Kávézó

Több
12 éve 11 hónapja #221 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Kávézó témában
Igen...a megtérülési idő olyan hosszú és közben annyi ismeretlennel kell számolni hogy aligha éri meg a mester által történő kiviteleztetés.Csupán csak egy érdekességként jeleztem ezt a dolgot,meg azért hogy lássuk:néha egy ötlet mennyibe is kerülhet,ha nem használjuk a saját eszünket.Egyik ékes példája ez annak amikor szembesülhetünk az "eladó az egész világ" szindrómával.Rengeteg ötlet bukik meg kis hazánkban csak azért mert nem megfelelő kidolgozottságú,nem megfelelően "utógondozott"...pedig egy ötlet még csak az-ötlet.
Nagy keservem egyébként az esővíz tárolásra ajánlott tartályok bekerülési/beépítési költsége is,pedig ez aztán ingyen adná a sok célra alkalmas vizet...számomra hihetetlen hogy már nem létezik a kalákában történő kivitelezés,mindenki mesteremberekkel dolgoztat.Ez néha visszaüt:némi "extra" kérése megint több pénzbe kerül,pedig a mester már tudhatná mi a legjobb megoldás;).Ékes példa erre a fűtési rendszerünk-a nyomásmérők,és a termométerek kiépítése külön pénzbe került.Mintha nem lenne jogos az igény egy 13 radiátoros/és közel milliós(2005-ben!)/rendszernél a nyomás adatok,és a keringő víz hőmérsékletének ismerete..nem is agyaltam anno ezen,alig vártam hogy végre elkészüljön.
Ha egy kicsit nagyobb léptékben gondolkodom,akkor meg kell osztanom még egy gondolatomat....ez is vízzel kapcsolatos,de csak áttételesen.Mint említettem falunk egyik kis patakján akkora záportározó épült,hogy életemben nem láttam még annyi vizet itt ami megtöltené!De felmerült bennem a kérdés:vajon mi a fészkes fenének így épült ez meg-nem lehetett volna átgondoltabban csinálni?De hogy lássátok min füstölgök:
lh6.googleusercontent.com/-YqV0NjkPPGE/U...12.11.03%2520018.jpg
Felmerül bennem:miért nem bukógát épült..nem lehetett volna felhasználni az árterületet pl horgásztatásra,vagy víziszárnyasok paradicsomaként?Ehelyett épült egy olyan mesterséges valami ami egy nagy nulla-szerintem.Ez megszünteti az eddigi élőhelyet,pedig pontosan ebben a patakban,és pontosan itt volt a Cselény patak "Járás" nevű része ahol valaha rengeteg kövi csíkot lehetett látni más szigorúan védett állattal egyetemben...itt gázoltam állandóan a vizet/sarat.Ha még ez sem elég akkor hadd kérdezzem meg:vajon a víz keretirányelvnek megfelelő a patak medrének kialakítása,és a nagyobb patakhoz való csatlakoztatása?Megáll az eszem....:blush:
lh3.googleusercontent.com/-yk-2nVGRuls/U...12.11.03%2520035.jpg
Hhh...inkább nem füstölgök tovább ezen.Minek....nem én vagyok a szakember,én csak a számat tépem feleslegesen.Javaslom a teljes meder kibélelését jó pénzért,így valóban tönkre tudjuk tenni a valahai csodálatosan csendes kis patakocskát...Cselény patak sajnálom....ha tanultam volna talán többet tehettem volna érted-így csak használtalak.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• Mátéfi
  • Mátéfi profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #222 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Hát Gábor jó ötletnek tartom ezt a hővisszanyerő rendszert, azonban mint már megszokhattuk, az ára a magyar telhetetlenséget tükrözi. Sem a beépített anyag értéke sem a mennyisége nem indokolja ezt a pofátlanul magas árat, még akkor sem, ha az anyagárral együtt az ötletet is meg kell fizetni. Ha a jelenlegi 139000-es árnak csak a fele lenne, még az is a nagyon drága kategóriába tartozna. Így pedig a "nem éri meg" kategória. Ahogy mondtad is, egy kis barkácsolással olcsóbban megvalósítható egy hőcserélő. Tájékoztatásként a rézcső árak:

