6 augusztus 2020

Tűzgurámi vagy Rubingurámi?

Több
9 éve 9 hónapja #1 Írta: sakran
sakran létrehozta Tűzgurámi vagy Rubingurámi?

Szép piros gurámikat láttam boltban, azt mondták rá, tűz meg rubin gurámi. Ilyenről még nem hallottam (ez ugyan nem sokat jelent), de a neten sem leltem ilyesmit. Tudnátok segíteni, mi ez? Gondolom valamelyik ismert faj változata lehet.

Ha tényleg két fajról volt szó a boltban, akkor azok a következőek lehettek:

Tűz gurámi = Törpe gurámi (Colisa lalia) egy kitenyésztett színváltozata, ahol gonodos tenyésztői munka eredményeképpen a kék pigmentáció teljesen eltünik a himekről, és igy egyenletes piros szinezet jön létre. A nöstények viszont, a türpegurámik nőstényeihez hasonlóan, „szintelenek” maradnak. Bátran vásárolhatsz belőle.

Rubin gurámi = Méz gurámi (Colisa chuna) vagy az Ajakos gurámi (Colisa labiosa) egy mesterségesen színezett változata. Itt a hal szinezetét úgy érik el, hogy a halak hormonkezelést kapnak. Ennek etikai problémáin kivül a következő következményei lesznek: A halak élettartama rövidül, hajlamosabbak lesznek betegségekre, mindegyik nemzőképtelenné válik. Az esetek egy jó részében ez egyébként ideiglenes szinváltozás, hisz a halak ca.fél, egy év elteltével visszanyerik eredeti szinüket, de egészségüket már soha. Már ha elélnek eddig. Megvásárlását nem javasoljuk.

Azt ajánljuk neked, hogy biztosan győződj meg melyik fajról lesz szó! Ezt a külalakjukról is el fogod tudni dönteni, ha megnézel egy-egy eredeti fotót az alap változatokról.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Moderátorok: Koka
Oldalmegjelenítési idő: 0.252 másodperc
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet