Bár remélem minél többetekkel találkozunk a hétvégén, de azoknak, akik még bizonytalanok, álljon itt e cikk kedvcsinálónak.

 

 

Néhány érv a látogatás mellett:

-Kiváló program az egész családnak, a gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálják a nekik való programokat
-Senki nem lesz a cseteken, fórumokon és vasárnap a Pasánál, mert mindenki az állatkertben lesz, aki a számít
-Az időjárás viszontagságainak nem vagyunk kitéve, hisz fedett helyen, a kisszikla nagytermében lesz a rendezvény
-Nincs külön belépő az Akvarista Napokra, az állatkerti belépővel mindenki látogathatja azt, AME tagsági kártyával pedig még az állatkerti belépőt is helyettesítheted
-Ennyi akvarista egy helyen: a jó hangulat garantált! Felteheted kérdéseidet, megoszthatod tapasztalataidat, valaki biztosan lesz aki meghallgat és válaszol!
-Már most megbeszélheted, ki mit hoz neked a szeptember 13-i (Bp., exKUSZA) börzére. Így nem maradsz le a kedvenc haladról akkor sem, ha nem tudsz odaérni kezdésre a művházba.

Akiket még mindig nem győztem meg, az olvassa el a beharangozót a programokról:

Nézzük őket egyenként:

Nano akvárium berendező verseny

-Kedvcsinálónak álljon itt néhány kép a 2008-es bécsi kiállításról, ahol szintén volt nano akvárium bemutató. Szerintem nem kell hozzá további kommentár:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Greenaqua bemutató asztal

-Az akvakertészek (és benne a nano) világa tárul fel előttünk a Greenaqua bemutató asztalán. És az asztalhoz közel valószínüleg megtalálhatóak lesznek az akvakertészek is Nigroval az élen. Szerintem mindenkit szívesen segítenek majd tanácsokkal. (Lásd még az Akvárium Magazin 74., 75., 76. számait)

A Submarine magazin tengeri élővilág búvárfotó kiállítása

-Ez a programpont is magáért beszél. Ízelítőül kattints ide és megtudhatod milyen jellegű fotókra számíthatsz: http://www.submarine.hu/kepgaleria.html

Rendhagyó túravezetés az állatkert akváriumában

-Erre szokták mondani, hogy aki ismeri Vincze doktort annak azért, aki meg nem ismeri, azért ajánljuk, hogy hallgassa meg a túravezetést. Zoli hihetetlen tudása és lelkesedése az akvarisztika –különösen a tengeri akvarisztika – iránt legendás. Ehhez párosul egy kitűnő előadókészség, jó beszélőke. Vigyetek a túrára hidegélelmet, mert szerintem hosszú lesz, de senki sem akarja majd otthagyni!

Gyereksarok - Akvarisztikai témájú gyermek kézműves foglalkozások óvódásoknak, iskolásoknak és vállalkozó kedvű szüleiknek

-Ami már biztos lesz: gipszfigura festés, közös aszfaltakvárium rajzolása, állatsimogatás (TapiZOO), arcfestés, stb. A kollégák szakszerű felügyelete lehetővé teszi, hogy közben a papa-mama nyugodtan belemélyedjen az akvarisztika rejtelmeibe. Persze nem egyszer láttam én már olyat, hogy a szülők lelkesebben festegetik a gipszfigurákat, mint a gyermekük!

 

Akvárium Magazin stand

-Természetesen válogatni lehet majd a szakirodalomban, mint mindig. És mint mindig, most is akciós árral kedveskedünk az akvaristáknak! Külön Akvarista TOTO-val is készül a kiadó, mely helyes kitöltésével értékes nyereményekre lehet szert tenni.
És találkozhattok a Magazin főszerkesztőjével, a legtöbb szerzőjével, fotósával. Ne féljetek tőlünk kérdezni, mindenkinek nagyon szívesen válaszolunk s kérdéseire.