cu-technik.hu/?nelement_id=10&product_id=9

Tulajdonképpen ha a szerelés ára is benne foglaltatna még akkor sem lenne az olcsó kategória, így meg főleg nem az. Szereléssel együtt (ha nem tudod megcsinálni) elérheti az a 200 - 230-at is, mivel a szerelő Úr is imádja az ilyen melót. Ebből aztán gyorsan kiszámítható a megtérülési idő.

Bár egy ilyen számítást végzett a terméket kínáló is, igaz, hogy a szerelési költségekkel nem számolt:

www.zoldbolt.hu/data/Megterules%20szamitas.pdf

Ez megint egy olyan számítás, amelynek végeredménye nem egyezik a valós végösszeggel, bár kétségtelen, hogy a cél: meggyőzés a beruházásra. Sajnos azt sehol nem találtam meg, hogy mi van abban az esetben, ha a készülék hatásfoka nem hozza a kívánt értékeket. Akkor jön az "Így jártam" lemez.
Last edit: 12 éve 11 hónapja by Mátéfi.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #223 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Kávézó témában
egy kis vidámság a mai napra :)

Tommy

Több
12 éve 11 hónapja #224 Írta: halőrxxl
:silly: Jó hogy az akváriumok cserevizére gondoltatok azonnal....de mi lesz az emésztőbe jutó vízzel?Ok-vágom:nálatok csatorna van.Felénk viszont nincs...így én Septifos-al teszem a háztartási szennyvizünket ún. "szürkevízzé".Azt mondják ezt bátran fel lehet használni locsolásra-én azért csak a kert olyan részére szivattyúzom ki ahol nincsenek ehető növények..a fű ott gigantikusra nő!Tapasztalataim nagyon jók ezzel az adalékkal-ha utánaolvastok láthatjátok hogy milyen elven működik.Sosem hittem volna hogy a hatalmas emésztőnkben-min 14m3-ilyen folyamatok fognak zajlani..a kiszivattyúzott víz valóban enyhén szürke,egyáltalán nincs szaga!
Ha már szóba került az illemhely:megdöbbenek néha hogy egyes vadiúj lakásokban milyen tartályból történik az öblítés...egy kisdolgot teljes tartalommal kell leöblíteni vajon?Létezik persze a "két gombos" is,meg hasonló funkcióval ellátott társaik-nekünk egy Dömötör szolgál 15 éve teljes megelégedettségemre.Igaz fapados-de addig öblít ameddig akarom-nincs fix vízfogyasztás!
Mosás:keskeny gépünk van,de 5 kilós kapacitással..anno tudatosan vettem ezt,bár a család már akkor is négytagú volt..2005-ben a párom ellenkezése tudta nélkül hazaállítottam egy fapadosnak hitt kis gépezettel-nagyon meglepett!Addig csak a keverőtárcsás + centrifuga dívott nálunk,de amit ez a kis aranyos tudott,és tud azóta is az csúcs!:) Nem egy nagy márka egyébként,de ajánlom még jó állapotú használtként is megvásárolni ifjú hazásoknak:LG Intellowasher WD 80150 NP.A legolcsóbb mosószerrel-illetve most már csak folyékonnyal,mert az az olcsóbb!-használja a párom még a melós cuccomhoz is...Calgon nálunk még sosem volt.A vízlágyítók témaköre lehetne egy másik beszélgetésünk tárgya is majdan...
Az akváriumok vizét egyébként minden további nélkül felhasználhatnánk fürdésre is..ne nevessetek:a tiszta vízre gondolok,nem arra amiben a szűrőt is kimostuk már.Sőt:én nem egyszer fürödtem is benne például télen amikor nem kell locsolni a kertet.A dolog nem tudatos volt-akkoriban még leengedtem a vizeket a fürdőkádon keresztül-egyszer azonban benne feledtem a lezáró dugót.Nem is figyeltem hogy a víz lement-e,csak egy félóra múltán...azt gondoltam a párom már meg is engedte nekem a fürdővizet,de én egy kicsit melegebben szeretem-hozzákevertem hát jó meleg vizet,és pancsi!Akkora nevetés volt aztán ebből...de azóta nem ódzkodnék ha ebben kellene fürödnöm!:)
Az ideális körforgás lakáson belül szerintem a fürdésre-aztán WC öblítésre felhasznált akvárium cserevíz lehetne...de akár mosni is bátran lehetne vele-más kérdés hogy a mi automata mosógépeinkbe belejuttatni csak nyomás alatt lehet-és csak hideg vizet:(
Roppant érdekes hogy a tőlünk sokkal gazdagabb országokban élők sokkal takarékosabbak is...lehet hogy azért mert a takarékoskodáshoz is pénz kell?Csak egy fonalat kínálok:nézetek utána a föld alá süllyeszthető esővíz tárolók telepítési költségeinek...pedig az eső ingyen van,és rengeteg mindenre használható.
Végezetül ajánlok egy kissé húzós árú olyan terméket,amivel megtakaríthatnánk némi forintocskát...kérdés hogy mennyi idő alatt hozza vissza az árát-vagy esetleg mi ebben annyira bonyolult hogy a barkácsvénával megáldott akvarista ne tudja megcsinálni?;)
www.zoldbolt.hu/energiatakarekos-termeke...yocso-zuhanyhoz.html
A linken olvasgassatok..vannak jó ötletek még a főzéshez stb . is!

