Díszhalbetegségek

Több
14 éve 23 órája #221 Írta: Szabina
Szabina válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Köszi az infót!Kb. 5éve van meg az akvárium és ez a hal is, aztán utána nem sokkal vettük a másikat, egész eddig minden rendben volt, és szerintem már vayg 1-2 éve nem is igazán nőttek nagyobbra.
Szerinted amúgy inkább kivegyem most a többitől, vagy várjak vele, hátha jobban lesz? Mert azt nem szeretném, ha ez valami fertőző betegség, akkor a többi is elkapná.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 1 napja #222 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
sajnos amiket tartasz harcsákat azoknak ez az akvárium elég kicsi,
mégpedig itt tudsz róla egy kicsit olvasni.
diszhal.info/Glyptoperichthys_gibbiceps.php
sajnos a legkisebb faj is megnő úgy 25-30 cm-re, és a te aksidat ezek a halak lassan de biztosan kinövik.
Nem mondom hogy szabadulj meg tőlük de próbálj nekik nagyobb teret biztosítani.

Tommy

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 1 napja #223 Írta: Szabina
54 literes, van benne 2 aranyhal, 2 viszonylag nagy algaevő harcsa és 2 rókamárna.

Több
14 éve 1 napja #224 Írta: szotyika
mekkora akváriumban tartod a harcsát?

Tommy

Több
14 éve 1 napja #225 Írta: Szabina
Nagyon köszönöm a gyors választ! Megkérdezem!
Amúgy voltam ma egy állatkereskedésben és ott azt mondta a fiú,hogy lehet hogy csak megsérült, és vegyem ki az aranyhalaktól, mert azok tovább fogják csipkedni. És szerinte lehet,hogy penészes , de nem adna neki gyógyszert,mert abba könnyebben belehalna.

Több
14 éve 1 napja #226 Írta: szotyika
hát nem nagyon tetszik a látvány.viszont a talajt azt sürgősen cseréld le mert ha jól láttam akkor mészkő őrlemény ami nem a legjobb választás főleg ha pleco is van benne. Előfordulhat az is hogy csak megsérült, de annak nagyobb a valószínűsége hogy elkapott valami parazitás betegséget. ilyen dolgokban Pasa véleményét kérd ki privátba, De sok reményt ne fűzz hozzá ha nem akar úszni illetve opálosak a szemei és egy nagy seb tátong a hátán.:unsure:

Tommy

Több
14 éve 1 napja #227 Írta: Szabina
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! 5 éves az algaevő harcsám, és tegnap észrevettem rajta, hogy csak a hátán fekszik és nem mozog, lassan veszi a levegőt is. Később,mikor megnéztem úszkált rendesen,ezért megnyugodtam. Ma reggel még rosszabbul nézett ki, félig L alakban,kitekeredve feküdt a növényen, az egyik szeme fehér lett és a hátán szinte véres sebet láttam. Aztán kicsit megmozdult, akkor meg elkezdték csipegetni az aranyhalak a sebét, ezért kivettem most egy lavórba, de most is csak a hátán fekszik,nem mozdul,csak kicsit lélegzik. Szerintetek mi lehet a baja? Van esély,hogy ha veszek neki gyógyszert meggyógyul, vagy most már meg fog halni? Nagyon köszönöm a választ előre is!
Mellékletek:

Több
14 éve 1 hete - 14 éve 1 hete #228 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Többet is elárulhatnál az akváriumodról, mivel egy akváriumban minden mindennel összefüggésben van.
Elmondhatnád, hogyan van berendezve az akváriumod, mi található benne még a halakon kívül. Milyen technikát használsz, milyen rendszerességgel cserélsz vizet és hogyan, mivel eteted a kedvenceidet, egyszeri beszerzés volt a három halacskád vagy külön helyről és eltérő időszakban vásároltad, hogyan állapítottad meg, hogy darakórral fertőzöttek a halaid, milyen szereket használtál a kezeléshez stb. Aztán ha ez megvan, akkor kitalálunk valamit. De addig se önts semmiféle sót az aranyhalaid vizébe és cseréld le a vizük 30%-át friss vízre minden héten egyszer. Ha gyógyszereztél, akkor a nézd át a termék felhasználási információit.
Last edit: 14 éve 1 hete by Mátéfi.

Több
14 éve 1 hete #229 Írta: Pöttömbaba
Pöttömbaba válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok.
65 literes akváriumban van 3 kicsi aranyhalam. Decemberben darakórral kellett kezelnem őket, egy kúra után elmúlt majd most február vége óta megint előjött pár pötty rajtuk. Viszont most nem az egész testükön vagy az uszonyukon, hanem CSAK a kopoltyú környékén 4-5 fehér pici pötty. Kezeltem őket darakór ellen, nem múltak el, másodszor is kezeltem őket egy másik darakór elleni szerrel, ezután elmúlt. Viszont most megint előjött rajtuk. A kereskedésben azt javasolták hogy öntsek a vízbe tengeri sót. Megtettem, de még mindig semmi. Tudnátok ajánlani valamit? Elvileg helyesen alkalmaztam a szereket (víz felmelegítve, utána pár százalékos vízcsere, szűrő akváriumvízbe való mosása) Tanácsolnátok valamit, hogy mit csináljak?? Előre is köszönöm

Több
14 éve 2 hónapja #230 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok. Van egy 5 centis kis fátyolfarkú aranyhalam, aki már kb egy hete, ha nem úszik lefelé, akkor fölviszi a víz. Olyan, mintha túl sok levegő lenne venne. szinte rossz nézni, ahogy vergődik lefelé. Létezhet, hogy valahol megmaradt benne a levegő?

Több
14 éve 2 hónapja #231 Írta: Yoker
Yoker válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
sziasztok.na most a kovetkezo a helyzetem.pár napja az egyik kifejlett zebra daniomon valami megjelent...egy két fehér pötty valamint vatta szeru képzodmény.....ez mi lehet.a tobbi halnak semmi baja.....a viznek penész jellegu szaga van....parakillel elkezdtem kezelni az aksit mert hogy ezt ajánlották .....kérlek segitsetek hogy pontosan mitévő legyek mert nagyon sok melom van már az akiba nem akarom hogy befe téma legyen.elore is koszonom a segitséget

Több
14 éve 2 hónapja #232 Írta: Peti1980
Peti1980 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Üdvözletem!

Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy a az 5 ből 3 holdhalam a vízfelszínnél úszik, az egyiknek olyan folt van a hátán, mintha papírzsepi ragadt volna rá és most haldoklik.
Előzmény:két darakórios idősebb holdhal volt előtte.
93as íves medence(tudom, hogy kicsi, de nemsokára lesz nagyobb), dezinfektet kaptam rá a boltba, másnap estére elment mindkettő.

Fele vizet lecseréltem, algagátlót raktam bele, mert a kimaradt időben elszaporodott(nem vészesen). A levegő megy maxon, most Tetra vízkezelőt raktam bele.

Borzalmas soványak, szinte feketék voltak mikor megjöttek, az egyiknek megjött a színe és eszik is. A többi nem...

Fehér homok aljzat van bent és pár kő.

Vízadatok:

no3 10mg/l
no2 0
GH 10d
KH 10
PH 8,4
sózva van, kb. 10g/l
hőfok 26

Az új halak telepítése előtt kb. másfél hétig üres volt az akvárium, a dezinfektes vizet telepítés előtt szívtam le és 2 napos vizet töltöttem rá.
Az új holdhalak kb 3cm magasak.
Most lecseréltem a víz 80 százalékát, mert kritikus a helyzet.

Több
14 éve 2 hónapja #233 Írta: gosta
gosta válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Az én véleményem szerint egy kicsit(?) túl van telepítve az akvárium, ez lehet az oka annak, hogy nem megfelelő a vízminőség. Trek javaslatai mellett én még javasolom, hogy néhány halacskát tegyél át máshova/ajándékozd el, vagy válts nagyobb akváriumra. Ha marad ez a népsűrűség, akkor pedig hetente legalább kétszer cserélj vizet, de lehet háromszor is, sosem az egész mennyiséget, hanem kb. 20 litert. Túl sok vízcsere szerintem nem létezik - minél többször cseréled le a víz egy részét, annál jobban érzik magukat a lakók, feltéve, hgoy amit beteszel víz, az megfelelően elő van készítve (kivételek lehetnek, mint minden alól).

Több
14 éve 2 hónapja #234 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Megítélésem szerint nagyon zsúfolt az akváriumod. Nem csoda, ha hullanak. :sick:

Egy db 20 centinél kisebb halra legalább 2 liter életteret kell számolni. Nálad egy halra 1,6 liter jut. :blink: (Ráadásul a bruttó térfogatot vettem alapul.)

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Fiona88

Több
14 éve 2 hónapja #235 Írta: trek
trek válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sajnos ebből számomra nem derül ki mi okozza a problémádat, de gyanítom hogy a vízminőséggel van gond. A 28°C vízhőmérséklet indokolatlanul magas, 23-25°C is elegendő (még a mollinak is). Az is biztos hogy az etetés mérséklése, nagyobb részleges vízcsere, "gyanús" tárgyak eltávolítása a vízből pozitívan hathat a vízminőségre. A szűrőanyagot a vízcserénél eltávolított vízben öblítsd át és ne csapvízben mosd ki.

Több
14 éve 2 hónapja - 14 éve 2 hónapja #236 Írta: Fiona88
Fiona88 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Aki űrtartalma: 60 l

Élőlények:
2 molly, 2 algaevő, 10 neon, 3 guppi, 13 dánió, 2 platti, 4 szifó
2 star wars ,kb. 15 csigaevő csiga

Szűrés: Eheim pick up 2008
Vízforgatás: 150-300l/h ,Szűrő térfogat: 0,195 liter

Aljzat: kvarchomok

Fűtés: 75 W
hőmérséklet 28 Celsius fok
Last edit: 14 éve 2 hónapja by Fiona88.

Több
14 éve 2 hónapja - 14 éve 2 hónapja #237 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Vízcsere hetente ajánlatos, és etetni csak annyit szabad, amennyit 2 percen belül elfogyasztanak.
Ez volt a sablon duma.

Ha pontosabb útmutatást szeretnél, kérlek, add meg a paramétereket:
aki űrtaltalma
milyen és hány db hal
szűrés
fűtés
aljzat
stb.

Mary
Last edit: 14 éve 2 hónapja by mmccannon.

Több
14 éve 2 hónapja #238 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok.

Nekem az ancik pusztultak a túlzott táplálás miatt. Az ételt nem ették meg, beesett a kövek közé és bomlásnak indult. Vagy az elhalt növények is mérgezik a vizet, azokat is ki kell szedni v levágni az elhalt részt. Hány literek az aksi? Ha továbbra is pusztulnak, azt javasolnám, hogy szedd ki a halakat egy másik, tiszta aksiba, ezt meg jóól pucold ki.

Több
14 éve 2 hónapja #239 Írta: Fiona88
Fiona88 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

2 hete írtam a fórumon, hogy az akváriumi halaim folyamatosan pusztulnak. Akkor azt hittem, hogy nitrit vagy nitrát mérgezés esetleg a fém jelenléte az ok. A fémet 2 hete eltávolítottam és a részleges vízcserénél a már kb. 1 hete palackba töltött vizet használom. Ennek ellenére azóta is folyamatosan pusztulnak.
Levegőztető, szűrő, fűtő, elő növény van az akváriumban. A halak etetésénél szárított, gyors fagyasztott vörös szúnyoglárvát ill. szárított növényi eleséget szoktam használni.

Köszönettel

Több
14 éve 3 hónapja #240 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Én inkább gyöngy kavicsot használnék és kerülném az ólom használatát kerülném mert kismértékben oldódik és biztos mérgezi a halakat. A növények gyökeréhez apróbb kavicsokat használnék nehezékként, de ha megfelelően vannak elültetve akkor is 1héten belül megerősödik a gyökérzet és csak utána telepíteném a halakat és akkor nem lesz gond.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.296 másodperc