Egész nap szakmai előadásokat és interaktív bemutatókat láthatunk. A tervezett témák: A víz, A rákok tenyésztése, A csigák világa, Cápák, Némó nyomában, Japán kertészet a víz alatt, Akvárium berendezés kezdőknek

-Ez a programpont szerintem magáért beszél!

Interaktív játékokkal, halsaccolással, mikroszkópos bemutatóval próbáljuk az érdeklődőket játékos formában bevonni az akvarisztika bűvkörébe

-A halsaccolásról egyelőre nem árulok el semmit, az legyen meglepetés! Ami a mikroszkópos bemutatót illeti, mellékeltünk egy kis filmet néhány Corydoras sterbai ikráról, szerintem látványos. Ehhez hasonló bemutatók várhatók a mikroszkópoknál. Tavalyhoz képest jelentősen fejlődött a technikánk, így már kivetítőre is ki tudjuk tenni a mikroszkóp képét!

{wmv}ikrak{/wmv}

A nosztalgiára vágyok igényeit szeretnénk kielégíteni az antik akvarisztikai bemutató keretében debütáló Akvárium Múzeummal

-Most megláthatjuk, hogy nézett ki apáink, nagyapáink akváriuma! Aquad hosszú évek óta gyűjti és rendszerezi az akvarisztikai relikviákat, régi készülékeket, eszközöket. Évek óta működik honlapján az Akvarista Múzeum. Itt megnézheted mi vár rád a hétvégén:
http://www.freeweb.hu/aquad/modules.php?name=linkek&file=muzeum

Csiga bemutatóval várja a kedves érdeklődőket és csiga fun-okat a tavalyról is jól ismert csigafarm

-Nem lehet megunni a csigákat. Biztos vagyok benne, hogy tavaly óta bővült a gyűjtemény valamilyen különleges – kannibál, elevenszülő, hajas, félsósvízi vagy más – csigával.

Betta szépségverseny

-Még a helyszínen is lehet nevezni halat a betta szépségversenyre! Hozd el te is kedvencedet!

Extrém akvárium bemutató

-Láttál már asztal akváriumot, képakváriumot, emeletes akváriumot vagy tükörakváriumot? Nem? Akkor még egy ok, amiért érdemes eljönni!

Vízinövény vásár

-Bálintot (Moliflorát) és az ő növényeit azt hiszem nem kell bemutatnom az akvaristáknak. A hozni fogja a szokásos magas színvonalat: gyönyörű vízinövényeket kedvező áron vásárolhatunk nála!

Halas póló vásár

-Én a boltokban láttam már kutyás, macskás, hüllős, mostanában természetesen tengerimalacos polókat, de valahogy a halakra még nem indult rá senki. Max egy-egy cápás néha. Ennek most vége. Egyszerű a dolgunk, fogunk egy pendrive-ot vagy CD-t DVD-t, rámásoljuk a kedvenc halas fotónkat (ezúton kérek mindenkit, hogy ügyeljen a fotó készítőének jogaira!!!), elhozzuk a hétvégén az állatkertbe és pár perc alatt kész a poló, úgy, ahogy mi szeretnénk (ráadásul nyomtatva, nem vasalva)!

Az Állatkert alapítványa által üzemeltett ajándékbolt a rendezvény ideje alatt kifejezetten akvarisztikai témájú játékokkal, plüssökkel várják a szuvenír vadászokat

-akinek nem elég a poló, mint relikvia, az betérhet az ajándékbolt kihelyezett sátrába, és kedvére válogathat!

AME Információs Stand

-itt mindent megtudhatsz az Egyesületről, találkozhatsz a tagokkal, vezetőkkel, és ha úgy döntesz, akkor be is léphetsz! Természetesen az AME szakértői folyamatosan rendelkezésre állnak, lehet tőlük kérdezni, tanácsot kérni akvarisztikai témában is!

AME szekciók fórumai

-Remek lehetőség a szekciók tevékenységének átbeszélésére és egy kis szakmai eszmefuttatásra.

 

Remélem sikerült a bizonytalankodóknak is kedvet csilnálni a hétvégi AME Akvarista Napok meglátogatásához!

 

peters

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Naptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bejelentkezés