Több
12 éve 11 hónapja #225 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Nálam is kialakult a víz "körforgása".Két db 250l-es hordó van az ereszcsatorna alatt,némi üllepítés után ezzel cserélek vizet több medencében.Amit meg onnan leszívok vízcserekor,az megy az ajtó melletti öntözőkannába(ha a szobanövények már nem szomjasak) és azzal locsolom a kertben a virágaimat.:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 11 hónapja #226 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Kávézó témában
Épp betudtam oda szorítani a kannát, szerencsére elég keskeny, viszont majdnem 1,5 m méter magas. Ha lenne kertem akkor tuti locsolóvíznek használnám.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #227 Írta: Mátéfi
Nem rossz, főleg ha nincs kert ahol el lehet locsolni. Csupán annyi hátránya van, hogy plusz helyet foglal, de hát kompromisszumot kell néha kötni.

Íme egy módszer, amely az áramfelhasználók álma: áram az ablakból.

ecoinventos.com/2013/enchufe-solar-para-...by-kyuho-song-boa-oh

Több
12 éve 11 hónapja #228 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Kávézó témában
Na ha már a víztakarékosságnál tartunk akkor megosztom veletek a rendszeremet:) A WC melletti tárólóhelyiségbe ( a wc-be is befért volna, de így legalább nincs szem előtt) vettem egy 70 literes kannát, amibe egy szívacson átszűrve töltöm a vízcserekor a használt vizet. A wc tartájba tettem egy úszókapcsolót, ha kiürülni akkor bekapcsolja a kannában lévő 2,5 m-es emelési magasságú vízpumpát. Ha elérte a megfelelő vízszintet, akkor kikapcsolja a pumpát. azért hogy ne poshadjon büdösödjön be a víz, néha egy kis hypót is öntök a kannába.
Heti 2-300 liter vizet cserélek, úgyhogy még a szobanövény öntözés mellet még így is van amit csak simán kiöntök.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, saluosi

