11 augusztus 2020

Eleségkultúrák tetőmegoldása

Több
7 éve 11 hónapja #1 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Egyetértek veled, Kapi, de ne felejtsük el, hogy mindez nagymértékben függ a tenyészedény méretétől is.
Azért egy fagyis dobozban jobban bírják a "gyűrődést", mint egy "majonézes krumlisaláta" dobozban, ami kb. negyedakkora.

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #2 Írta: kapi
kapi válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
sziasztok
Hogy mennyire tolerálják az oxigén hiányt a kis férgek arra a legjobb példa a postai szállítás ami ideális esetben is 2 napig tart a borítékban 1 parányi zacskóban légmentesen lezárva sokszor nagyon meleg,vagy éppen túl hideg időben.
Én eddig még csak a grindálról hallottam hogy elpusztult szállítás közben.ezek szerint a banán és a Walter sokkal toleránsabb ez ügyben.
Ha jól tudom az első szállítmányok angliábol érkeztek kb 2 hét alatt értek ide és nagy részük túlélte ezt is.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #3 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Vajon mennyi oxigént fogyaszt pár tízezer Walter féreg,vagy adott esetben pár ezer grindál?Nos ebben a kérdésben azt hiszen egyikőnk sem kompetens...
Én a józan paraszti eszemmel azt gondolom,hogy amely féreg a felszínen él,vagy levegős közegben érzi jól magát,annak adok lehetőséget a szabad levegő vételre.Viszont megint egy másik kérdés az,hogy mennyi kell nekik?Ez irtózatosan kevés lehet..így elképzelhető hogy a Kapi követte módszernél-ahogy írjátok is-valóban elegendő a bennmaradó levegő.Hogy aztán a zárt zacsis dolognál mi volt a magyarázat...de mikor először olvastam is azt éreztem hogy én nem zárnám le.Egyáltalán nem vonom kétségbe kedves barátom szavait,de én idegenkedek bárminemű élőlényt légmentesen elzárni.
A szükséges levegő viszont eszméletlenül kevés is lehet...bizonyság erre a hazánkban vizsgált kozmopolita E. buchholzi-grindál:)-elhelyezkedése:az avarszinttől teljesen a 125 centis mélységig megtalálható volt!Képzeljétek el milyen vastag járatot ás magának egy grindál...no ennyi levegő azért még jut nekik!:)Ha már grindál:tavaly télen sikeresen a halálba küldtem az egyik legszebben "muzsikáló" grindál tenyészetemet azáltal,hogy erősen túlnedvesítettem.Tocsogott..de meg voltam győződve arról,hogy semmi gáz nem lesz,hiszen vízben is eléldegélnek jó darabig.A hajnali etetésre az összes átköltözött az örök tőzeg mezőkre.:(Na erre vajon mi a magyarázat?Vízben sokáig elélnek..a tocsogós tőzegben viszont alig 8 óra alatt végük lett.
De:nem meglepő ugye ha azt mondom sokat olvasok a témában?Márknak üdvözletem küldöm,de lehet hogy az én grindálom nem is az a fajta grindál amit annak gondolok-vagy hogy akartam mondani! :D A televényférgek közé tartozó kis fehéres féregnek ki tudja hány faja van...lehet hogy az enyémek nem a "Búvár Kund" sajátosságokkal bíróak közé tartoznak.Meghatározásukat viszont pár hazai hírességen kívül senkinek nem ajánlanám jó szível!:)
Egyébként pontosan az történt anno velem amit mesterünk is mondott:én a fedő üveglapokra felmászott,és az oldalfalakon nyüzsgő Walterekkel,banánférgekkel etettem..aztán szépen visszahelyeztem a tisztára mosott üveget:(Az a pár csepp víz pontosan elegendő volt ami szépen légmentesen lezárta a tenyészetet..Legközelebb már egy bűzlő katyvasz fogadott.
Viszont az is igaz,hogy én akkoriban még nem etettem minden nap belőlük!Maguk a kis férgecskék is képesek voltak saját magukat befullasztani azáltal,hogy totálisan elzárták az üveglap,és a kis tégely közötti picinyke rést:(Erről anno beszéltem is...
