, kifejezett házmesteri feladatokra "kárhozott" aeneus lepett meg utódokkal.
Már épp leírtam volna magamat, mint aki még Coryt sem képes szaporítani, de most újra lelkes vagyok, és érzem, hogy előbb-utóbb megtanulom/megfigyelem, hogyan kell őket gondozni ahhoz, hogy sokasodjanak.
(A betyár mindenit a szerkesztő ablaknak, annyira bolhák a betűk, hogy még olvasó szemüveggel sem látom rendesen, amit írok. Ha egy-egy betűt elvétek, kérlek Benneteket, nézzétek el az öreg csoroszlyának.)