Több
12 éve 11 hónapja #229 Írta: halőrxxl
Ezt a módszert még nem ismertem-nagyon jó!
Ha van kedvetek a hétvégén akár a víztakarékos ötletekről is beszélhetnénk.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #230 Írta: Mátéfi
Így is lehet a vízzel spórolni:

Több
12 éve 11 hónapja #231 Írta: halőrxxl
Toist:előre is köszönöm a fáradozásod a bulbillis változat ügyében!Sajnos amikor még kaktuszoztam nem volt netem....viszont számtalan könyvből tájékozódhattam-pár ma is megvan még.Mátéfi nagyszerű linkeket adott-én is megköszönöm neki!
Pár perccel ezelőtt rányitottam annak az egyesületnek az oldalára ahol valaha tag voltam....kimondhatatlanul sajnálom hogy azonnal olyan információval találkoztam ami porig sújtott.Idézzétek fel amit mondtam előző hozzászólásomban....a Ferocactusokért rajongtam.És most vessétek össze a második gyászjelentésnél az úr fő szakterületével...Tóni bácsi-Isten nyugosztalja!
www.kaktuszgyujtok.hu/
Anno az egyesület újságjában nekem jutott a-soha nem kívánt-megtiszteltetés,hogy az ózdi elnökünkről írjak nekrológot...Tomkovics Lajos bácsi még az utolsó leheletével is a korrektség oldalán állt.Velem küldte vissza a vetítőgépet,könyveket,egyéb klubélethez szükséges cuccokat a "nagyfaluba".Mintha érezte volna...a következő ózdi látogatásomkor már csak a kedves párja fogadott.
És ha már ilyen a hangulat,akkor hadd említsem meg azt az urat akiről a legnagyobb sajnálatomra már csak szintén megemlékezést olvashatok az egyesület honlapján...Laci bácsinál havonta jártam vásárolni.Nem tudjátok elképzelni azt a profizmust ami elő volt adva üvegházaiban,és fóliasátraiban!Máig odatalálnék hozzá...a Farkasréti temetőnél megindulok lefelé a lejtőn,és egy kis mellékutcába fordulok balra.Csöngetésemre kikiáltanak:"Jöjjön csak Gábor!":)Uram...sajnálom hogy többé nem lehetek a vevője-mindent köszönök,és ha igaz kaktuszozunk még egyszer-ahogy ön szokta:"...rohanok,sietek,csak még ezt a kaktuszomat nézze meg,ez egy igazán ritka Sulcorebutia,ezt meg a hollandok rendelték tőlem..de hoppá jöjjön már oltson be pár Gymnocalyciumot,mert sietek,rohanok!" Uram:megtisztelő volt minden perc amit rám szánt-köszönöm!
www.kaktuszgyujtok.hu/index.php?page=/in.../halottak/Fierer.nml
Bizony múlnak az évek...most már ebben a hobbiban vagyok teljes mellszélességgel,és üzenem az itteni jó barátaimnak:sose legyen vége!
Elnézéseteket kérem amiért felhoztam a témát....de képzelhetitek mekkora szenvedély ereje nálam ha még a legszúrósabbakat is így tudom imádni!:) Lesz is még nekem kaktuszom-mikor már felnevelkednek a gyermekeink,és nem kell attól félnem hogy ráesnének egy Ferocactus-ra.;)

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #232 Írta: Mátéfi
Majd abból a hagymamagból kérek egy csipetnyit.

Világváros a zöld pokol kellős közepén: Manaus

!

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #233 Írta: Mátéfi
davesgarden.com/guides/pf/b/Cactaceae/none/none/cultivar/0/
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: toist

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #234 Írta: Mátéfi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #235 Írta: Mátéfi

Több
12 éve 11 hónapja #236 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Kávézó témában
Ha már kaktuszok és kertészkedés: Gábor, tudsz ajánlani egy jó kaktuszos oldalt, ami alapján gyorsan beazonosíthatnám milyen kaktuszaim vannak? Valamilyen képeskönyv szerű érdekelne, nagyon nem akarok belemélyedni, de szeretném tudni pontosan miket is tartok, mik (lennének) az igényeik...

A sarjhagyma magos/virágos változata van szüleim kertjében is (újhagyma néven), én nagyon kedvelem :) Magot szintén fel tudok ajánlani, ha Gábor nem tudná ellátni az érdeklődőket!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 11 hónapja #237 Írta: halőrxxl
Egy egészen off téma-de itt kertészkedni is szoktunk!:)
Hajnali munkám során a kertben bizony elcsodálkoztam hogy micsoda szép töveket fejlesztett már a téli sarjhagymánk....még 1-2 évig nem bolygatom,hiszen szeretném ha roppant menyiségben termelhetném.Nekem a virágos változat van,de ahogy olvasgatok utána van ennek egy másik változata is!Míg ezt a nálam megtalálható változatot Allium convar fistulosum-ként tisztelhetem,a másik változat az A.convar.viviparum.Ez utóbbit magyarul szokták emeletes hagymának is hívni,virágzat helyett apró kis kihajtó hagymácskákat hoz a növény....igen érdekes lehet!A bulbillik nem ismeretlenek már számomra-fokhagyma,és néhány liliom is ismerős-most szeretnék ilyen változatot is!
A sarjhagymáról egy link:
www.kedvescimbora.extra.hu/?mbkid=13&makid=5
Aztán még hagymázzunk:rendkívül jó munkatársaim is vannak ám..az egyik meglepett engem alig két hete egy eddig számomra ismeretlen hagymával,amit errefelé csupros hagymának hívnak.Semmiféle ismeretem erről eddig nem lévén igencsak meglepődtem ahogy figyeltem a kertünkben a fejlődését!Rengeteg szárat hozott már eddig is,egyáltalán nem olyan habitus mint a hagyományos vöröshagyma..ez annyi hagymaszárat hoz,mint a fű!:) Attila barátom azt mondja télen sem hajt ki a spájzban,nem úgy mint a sima vöröshagyma...íze sokkal bársonyosabb,még az érzékeny gyomrúaknak is ajánlják.Egyenlőre csak vagy 20-25 tövem van,de nagyon szeretném őket is elszaporítani...Egy ajánlatom az őszi börzére:nagyon szeretnék cserélni belőle párat az előzőekben taglalt emeletes hagyma szaporítóképleteire!Jelezzetek kérem ha bírtok ilyennel,és szeretnétek majd a csuprosból..
Erről a növényről egy link:
buvosszakacs.blog.hu/2008/02/01/salotta_...a_allium_ascalonicum
Van még egy hagyma amit soha nem termesztettem...a medvehagyma!Nos ebből meg nem szeretnék boltit venni-direkt akvarista társamtól szeretnék vásárolni egy kis szaporítóanyagot,már csak azért is hogy jó érzéssel gondolhassak arra milyen körülmények között került hozzám!:) Így hát előre szólok:ha bármelyikőtöknek van ilyen növénye gondoljatok rám ha lesz mag,vagy nem is tudom mivel a legjobb szaporítani...pár hagymát szeretnék megvásárolni az ősszel!
Erről link:
hu.wikipedia.org/wiki/Medvehagyma
Végezetül szólok:ha bárkit érdekel a téli sarjadékhagymám magja,jó szívvel -és tökéletesen ingyen!-adok belőle ősszel-éppen virágzásra készülnek a tövek,sajnálnám csak úgy kidobni..szóljatok bátran!:)

Több
12 éve 11 hónapja #238 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Kávézó témában
egy kis elözetes :)

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Horus, halőrxxl, tauben1, saluosi

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #239 Írta: halőrxxl
Olvasgatok a FB-n...megtekintgetem ismerőseimet.Néha akkora szöveget találok,hogy azt gondolom nektek is tetszene..íme egy:
"Tisztelt Technikai Segítség!

Tavaly a Barátnő 1.0-mat Feleség 1.0-ra fejlesztettem, és az új program váratlanul elindította a „gyerek” processzt, amelynek rendkívül nagy a tár- és erőforrásigénye.
A termékismertetőben nem esik szó erről a jelenségről.
Ráadásul a Feleség 1.0 minden más programba beinstallálja magát, és már a rendszerindításkor betöltődik. A különböző programok, úgy mint az Éjszakai
póker 10.3 és a Sörivászat 2.5 azóta nem futnak, indulásukkor a rendszer összeomlik.
Úgy tűnik, nem is tudom kiirtani a rendszerből a Feleség 1.0-t.

Gondolkoztam a Barátnő 1.0-ra való visszatérésen, de az Uninstall nem működik. Tudnak segíteni?

Kedves felhasználó!

Ez egy általános probléma. Sokan fejlesztik Barátnő 1.0-jukat Feleség 1.0-ra gondolván, hogy ez pusztán szórakoztató segédprogram.
Ellenben a Feleség 1.0 operációs rendszert arra tervezték, hogy mindent Ö futtasson.
Ne is próbálkozzon az installálásával! A Feleség 1.0 későbbi eltávolítása a rendelkezésre álló erőforrások sérülésével járhat! Néhányan megpróbálták installálni Barátnő 2.0-t, illetve a Feleség 2.0-t, de több problémával találkoztak, mint az eredeti rendszerben. Mások megpróbálták a Barátnő 2.0-t futtatni a háttérben, a Feleség 1.0 működésével egy időben. Feleség 1.0 érzékeli a Barátnő 2.0-t, és ez összeütközést okoz, amely a rendszer összeomlásához vezethet.

A legegyszerűbb módja a problémák elkerülésének, ha egyik verzióját sem installálja a Feleség szoftvernek, csak a Barátnőt használja.
A Barátnő 1.0, 2.0, 3.0 stb. tökéletesen kompatibilisek, és együtt is futtathatók! És akinek ez még nem elég, az jobb ha vigyáz, mert a Feleség 1.0 gyakran fertőzött az Anyós 1.0 nevű rendkívül veszélyes vírussal, ami a Feleség 1.0 meglévő és használható részeit tönkreteheti.
Nem lehet mást tenni, csak irtani, irtani, mert ez a vírus olyan káros, hogy bizonyos idő múlva a Feleség 1.0 teljesen átalakul Anyós 2.0-vá, azaz a vírus saját magát fejleszti tovább.

Üdv, Technikai segítség"

Nos,aki nősülés előtt áll jól gondoljon bele...Anno mikor én jártam hasonló cipőben nem gondolkoztam.Nálam hogy stílusos legyek átvette a rendszer irányítását a Szív 1.0,és Agy 1.0 tehetetlen volt-de azt gondolom a háttérből futva nagyon helyeselt is.E két "hozzátartozóm" máig kitart a döntés helyessége mellett,időközben Feleség 1.0 három csodás "ivadékkal" is meglepett-ha már halazok hogyan is hívhatnám őket másképpen?-,és megállapítom hogy az idézett szöveg nagyon jól elkapja a dolgok lényegét:"....Ellenben a Feleség 1.0 operációs rendszert arra tervezték, hogy mindent Ö futtasson."
És milyen jól futtatja...mikor egyedülálló voltam azt hittem mindenem megvan.Mostanában döbbenek rá hogy azóta van meg amióta van ilyen "programom"...ajánlom kipróbálásra az érzést amikor kimondjátok az életre szóló igent,és később azt amikor megláthatjátok azokat akikért az életetek hátralévő részében küzdenetek kell majd.A gyermekeink az életünk....azonnal megyek és minden magyarázat nélkül megölelem Feleség 1.0-et.Ma egész délelőtt segédkezett nekem a halazásban,és a segítségével végre-valahára helyére került a tavaly elkészített állványom is.Már csak nekem kell jeleskednem a medencék megragasztásában.Az érdekes az volt,hogy én mondtam hogy több állvány már nem lesz-ő még felhívta a figyelmemet a megszüntetett tusoló helyére a fürdőszobában....hmm!:woohoo:
Már soha nem nősülnék meg...Feleség 1.0 tökéletesen megfelelő-most majd azon igyekszem hogy együtt idősödvén neki is ez legyen a véleménye Férj 1.0-ről!A férfi olvasóknak is ezt javaslom...hatalmas tolerancia kell hogy a mi hobbinkat a lakásban művelve ne zavarjuk családunk életét,mégis kielégüljenek vágyaink.
A hölgyeknek pedig azt ajánlom:ha halaztok nagyon-nagyon válogassátok meg azt a férfit akivel élni szeretnétek-tapasztalatból mondom hogy mi a teremtés koronái/na hagyjuk!:D/ sokkal kevésbé vagyunk megértők mint ti...és a legkomolyabban mondom hogy az erősebb nem csak látszólag a miénk.Lányok-asszonyok:nélkületek sehol nem lennénk...fogadjátok elismerésem!
Figyelem: Spoiler!

Ui.:milyen messzire visz egy kis poén a FB-n ugye?
Last edit: 12 éve 11 hónapja by halőrxxl.

Több
12 éve 11 hónapja #240 Írta: halőrxxl
Ok-használjuk ki hogy valaha kaktuszokat gyűjtöttem:)
A képen nagy valószínűséggel egy Echinocactus platyacanthus szemlélhető-ez a kaktusz is az "anyósülés kaktuszok" közé tartozik...hogy miért én nem tudhatom.
Más hasonló kaktuszokat állítólag még arra is használt az őslakosság,hogy az áldozatokat erre fektették hanyatt,és mivel az képtelen volt szabadulni szabadon lehetett "műteni" szegényt..Ha már erre tereltem a szót hadd mondom is azonnal el:valaha az Echinocactusok,a Ferocactusok,és a Mammillaria-k voltak a nagy kedvenceim.Főleg a Ferocactusok nagyon megnyerték a tetszésemet..ez kaktuszos berkeken belül kicsikét a mélyvizet jelentette akkoriban-nekem virágoztak is!:) Ha rákeresőztök akkor a legnagyobb középtövisű,a leghorgasabb tövisekkel ellátottakat nézegessétek..nah ezek voltak nekem a legféltettebb kedvenceim.Akkoriban még a fővárosban dolgoztam,és gyakori vendége/vásárlója voltam az ország talán legnagyobb kaktuszosának...aztán jöttek a gyerekek,és a kaktuszoknak menniük kellett.Lehet hogy egyszer még idősödvén ismét tartok majd pár Fero-t...mostanság csak a Phyllocactusok képviseltetik magukat nálunk-talán a "vértezettségük" a magyarázat.
Akkoriban vásároltam még 30 tábla edzett üveget is...üvegház lett volna.Ma már erre jobb megoldást tudnék,mert az üvegek alatt csak halakat tudok immár elképzelni-de ki tudja...randizni kellene Fortuna kisasszonnyal.
Ha ti panellakók vagytok jó szívvel az én valamikori kedvenceimet javasolni nem tudom...igénylik a jarovizációs időszakot,enélkül hamar tönkremennek.De a klf. epifita kaktuszok közül azért válogathattok!:)
Sok sikert ehhez is...de figyelem:ne tévesszen meg benneteket itt sem a virágoktól roskadozó külföldi áruk kínálata..sokszor hormonkezelés eredményei ezek is,vagy még borzalmasabb esetben beleszúrt műanyag virágokról van szó:( Talán itt is követendő lenne:kaktuszt itthoni termesztőtől!
Csodás hobbi a kaktuszozás is!Nem tudom hogy képzeltem anno a családalapítást miközben több mint 1400 cserépben gondoztam őket....

Oldalmegjelenítési idő: 0.305 másodperc