Kapi viszont megmondta a frankót a férgek felfutásának magasságával kapcsolatosan!Valóban igaz az hogy minél több a levegő,annál kevesebben másznak fel,és alacsonyabbra is.Ha másra nem is,de ennek megállapítására kitűnően megfelelt a klf. sűrűségű szivacsokkal végzett kísérletezésem.:)
A TM 20-nál csak akkor rajzottak föl irtózatosan,miután frissen etettem őket..a következő nap már alig fél centire hagyták el a közeget-és mint írtam sajnos a muslincák be tudtak mászni:(
A mostani TM 30-as dugók mellett a muslincák kirekesztődtek,a banánok-Walterek szépen 2-3 centi magasan feljönnek még az etetés utáni második napon is.
Az ágyszivacsos megoldás viszont azonnal sikeres is lehetett volna-ha nem vagyok kíváncsi a muslincás dologra!:D Viszont most már látom hogy valóban van kapcsolat a gázcsere nagysága,és a felmászó férgek között..ezért örömmel jelentem,hogy még mindig csak 3,max 4 centig merészkedtek elő az edényke falán-írom mindezt az ágyszivacsos dugókkal ellátott tetővel fedett friss etetés utáni "robbanás" utáni mérésről.
Már nem is szeretném hogy a tetőig jussanak...egyenesen a tégely faláról etetek a "villámblogban"említett kis műa lapocskával.Én nem cifrázom..egyenesen belemosom a medencékbe a leszedett férgecskéket.Igaz viszont hogy néha a fáradtságom-vagy a hajnali 4-óra miatt!- kissé mélyebbre kapok bele a közegbe is...az ebből véletlenül kilapátolt mennyiség viszont sosem haladja meg az 1-2 mm3-nyi mennyiséget!Káros hatást még szerencsére nem tapasztaltam-viszont inkább óvatosan dolgozunk.
Most tényleg sajnálom hogy ilyen hosszúra nyúltam...elnézéseteket kérem.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #4 Írta: kapi
kapi válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
sziasztok
A grindáljaim kb 7 éve vannak meg, reggel és este etetek belőle , így napi kétszeri légcsere biztosított és nincs rányomva passzentosra a fedél vagyis nincs hermetikus zárás.
A Walterférgeket viszont tartottam teljesen lezárt nilon zacsiban 5 napig Kisem nyitottam a zacskót csak figyeltem hogy a különböző táptalajokon hogyan szaporodnak.
Semmi bajuk nem volt a zacsi oldaláról etetni is lehetett volna úgy megtelt férgekkel.
Szerintem normál használat mellett vagyis ha napi 2 alkalommal kinyitjuk a dobozt teljesen felesleges lukakat csinálni,a Walterféregnél meg egyenesen káros ugyanis minél több levegőt kap annál kevesebb féreg mászik fel a doboz oldalára.
Természetesen ha hetekig magára hagyjuk a tenyészeteket akkor azok kifognak pusztulni.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #5 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Egyetértek veled. Igen kevés élőlény képes arra, hogy a légköri levegő hiányában, oxigén-szegényes vagy hiányos környezetben életben tudjon maradni. Szerintem a tenyésztett férgek sem kivételek, még akkor sem, ha elviselik az oxigénszegényebb környezetet és elviselik a táptalajban képződő különféle gázok koncentrációját. Valószínűleg arról lehet szó, hogy a tenyésztődobozba zárt oxigénmennyiség elegendő és kitart addig, ameddig a tetőt újból és újból felnyitásra kerül valamilyen okból. Ilyenkor megtörténik a levegőcsere. Valószínűsítem, hogy amennyiben hosszabb ideig nem történne meg a szellőztetés, az a férgek fulladásához vezetne. Az erjedésszerű táptalaj, a férgek életfunkciójával járó gáztermelés viszonylag hamar felboríthatják a levegő összetételét. Kellene csinálni egy kísérletet, hogy ténylegesen mit bírnak ki a férgek. Új tenyészetet kellene indítani és ha robbanásszerű a szaporodás, akkor légmentesen lezárni az átlátszó tényészedényt és megfigyelni/naplózni a történteket. A tapasztalatok alapján már lehetne következtetni arra, hogy általában milyen gyakran szükséges a férgeket friss levegőhöz juttatni. Állandó vagy elég csak alkalmi jelleggel.

Kapi,
Te milyen gyakran szoktad leemelni a tenyészetről a tetőt? Mennyire zár jól a dobozod?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja - 7 éve 11 hónapja #6 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Szerintem viszont szükséges a tetők lyukasztása.
Természetesen működhet egy telep e nélkül is, ideig-óráig, illetve akkor, ha viszonylag szárazabb. Lezárt tetőnél a férgek hajlamosan egyetlen nap alatt teljesen kipusztulni és a telepet tönkretenni.
Akkor fordulhat elő ilyen, ha a férgek a tetőre is felmásznak és a tetőt -lemosás után- vizesen tesszük vissza.
Utolsó szerkesztés: 7 éve 11 hónapja Írta: Pasa.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #7 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Ott a pont...én tényleg átsuhantam Toist postja fölött:sick:Pedig ha figyelmesebb vagyok,ma már én is szolgálhatnék tapasztalatokkal,és az valószínűleg összecsengene Kapi,és Toist észrevételeivel.
Természetesen van módom kipróbálni a "teletető" módszert,bár egyáltalán nem vonom kétségbe hogy így is eredményesek vagytok.:)
Azonban saját buzgóságom okán én azt gondolom hogy továbbra is alkalmazom a szivacsos módszert..és most derüljetek:tetszik!Imádom ahogy kis szellőzési lehetőségként ékesítik a dobozkáimat,és örömemet lelem a tetőlyukasztgatásban:)Hiába..mint mondtam hajlamos vagyok a túllihegésre mindenben! :D
Itt megszakítottam rövid időre a hozzászólás írását,és egy villámtesztet végeztem:egyetlen kis szivacson át is tudok levegőt venni úgy,hogy benne van a tetőben..sőt az ágyszivacson keresztül is megtehetem ezt,mégcsak erőlködnöm sem kell!A TM30-as dugókon átsüt a nap ha elé tartom...A szivacsrudacskák szerintem olyan 2-3mm-el nagyobbak mint a lyukasztott áttörés-tehát korántsem olyan szoros a dolog!Valamennyi gázcserének kell lennie,mert érzem a tenyészetek enyhén élesztős szagát amint a közelükbe megyek...
Bár levegőcsere nélkül is mehet a dolog....de tetszik na! :D Bárhogy is legyen azt kívánom hogy sikeresen tenyésszetek minél több élőeleséget!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #8 Írta: kapi
kapi válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
sziasztok
Egyet értek az előttem szólóval én sem lukasztom ki egyik kultúra tetejét sem szerintem is felesleges.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #9 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Nálam viszont még él a grindáltenyészet!
Látom átsuhantatok formabontó kérdésem felett :blush: : érdemes-e bárhogyan is (lyukasztás, fúrás/vágás kiegészítés stb) átalakítani a tetejét a tartódobozoknak?
Tesztem alapján egyelőre nem látom indokoltnak, de még várok pár hetet a merész kijelentésekkel és következtetésekkel nehogy "pofára essek" :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #10 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Ma örömmel konstatáltam,hogy nem kell már tovább kísérleteznem.A TM30-as szivacsdugók megfékezik a betelepülni vágyó legyecskéket.
A pincében lévő grindálok tetejébe azonnal ágyszivacsból készült dugók kerültek,és messzemenően beváltak.Megfelelően tartják a benti klímát,ugyanakkor a szellőzés is elegendő.Tanulság:ha valaki kivitelezné a tetőmegoldást akár azonnal az ágyszivacsot is használhatja....a TM20 felejtős!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #11 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Oks..úgysem lenne halovány remény sem a javulásomra :evil: :woohoo: !
Televényféreg..na ezzel jól belehoztad az érdeklődést a fejembe...Honnan lehetne szuper kultúrát szerezni?Elepedek értük....
De van fejlemény nálam is televényféreg ügyben!Amit anno a börze után küldött nekem a mester,én szépen beoltottam a biblia szerinti közegbe,és megkezdtem a táplálásukat.Azonban pár nap múlva sem láttam semmi mozgást:(Ezt már tudjátok,mert írtam anno...
Viszont én akkor is akartam tudni,hogy hová lettek a sós vízből kivett,és elevenen tekergőző fehér "gilisztáim"?Egy nagy tálcára kiborítottam az egészet,és milliméteres rögökre szedve kutattam utánuk.Olyan nincs hogy egy jó csipesznyi adag féreg nyomtalanul eltűnjön!!Hittem én...mert írmagjukat sem leltem,de a csillagokra esküszöm hogy jó a szemem.
Nem volt mit tenni...visszatettem a közeget az edénykébe,és el is feledkeztem róluk.A pincénk hűvösében várta a szabadidőm eljöttét a két kis áttetsző falú lapos tégely....Egyszer aztán a belső falán elevenen mozgolódó hófehér lényt véltem felfedezni,melynek hossza elérte a 20mm-t!Adtam neki egy kis főtt sárgarépát..meg kis tésztát a levesből.Mára már mindkét edénykében van némi mozgolódás,sőt már 3 centis fehér férgecskék is grasszálnak időnként!De máig titok számomra hogy ezek a sós vízben pár hétig leledző állatkák hová tűntek hetekre a tenyészeteimből?Mivel tényleg igen alaposan átvizslattam utánuk a közeget,csak a kokonokkal való túlélésre apellálhatok-viszont legalább már van belőlük valamennyi.Szeretnék rengeteget..kevés a türelmem.Honnan szerezhetnék működő kultúrát please all!!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #12 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Természetesen a saját tetőt használom.
Vannak nekem olyan dobozaim, amik láttak már grindált, televényt, most épp Waltert. 1%-os permanganát oldattal szoktam - a mosogatószeres puceválást követően - jól kimosni.

Gáborom, mi úgy szeretünk, amilyen vagy. Ha meg nem lennél ilyen, addig vernénk, míg pont olyanra nem "romolsz el", mint amilyen most vagy. :laugh:

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #13 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Igazad van..de tudod hogy én szeretem bonyolítani! :D
Már az is fejlődés számomra,hogy az eredetileg üveglapokkal fedett tenyészeteket ezekkel fedem-a grindáloknál pedig felváltásra kerülnek a rongydarabok...Kissé magamat kifigurázva ha én is tűvel lyuggatott tetőket használnék,azóta már biztosan azzal fárasztanálak benneteket hogy milyen átmérőjű tűvel mennyi furatocskát képezve van elegendő légcsere,és hogy ez szerintem mit számít az egészben...Elismerem én....ez vagyok.Némely dologban felületes,néha viszont túl precízkedő!
Jó a lyuggatott tető..de mennyi lyukat,milyen átmérővel-hé...már kezdeném is! :)
Lényeg hogy magát a tetőt ne kelljen kidobni a szemétbe,és ne kelljen mást erre a célra használni..legyünk környezettudatosak,nálam erről szól.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #14 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Legegyszerűbb, és számomra legrokonszenvesebb a Mátéfi-megoldás: gombostűvel alulról átszúrkálom a tetőt. Ezáltal kívül apró sorjácskák lesznek, amik elrettentenek minden betolakoni vágyót.

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #15 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Gábor, ne haragudj, én eddig bírtam ki, hogy ne szóljak hozzá! :)

A kivitelezés nagyon igényes, a megoldás találó, azonban olyan dolgot fogok tenni, amiért lehet megköveztek: megkérdőjelezem az értelmét! Úgy értem: egy sűrűbb szivaccsal annyira lecsökkented a gázcsere lehetőségét, hogy hacsak jelentős huzatot nem csinálsz a tető fölött, a doboz levegője nem fog cserélődni, lévén a dobozon belüli és kívüli nyomás nem tér el elég jelentősen, nincs ami indukálja a folyamatot. Kb olyan, mintha a gyári (preparálás nélküli) fedele lenne rajta... Itt fel is merül bennem egy kérdés: szorgalmasan lyukasztgattam magam is mindig a grindáltelepek fedelét, azonban mióta banánférgekkel is kacérkodom kicsit elgondolkodtam a dolgon - a banántelepbe mindenhol egészen apró lukakat javasolnak, gyakorlatilag a teljes felülethez képest elhanyagolhatóan kicsit. Nem részletezném nagyon a dolgot, bár a férgeim szaporodása igen hullámzó és még nem tapasztaltam ki rendesen az ügyet, jelenleg az egyetlen szüretelhető tenyészetemen egy db lyuk sincs. Napi 1-2x mindig nyitogatjuk a tenyészeteket, de ha ezt még nem is tesszük, a férgek friss levegő igénye, szerintem nem túl jelentős... Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán lyukasztgatni (dolgozni vele + egyéb rizikókat kockáztatni általa)?

Gábor, tudom, hogy ha egy kis kísérletezésről van szó, nem dugod homokba a fejed! Arra kérlek, ha van kedved tégy egy próbát és 1-2 tenyészetet -kontrolltenyészet jelleggel- próbálj ki lukasztás nélkül Te is, ha van rá lehetőséged! Én a héten a banánokon felbuzdulva indítok pár grindált is hasonló módon és kíváncsian várom az eredményt... :)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #16 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása

kapi beküldte: szia Gábor
Látom ügyesen barkácsolsz,ragassz a dobozok aljára parafa dugókat akkor több réteget is egymásra tudsz rakni a dobozokból.

Hoppá..e mellett meg elmentem,és a köszönetem kifejezése után nem gondolkodtam el.
Jó elgondolás,de e nélkül is egymásra rakom őket :).Mint a blog utolsó képén láthatod,a tetők peremétől valamivel alacsonyabb szivacsbetétek nem akadályozzák az egymásra helyezést...
Köszönöm hogy segíteni szerettél volna:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja - 7 éve 11 hónapja #17 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
"Fejlemény van",amit szeretnék elmondani.Tegnap megdöbbenésemre muslincát találtam az egyik edénykében,tehát azonnal neki is láttam az összes tetőmön való szivacscserének.Most TM30-ból készült kis dugók vannak benn,ma hajnali etetéskor tiszta kultúrákat láttam.
Amennyiben még ezen is bejutnának a kis legyecskék,további módosításként TM45-ből készült dugók kerülnek be..de már kíváncsi vagyok hogy a muslincák milyen sűrűségen képesek átverekedni magukat-ezért kísérletezem!:)
További gondolataim:mint anno jeleztem is,igen tetszik a megoldás,és szeretném a grindáljaimon is alkalmazni az efféle tetőket.Azonban a pincében előfordulhat télen hangya "attack" is,illetve az ugróvillások szétterjedését is szeretném akadályozni.Ezért az ottani eleségállatkáim tetejébe alapból TM45 dugók kerülnek majd,de elképzelhető hogy azonnal ún."ágyszivaccsal" próbálkozok.
Meglepődtem amint megláttam a kis gyümölcslegyecskét...az elmúlt napokban a hűvösebb időben az ég világon semmi gond nem volt,úgy látszik a melegfront őket is meghozta a fürdőszobai tenyészetekbe. :(Szerencsére a megoldás már régebben kigondolásra került,javaslom nektek is módosítani ha lenne ilyen gondotok!
T.:Gábor
Utolsó szerkesztés: 7 éve 11 hónapja Írta: halőrxxl.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 3 napja #18 Írta: kapi
kapi válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
szia Gábor
Látom ügyesen barkácsolsz,ragassz a dobozok aljára parafa dugókat akkor több réteget is egymásra tudsz rakni a dobozokból.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

  • lucius
  • lucius profilkép
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 3 napja - 8 éve 3 napja #19 Írta: lucius
lucius válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
pont erre és ezért mondják, hogy nem felhasználóbarát
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 napja Írta: lucius.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 4 napja #20 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Eleségkultúrák tetőmegoldása
Az is lehet azonban hogy csak azért nem tudjuk megfelelően használni,mert nem értjük tökéletesen a működését.Ami nekem kifejezetten tetszik az az,hogy ha ne adj isten a hozzászólás -vagy blog- írása közben megszakad a net kapcsolatom,nem vész el az addig írt szöveg.Nálam sajnos ez néha visszatérően előfordul,és bizony az én gépelési tudásommal csalódás egy mondat elvesztése is:(.
Egyetértünk:jó lenne akár egy részletekbe menő technikai "itiner" létrehozása is,hogy mit-hogyan csináljunk.A magam részéről hasonlóan részletekbe menőt tartanék jónak,mint a képfeltöltéseknél tett saját legutóbbi post-om.Sajnos nem vagyunk egyformák,nekem például sokkal részletesebben szükséges elmagyarázni minden technikai részletet...mert a tudásom kívánni valót hagy maga után.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Moderátorok: Koka
Oldalmegjelenítési idő: 1.226 másodperc
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet