Mindig érdeklődve olvasom nigró blogján hogy x-y megint milyen szép kis akváriumot rakott össze, szeretnék én is be indítani egy sorozatott, csak az ellentétjét! Kérek minden giga akvárium tulajdonost, hogy ha érdemesnek tartják,

 hogy írjak az akváriumukról, akkor írjanak e-mailt, és én fel veszem velük a kapcsolatot. Későbbiekben szeretnék egy versenyt indítani, Magyarország legszebb, legnagyobb, és legkülönlegesebb akváriumairól, várok minden jelentkezőt!

 

Kezdésnek itt van Zoli akváriuma:  

 

Ritkán írok akváriumokról, de ez az akvárium megérdemli, hogy meg mutassam a nagyközönségnek.

Zoli barátom nagy álma teljesült. Tavaly amikor elmondta, hogy mit szeretne a nappali lépcsőjére készíteni, kicsit döbbenten néztem rá. Mindent megpróbáltam, hogy lebeszéljem örült tervéről, nem sikerült! Most már azt mondom, hogy hála istennek, mert egy teljesen új dimenziót nyitott az akvarisztikába. Nevezhetjük giccsesnek, de egy biztos tökéletesen bele illik a nappali szín és forma világába! Én elneveztem a 22. század akváriumának. A bőrborítás, és az alatta lévő szivacs olyan hihetetlen módon emberbaráttá tette a rideg üveg és fém egyveleget, hogy amikor a kis gyerekei a közelébe mennek az akváriumnak, fel sem merül, hogy meg üthetik, vagy sérthetik magukat.

 

Néhány adat:

 

-Nagyság: bruttó 1117 liter. Átmérő: 212 cm. Súly kb 1500 kg.

-Berendezés: 50 kg fehér homok. Kb 200 kg kő. 2 db 90 cm-s mangrove gyökér. 120 tő növény.

-Halak 65db Afrikai (Malawi, Tanganyika, Viktoria tó) sügér, 2 db kifejlett Aymoneri.

-Szűrés 2 db Eheim 2217-es külső szűrő, 1 db 18 wattos Atman uv sterilizátor.

-Világítás 2 db 120 cm-es sylvania aquastar, 2 db 90 cm-es sylvania aquastar 2 db 60 cm  sylvania aquastar.

- levegőztetés: Shego légpumpa, 30 cm levegőfüggöny.

 

Hát nézzük a fotókat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zábrácki László

Bejelentkezés a hozzászóláshoz