Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete már évek óta minden ősszel megszervezi legnagyobb összejövetelét, az AME Akvarista Napokat. Idén, rendhagyó módon a Fővárosi Állat- és Növénykertben két napon át szeptember 5–6-án (szombat-vasárnap) kerül megrendezésre, ahol elsősorban érdekes akvarisztikai témájú programokkal, ismereterjesztő játékokkal és akvaristáknak meghirdetett versenyekkel szeretnénk az akvarisztikát népszerűsíteni.

 

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

A rendezvényen résztvevő szervezők, versenyzők és érvényes AME igazolvánnyal rendelkező személyeknek a belépés ingyenes! Az AME Akvarista Napok ingyenesen látogatható az állatkerten belül, csak a kert belépőjét kell megvásárolni. Felnőtt belépő: 1 850 Ft, Diákjegy: 1 290 Ft.

Az AME Akvarista Napok nyitva tartása megegyezik az állatkert nyitvatartási idejével: 09.00-18.00

PROGRAMOK

-Nano akvárium berendező verseny.

-Green-aqua bemutató asztal.

-Fotókiállítás. A Submarine magazin tengeri élővilág búvárfotó kiállítása. Gyönyörű képekkel elsősorban a tengeri élővilág iránt érdeklődőknek nyújtunk felejthetetlen élményt.

-Rendhagyó túravezetés az állatkert akváriumában. Csoportos túravezetés közben teljesen más szemszögből ismerhetjük meg Budapest egyik legnagyobb és legszebb állandó akvárium kiállítását.

-Gyerek sarok. Akvarisztikai témájú gyermek kézműves foglalkozások óvódásoknak, iskolásoknak és vállalkozó kedvű szüleiknek.

-Akvárium Magazin külön standdal fog kitelepülni a rendezvényre, ahol a korábbi számok mellett sok értékes akvarisztikai témájú könyvet is kínálni fog. Külön Akvarista TOTO-val is készül a kiadó, mely helyes kitöltésével értékes nyereményekre lehet szert tenni.

-Egész nap szakmai előadásokat és interaktív bemutatókat láthatunk. A tervezett témák: A víz, A rákok tenyésztése, A csigák világa, Cápák, Némó nyomában, Japán kertészet a víz alatt, Akvárium berendezés kezdőknek

-Interaktív játékokkal, halsaccolással, mikroszkópos oktatásokkal, vízparaméter mérésekkel próbáljuk az érdeklődőket játékos formában bevonni az akvarisztika bűvkörébe.

-A nosztalgiára vágyok igényeit szeretnénk kielégíteni az antik akvarisztikai bemutató keretében debütáló Akvárium Múzeummal.

-Csiga bemutatóval várja a kedves érdeklődőket és csiga fun-okat a tavalyról is jól ismert csigafarm.

-Betta szépségverseny (részleteket lásd a fórumban).

-Extrém akvárium bemutató keretében néhány, a kereskedésekben csak ritkán megtalálható, különleges akváriumot rendezünk be.

-Ha már van saját akváriumunk, akkor remek lehetőséget kínál a vízinövény vásár, ahol a csodálatos vízinövényeket kiemelt árkedvezményekkel vásárolhatjuk meg.

-Igazi újdonságnak számit a halas póló vásár. Elsősorban halas témájú pólók közül válogathatunk. Minden póló 2700 Ft. Ha valakinek van kedvenc fotója, akár saját halairól akváriumáról és elhozza a rendezvényre (CD-n, pendriveon), akkor néhány perc alatt rá tudjuk nyomtatni (nem vasalni) a kiválasztott pólóra.

-Az AME szekciók részére szervezünk fórumokat. Remek lehetőség a szekciók tevékenységének átbeszélésére és egy kis szakmai eszmefuttatásra. Kérjük, a szekciótagok érdeklődjenek a szekcióvezetőknél a részletekről.

-A látogatók bevonásával szeretnénk a legnagyobb hazai akvárium aszfaltrajzot elkészíteni a 2 nap alatt.

-Ha valaki szereti saját kezébe venni a dolgokat, akkor neki találták ki a TAPIZOO-t, ahol nem csak a szemé a főszerep.

-Az Állatkert alapítványa által üzemeltett ajándékbolt a rendezvény ideje alatt kifejezetten akvarisztikai témájú játékokkal, plüssökkel várják a szuvenír vadászokat.

-Az AME standon mindent megtudhatunk az Egyesületről.

 

A kiállítás ideje alatt az egyesület tagjai a látogatókat szaktanáccsal látják el, illetve az érdeklődők számára vízkémiai vizsgálatot biztosítanak a behozott vízmintákból.

 

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Naptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Bejelentkezés