Az Akvaristák Magyarországi Egyesületének versenyguppi tenyésztői az Egyesület fennállásának eddigi legsikeresebb verseny részvételével büszkélkedhetnek: 10 kategóriából 6 győzelem Varsóban!


Sajnos még az idei év is igen szegényes volt versenyekben, az augusztusi paksi páros guppi EB-n kívül sokáig nem tudtuk, hogy várható-e még "élő" rendezvény, vagy csak az online események maradnak. Szerencsére lengyel barátaink a HWGC színeiben húztak egy bátrat és úgy döntöttek, megtartják a hirdetett időpontban versenyüket. Bár nem voltunk rá különösebben felkészülve (nekem se volt már lehetőségem elmenni személyesen), szerencsére szemlézésre alkalmas halaink voltak, Zoli barátunk pedig bevállalta az utat! 
Beszéljenek először az eredmények! Egyesületünk kategóriagyőztes halainak tenyésztői:

- A4 zászlófarkú (flag tail) - Toma István
- B1 duplakardos (double sword tail) - Takács Zoltán
- B2 felsőkardos (top sword tail) - Barna Krisztián
- B3 alsókardos (bottow sword tail) - Pohankovics Ádám
- C1 lapátfarkú (spade tail) - Balogh Benjamin Viktor
-
C3 kerekfarkú (round tail) - Toma István
(részletes eredménylista lentebb)

A helyezések mellett  azonban több fontos dolgot is meg kell említenem:

Nagyon örülök, hogy a hazai versenyguppizást az egyesület tagjainak és több külső segítőnk kitartó népszerűsítő munkájának köszönhetően sikerült odáig fejleszteni, olyan lelkes, kemény, egymást támogató magnak találkozni és együttműködni, hogy 8 tenyésztő tud egy nem várt versenyre halat küldeni. Mint az eredmények mutatják, ráadásul kifejezetten jókat! Bizony láttunk már helyenként nem versenyre illő halakat, de büszkén jelenthetem, hogy hazai tenyésztőink komolyan veszik a munkát, fejlesztik a szemüket, bírának tanulnak, érdekli őket a genetika, időt és pénzt nem sajnálva tökéletesítik törzseiket. Bízom benne, hogy itt nincs megállás és a trió versenyeken is meg tudjuk majd mérettetni halainkat a jövőben!
Másik nagy örömöm, hogy nem ragadtunk be egyetlen standard tenyésztésénél. Sok vonalat tartunk életben, igazi ritkaságokat is, melyek így nem vesznek ki, sőt tovább színesednek, csiszolódnak. S bár egyes kategóriákban egyedüli nevezett halakkal nyertünk, a versenytársak hiánya ellenére versenyképes, erős halakat küldtünk, ezt jól mutatják a magas pontszámok. Talán még hozzá is tudtunk járulni egy-egy törzs vérfrissítéséhez vagy megmentéséhez, hiszen az élő versenyek a sokkal komolyabb egyéni és közösségi élményen túl ezzel a hatalmas előnnyel (és még sok mással) is bírnak az online versenyekhez képest.

Jelenthetem a lelkes csapat dolgozik tovább, jövő évi EC szervezési jelentkezésünket már leadtuk, a hazai helyszín a szokásos módon versenyeztetés után derül majd ki, de azt már most megígérhetem, hogy szokás szerint mindent meg fogunk tenni, hogy a látogatók, versenyzők, nemzetközi vendégeink és bíráink egyaránt jól érezzék magukat!

Zárásképpen néhány fotó még a varsói eseményről és nevezett halakról itt található:
http://akwarysta.eu/index.php/fotoreportaze/1589-fotoreportaz-iv-miedzynarodowe-mistrzostwa-polski-hodowcow-gupikow-par-warszawa-08-10-2021

Részletes eredmények:

A fotók egy részét Dari Zoltán készítette, egy fotó és az eredménylista a HWGC hivatalos facebook oldaláról származik.
Bejelentkezés a hozzászóláshoz


pascalos válaszolt #1 2 éve 8 hónapja
Gratulálok a szép sikerhez!

Naptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Bejelentkezés