Díszhalbetegségek

Több
15 éve 2 hete #281 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
vagy rossz a víz, vagy valamilyen parazita van rajtuk.
Mérd meg a víz paramétereit és nézd meg a halakat nagyítóval.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 2 hete #282 Írta: Yoker
Yoker válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: A guppijaim csapkodják magukat az aljzat hoz és akár milyen kemén yt árgyhjoz ,mintha viszkednének vagy én nem tudopm!Mi lehet ennek az oka?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 2 hete #283 Írta: schalby
schalby válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Hello!
Lenne egy kérdésem. Mi lehet a baja a Kínai Paradicsomhal - amnak, kb.1 hete elkülönítettem a nőstényt mert volt pá sérülése amit én harapásnak néztem, mára nem változott megítélésem szerint növekedett egy kicsit alul az úszójánál a legcsúnyább olyan tépett szélű úgyhogy most már gondolom nem sérülés. Ma vettem észre, olyan lett az "arca" mintha mumpszos lenne feldagadt az egyik oldala egy kicsit. Nem viselkedik betegen úszkál eszik. Mi lehet a baja ha ebből meglehet állapítani? A választ előre is köszönöm.

Több
15 éve 1 hónapja #284 Írta: Szunyi1978
Szunyi1978 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziaztok!
Átestem egy darakóron amit sikerült kikezelnem gyógyszerrel és teljes vízcserével.
Aranyhalas akváriumom van 90l 3 aranyhal lakik benne.A fátyolfarkú volt egyedül látható darakótos.
Most megint vele van probléma mégpedig borzolt a pikkelye és egyfolytában a víz alján pihen.
Kérlek segítsetek szeretném ha nem lenne semmi baja.
Üdv.: Gábor:( :( :( :( :(

Több
15 éve 1 hónapja #285 Írta: joumby
joumby válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok,

Leginkább Gyulához intézném a kérdésem.
Medence:társas leginkább elevenszülőkkel 23-24°C, belső szivacsszűrő, sűrű növényzet...stb.
1,5 éve kaptam tőled 3 ancit.
3 hete 50%-os vízcserén esett át a 160l-es akváriumom, növények tisztítása aljzat és berendezési tárgyak tisztítása(barna alga). Belső szivacs szűrő csak csapvízzel átmosása "kinyomogatása"...stb. Standard 2 hetente van 25-30% (aljzat tisztítás).
A vízcserét követően 2 ancim pusztult el. Nem kötném össze a vízcserével, de más drasztikus változás nem történt ezért írom le.
Fizikai jelek nem voltak számomra felfedezhetőek rajtuk egy esetleges betegségre.
1,5 éves korukra a fejlettségük szerintem normálisnak mondható ~10 cm-es hossz az 1db nősténynél a 2 hím ~10-12 cm. A nemi megkülönböztetés egyértelműen megállapítható volt. Nagyon szépen fejlődtek eddig, színeik jól kirajzolódó éles kontúrokkal. Táplálékuk nagyrészt növényi táplálék (forrázott paraj,cukkini uborka). Műeleséget heti 3-4x kaptak SERA Flora. Nem tudom ebből mennyit hagyott nekik a többi.
Ha kellene még infó, akkor szívesen leírom.

Több
15 éve 1 hónapja #286 Írta: peters
peters válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Semmi. A betta nem igazán úszkálós. Főleg, ha egy kicsit túl van etetve és elhízott. És társas akváriumban ez előbb utóbb bekövetkezik, ő mindig kiharcolja magánk, hogy jusson neki a kajából!

Több
15 éve 1 hónapja #287 Írta: Peteer
Peteer válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!Van egy bettám ami nem igazán mozog.Csak a felső sarokban kuksol.A vize 27c-os. Mi baja lehet?:(

Több
15 éve 2 hónapja #288 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában

iknoll beküldte: Sziasztok,

Kb egy éve vannak aranyhalaim egy 250 literes akváriumban... Gyorsan megnőttek, most kb 10 és 15 cm közt vannak, összesen 11 db. Van velük még 2 pleco 10 cm körüliek és kettő apró páncélos harcsa. A gond akkor kezdődhetett mikor 2 hete elhullott egy páncélos minden előzmény nélkül. Aztán semmi. Most az aranyhalakon látni különböző elváltozásokat...
- az egyiknél a hátúszónál véraláfutás-szerű folt jelent meg ő rózsaszín, a másik ilyennek a pikkelyei végénél (nem a tövénél) jelentek meg piros foltocskák.
- egy sárgánál az oldalán egy pikkely feltüremkedett
- kettőnél az egyik szem szürkésnek, homályosnak tűnik
- egyik teleszkópszeműnek, meg a kopoltyúfedő lágy széle visszahajlott. Hasonlót látni másik halnál is, de sokkal enyhébb változatban... (talán rothadás előjele lehet???)
- néha látni, hogy az aljzathoz dörgölőznek, nem gyakran, de eddig ilyet nem csináltak.
A vízbe vegyszert nem szoktam tenni, havi fél vízcsere, vatelinszűrős szivattyú + levegőztetőnk van, a víz szobahőmérsékletű . Etetés csak tetra és JBL aranyhaltáp lemezes és gömb is, ill spirulina a plecoknak.
Valaki tud nekem segíteni?
Előre is köszönöm

peters beküldte: Lehet, hogy kezdik kinőni az akváriumot?!

iknoll beküldte: Erre én is gondoltam, de ilyenkor nem tudom kitenni őket tóba. Tavasszal az lesz a sorsuk.
Addig mit lehetne tenni? Gyakoribb vízcsere, ilyesmi?
Köszönöm

peters beküldte: Gyakoribb vízcsere, változatosabb kaja (fagyasztott eleség, forrázott zöldség, stb.)

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: iknoll, Szunyi1978

Több
15 éve 2 hónapja #289 Írta: Szunyi1978
Szunyi1978 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok !
Van egy 80 l aranyhalas akváriumom 3- om hallal. Átestem egy darakóron ami után teljes vízcserét
végeztem. Most vettem észre az egyik halon ,hogy a has bal oldalán duzzanat van és az egyik pikkelye kifehéredett. mi lehet a baj? A pikkely nem lehet hogy a darakórból maradt vissza mert ennek a halnak volt a legsúlyosabb.
Előre is köszönöm a segítséget !
Mellékletek:

Több
15 éve 2 hónapja #290 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Gyógyszeres kezelés után... témában
20 % már elég lehet.
Olyan parazitáknál kell ismételni, amelyeknél csak az élő parazitára hat a vegyszer, a rajzóra nem.
Ilyenkor meg kell várni a parazita kikelését (amit a víz melegítésével gyorsíthatunk).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mudskipper

Több
15 éve 2 hónapja #291 Írta: mudskipper
mudskipper válaszolt Gyógyszeres kezelés után... témában
Tisztelt "régi motorosok"!

Néhány kérdésemre keresnék megoldást:

1. Parakill turbo használata után hány százalékos vízcsere ajánlott? (nettó 175 liternél)

2. A gyógyszeres kezelést abban az esetben kell csak megismételni (2-3 nap után),ha a tünetek még láthatóak, vagy minden esetben?

A válaszokat előre is köszönöm:
Sanyi

Több
15 éve 3 hónapja #292 Írta: candyland
candyland válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok van 1 100L-es akváriumom,volt bene 2 vitorlás hal ,2 balck molly,2 platina molly,és 6 guppy.Az egyik hónapról a másikra kipusztultak az összes guppi meghalt 1 platina molly maratt ésa blac mollyk is meghaltak és az egyik vitorlás hal a halálán van az akvárim aján fexik a gerince meg van görbülve néha arébb megy de szerintem nemsokár ő is meghal.Valaki tudna segíten?

Több
15 éve 4 hónapja #293 Írta: fgabor87
fgabor87 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!

Van 7 neonhalam, és a hátúszójuk elkezdett befeketedni. Szerintem a fentebb belinkelt képen is hasonlók a tünetek.
Mi lehet ez, mivel lehet kezelni?

Több
15 éve 4 hónapja #294 Írta: milanl
milanl válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Kezdő akvarista vagyok. 1 hónapja rendeztem be egy 54 literes gyári szettből származó akváriumot. Szűrő folyamatosan megy, hetente cserélek 30% vizet állott csapvízből, állandóan 25°Cos a víz. Száraz Sera tápot és szúnyoglárvát felváltva etetek. Van benne 3 guppi, 2 molli, 1 sziámi harcoshal 2 anci, 2 almacsiga, 2 feket tetra és 4 neonhal.
Kérdésem: A guppik a sziámi harcoshal és az egyik anci farkának vége fehér áttetsző lett és a fehérség néhány napig növekedett haladt a hal törzse felé maj megált kb. az utolsó 2 mm olyan, érvágyuk jó sokat mozognak, betegnek nem tűnnek. Mi lehet az oka? Csak szépséghiba, vagy komolyan meg kell ilyednem? Előre is köszi a segítséget.

Több
15 éve 6 hónapja #295 Írta: Gabiorsi
Gabiorsi válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Köszönöm szépen a gyors választ!
Nem túl jó hír, de akkor lépnem kell. Szereznem kell pár "értelmes tenyészvitorlást". Nem ismerem ezt a portált, van arra esélyem, hogy itt találok tenyésztésre alkalmas halat?

Több
15 éve 6 hónapja #296 Írta: Kasi_Mátyás
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Szia!
Minden bizonnyal genetikai probléma áll fenn. Sajnos a legjobb dolog ezek elpusztítása, és sem a szülőkkel, sem a látszólag egészséges testvérekkel nem szabad tovább kísérletezni.

Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!

Több
15 éve 6 hónapja #297 Írta: Gabiorsi
Gabiorsi válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A vitorlás növendékeim közül néhánynak a kopoltyújából hiányzik egy kis darab. Pontosabban a kopoltyú fedőből, a szerv egyben van. Mi lehet ennek az oka? Van ennek ellenszere, vagy el kell pusztítani a halakat?
Próbáltam lefényképezni, nem túl jól sikerült.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: gabor08

Több
15 éve 7 hónapja #298 Írta: halacska1997
halacska1997 válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Az egyik guppi nőstényem terhes volt és külön tettem nem szülte még meg a kicsinyeit a hasa viszont egyre nagyobb.A hasa elejénél már elkezdőttek felállni a pikkelyei.Én a hasvízkorra gyanakszom de nem állt még fel az összes pikkelye.Egy másik nőstény guppi pedig kiugrott.Ennek mi lehet az oka? :huh:

Több
15 éve 7 hónapja #299 Írta: Szabinka
Szabinka válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Sziasztok!Az egyik sárga mollyim az akvárium alján feküdt, nem tudott úszni csak ferdén lebegett. Külön tettem egy befőttesüvegbe 5napja. Az állatkereskedésben parakillt adtak, 2x kezeltem, de nem használt neki.Az egyik szeme felső részén bevérzés van, semmilyen más külső tünetet nem mutat.Próbálkozzak esetleg baktopurral hátha bakteriális eredetű a fertőzése?
Valamint az akváriumban levő neonhalak farok uszonya kezd töredezett lenni,olan mintha kiharaptak volna belőle középen egy darabot. Kettő már elpusztult a múlt, illetve ezen a héten.
72 l-es aksim van, heti-másfélheti 20 %-os vízcserét csináltam eddig.Lehet uszonyrothadás?Olvastam a tengeri sót erre megoldásnak, ha teszek az akváriumba az a neonoknak, dánióknak, algaevőnek és a harcsáknak nem árt meg?

Több
15 éve 7 hónapja #300 Írta: tbenj
tbenj válaszolt Válasz: Díszhalbetegségek témában
Ez mi lehet?

Mellékletek:

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.350 másodperc