Ancistrus cirrhosus tartása ikráztatása

Több
10 éve 3 hete #1 Írta: mark24
Annó volt egy két részes amolyan cikksorozat szerűségem róluk, amiből egyes részletek visszaköszönnek, de ki lettek egészítve olyannal is, amit nem én írtam a cikkben.

A megfelelően, sokáig túlfőzött zöldséget ivadéknak szántam, ugyanis már indításkor zöldséggel etetek, algásítással, algaetetéssel nem foglalkozok. Érdemes amúgy tényleg a neveléskor a zöldeleséget kiegészíteni száraz táppal is és valamilyen magasabb - állati - fehérjetartalmú eledellel, így például én a vörös szúnyoglárvát használom sokat.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 3 hete #2 Írta: toist
Nem egységes a stílus, mert több helyről, több szerzőtől lett kiollózva és csak helyenként kiegészítve...

Azokon kívül, amiket Gábor említ: ugyan több ponton nem értek egyet (pl zödlségek túlfőzése) Márkkal, azért mivel egy az egyben kimásoltad amit etetés kapcsán írt, az ő nevét is illene feltüntetni - a többi szerzőn túl. Ugyanígy az "óvakodjunk" az élő eleségtől és kerüljük a tubit résszel sem értek egyet, a kicsik is örömmel rámennek a "leülő" cyclopsra és a tubitól sincs bajuk, ha nem ész nélkül csináljuk, persze máshol meg pont, hogy ott van az írásban a tubi, a vörös szúnyog mellett, szóval lenne még mit pofozni a blogon, hogy pár bekezdésen belül ne mondjon önmagának ellent. :)

Nem tudom a hasvízkór saját tapasztalat-e, én még anciknál soha nem tapasztaltam, régen más halaknál igen, kizárólag tartási hibából kifolyólag, gyógyítása elég esélytelen, ha még időben (szemkidülledés, pikkelyborzolás kezdete) csinál az ember egy rendes vízcserét, van esély - de ismétlem, ancinál még nem láttam ilyet.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 3 hete #3 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Ancistrus cirrhosus tartása ikráztatása témában
Szia!
Nagyszerű a blog,de nem egységes a stílus-ráadásul számomra azonnal bekattant az eredeti írója is!:)
Nagyon szépen kérlek hogy jelezd a származást,ez esetben például azt hogy eredetileg kitől származik e néhol már túlhaladott ismereteket is tartalmazó írás.Manapság páran már egészen "vadul" is gondozzuk sőt tenyésztjük őket-én a magam részéről pedig alig hiszem hogy ki merném jelenteni azt hogy a mi ancink az tisztán csak cirrhosus lenne...Mindezektől eltekintve köszönöm hogy egyik kedvenc halamra terelted a figyelmet,sok sikert kívánok neked a hobbiban!
Laci bátyánkat üdvözöljük innen a "másik oldalról",köszönet neki az eredeti írásért...már akkoriban is zavart egy pincurkát hogy ő a tőzeges vizet csapvízben lágyításra gondolja használni,de hát..;)
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 3 hete #4 Írta: hanika01
hanika01 létrehozta Ancistrus cirrhosus tartása ikráztatása témát
A cikk nem jeleníthető meg

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.111 másodperc

Naptár

March 2024
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés