Május 9-én jelenik meg az Akvárium Magazin 100. száma. Ebből az alkalomból elkészítettük az első 99 szám szerzők szerinti cikkszedetét, és játszottunk kicsit a számokkal.

 

 

Az első szám 1992-es megjelenése óta eltelt 24 évben megjelentettünk az újságban 185 szerzőtől 913 cikket. Ez több ezer oldalt és több tízezer képet jelent.

Csak a legnagyobb nevek akik megtisztelték a Magazint az írásukkal az idők folyamán: Wiesinger Marci Bácsi, Rosconi Győző, Szabados Tóni Bácsi, Regős Professzor, Szita Tanár Úr, Lányi Gyuri Bácsi, Zsilinszky Sanyi Bácsi.

Élvezhettük írásait Fehér Tamásnak, Hack Gyuszinak, Nagy Bélának, Lukács Lacinak, Sinkó Gábornak, a Pénzes-Tölg szerzőpárosnak. Több külföldi barátunk is publikált a lapba, köztük Chris Lukhaup, és Heiko Bleher is.

Természetesen nem mehetünk el említés nélkül a főszerkesztőnk mellett, aki energiát, pénzt, tudást nem sajnálva immár 24 éve dolgozik a lapért: köszönjük Gyula Bácsi!

Az ígért számok:

A legtöbbet publikálók az első 99 számban:

-Pasaréti Gyula 139 cikk
-Lukács László: 34 cikk
-Nagy Zoltán 25 cikk
-Volincsák Tamás 21 cikk
-Liziczai Márk 20 cikk
-Kasi Mátyás 16 cikk
-Nagy Lajos 16 cikk
-Dr. Regős János 16 cikk
-Sárközi László 16 cikk
Benke Zoltán 15 cikk
-Néder Attila 14 cikk
-Dr. Szita Géza 14 cikk
-Nagy Béla 12 cikk
-Fehér Tamás 11 cikk
-Tanács Sándor 11 cikk

Bár nem számoltam meg pontosan, de nagy valószínűség szerint a legtöbbet a sügérekről írtunk. De népszerű téma volt még a elevenszülők, a rákok-garnélák, harcsák, pontylazacok tartásáról szóló cikkek is!

Tudósítottunk Európa minden szegletéből, de elrepítettük az Olvasókat az összes kontinensre. Többek közt jártunk az újság lapjain keresztül "Notho vadászaton" Afrikában, garnélatenyészetben Ázsiában, az Everglades "mocsárban" Észak-Amerikában, benéztünk díszhal-kereskedésekbe Rióba.

24 év, 99 szám! Hamar eltelt. Május 9-én jön a századik! Aki azon nyomban "forrón" a kezébe akarja venni, azt várjuk a garnélás előadáson 9-én a Tropiban szombaton vagy másnap, 10-én  a TerraPlazán a Lurdy Házban az AM asztalánál.

Találkozunk májusban!

Sepsi Péter
Akvárium Magazin

Az első 99 szám szerző szerint sorba állított cikkszedetét itt találod.

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Takker profilkép
Takker válaszolt #1 6 éve 3 hónapja
Még legalább ennyi szàmot, emelkedő lapszámot, és sikeres munkát kivànok!
Üdv: zoli
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #2 6 éve 3 hónapja
Csodás, gratulálok!
T.:Gábor