Kávézó

• Mátéfi
  • Mátéfi profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
12 éve 11 hónapja #241 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Kávézó témában
A gyapjút és a gyapotot is kártolni (fésülni) szokták, hogy feldolgozható legyen, illetve, hogy megszabaduljanak a szennyeződéséktől. Íme egy népi módszer, ahogyan az agave rostjait fésülik. Zseniális.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #242 Írta: Mátéfi
Garra rufa ipar

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #243 Írta: Mátéfi
Ráják párzása. Nem mindennapi felvétel.

!
Last edit: 12 éve 11 hónapja by Mátéfi.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #244 Írta: Mátéfi
A tenyésztő a Braziliából importált rájája elpusztult. Kíváncsi bolt az okra, ugyanis nem kezdő a szakmában és egyszerűen nem értette a dolgot. Íme a magyarázat:

Több
12 éve 11 hónapja #245 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Kávézó témában
Nem alkalmazom, csak árusítom.

Több
12 éve 11 hónapja #246 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Kávézó témában
Értem. Tehát akkor, ahogy én is gondoltam nincs nagy veszély főleg, ha az ember egymaga használja őket. Szerintem idővel szeretnék belőlük párat, kipróbálnám az élményt.

Köszönöm a hozzászólásokat és Pasának a linket, pont itt olvastam én is róluk a minap :)

Mostmár csak arra lennék kíváncsi, hogy Pasa te "alkalmazod-e" őket vagy csak tenyészted? Ha igen, akkor hatásosan végzik a munkájukat?

Több
12 éve 11 hónapja #247 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Kávézó témában
Egy más téma:pár hozzászólással előbb-egész pontosan a 207-208-ban emlegettünk egy "gilinyós oldalt"...ami mint kiderült sokkal több is!Részemről annyira közelinek éreztem a benne foglalt gondolatokat,és olyan nagy tetszést váltott ki belőlem a blog,hogy bizony megköszöntem az ismeretlen magyar-ausztrál hölgynek.Legnagyobb meglepetésemre választ kaptam....sőt,micsoda emberi hangon íródott választ!Ismét menesztetem egy levélkét..és a tisztelt Krisztinának megadtam a honlap azon rovatainak az elérhetőségét,ahol olvashat rólunk,ahol megszemlélhet minket!:)
A hölgy üdvözletét küldi nekünk..de olvassátok csak őt:
"Kedves akvarista barátaim!

Üdvözletemet küldöm innen a távoli Ausztráliából. Kissé távolba szakadtam ugyan, de nagy örömmel nézegettem ezt az oldalt. Nagyon jó látni ilyen összetartó közösséget, és még nagyobb megtiszteltetés nekem, hogy megemlítették a permakultúra honlapot, amit néhány éve építek. Ezt hálásan köszönöm és külön köszönöm Gábornak, hogy e-mailben megkeresett és ezt tudtomra hozta, ezzel még több erőt adva, hogy tovább építsem a honlapot.
Legfőbb célom, hogy olyan szemezgetett cikkek, tanulmányok vagy egyéb kiadványok fordításával, melyeknek tartalmát tanulságosnak tartom, segítsek azoknak a magyaroknak, akik nem tudnak vagy nem tudnak elég jól angolul ahhoz, hogy ezeket eredeti nyelven tanulmányozhassák. Néhány olyan visszajelzést is kaptam, hogy még a nyelvtanulásban is segít.
Nekem az a legnagyobb elismerés, ha úgy érzem, tudok segíteni. Ezért köszönöm még egyszer és további minden jót kívánok ennek a szép közösségnek!

Ványa Krisztina"
Olvassuk hát érdeklődéssel továbbra is a kedves hölgy írásait,és közben érezzük valamennyien:kicsit nekünk is írja....rengeteg cikket még Krisztina,és jó egészséget!
T.:Gábor
Ui.:emlékeztetőül íme a hölgy blogja:
www.permahungarica.honlapom.com/web.php?...ngarica&o=0ufQV5qcCj

Több
12 éve 11 hónapja #248 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Kávézó témában
Nekem is vannak, de több hazai tenyésztési sikerről is tudunk.
Mivel a másfél-kétéves példányok az ivarérettek, az idősebb példányok ára nyilván több, mint az ivadékoknak (de ez minden hal esetében így van).
A fertőzésveszélyről -a rossz nyelvek szerint- szándékosan terjesztenek híreket. Egy uszodának, fürdőnek is megvan ugyanaz az esélye, ha fertőző beteg is látogatja.

A gyors terjedést a szigorodó -sok esetben fölösleges- ÁNTSZ-szabályok lassítják. Jelenleg ilyen fürdőt üzemeltető szalonnak havonta kell a vizet bevizsgáltatnia, ami havi kb. 30 ezer Ft kiadást jelent. Szerintem sokan nem foglalkoznak az előírásokkal.

Kb. három évvel ezelőtt jelent meg erről a halról egy cikk az Akvárium Magazinban.

Sok információ van a halról az Akvárium Install oldalán ( WWW.akvariuminstall.hu ).

Több
12 éve 11 hónapja #249 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Szia Roberto!
Budapesten,ha jól emlékszem egy-két éve jelentek meg a Garra rufák,először rendelési listákon,aztán nagykerekben és internetes hirdetésekben.
Üzletben nem láttam,de a divat hamar alábbhagyott velük kapcsolatban,eleinte kb kétezerért láttam hirdetve,mostanság már láttam 600-ft-ért is eladót.
Amúgy fertőzésekről nem hallottam csak most először tőled.

Több
12 éve 11 hónapja #250 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Kávézó témában
Mi a véleményetek a Garra Rufa halakról? Ezek a halak tisztítják meg az ember lábát az elhalt hámsejtektől. Kis kutatás után kiderült, hogy Törökországban terjedtek el elöször, onnan hozták át Európába.

Fürdőkben és pedükűrösök használják őket, de európában az emberek félnek, hogy elkapnak valamiféle fertőzést a halak vagy a víz közvetítésével, ezért van aki óckodik tőlük.

Mi a véleményetek róluk? Valakinek esetleg van belőlük?

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #251 Írta: Mátéfi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #252 Írta: Mátéfi
Argentinában volt egyszer egy gátszakadás, melynek során a kiömlő víz elöntött egy várost, mely 25 évig víz alá került. A hosszú vízfogság után szabadult városról Natacha Pisarenko megdöbbentő fotókat készített:

www.businessinsider.com/argentina-ghost-...merges-photos-2013-5

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #253 Írta: Mátéfi
Gábornak, aki szereti a teszteket olvasgatni és hiányol valami újságot:

www.tesztplussz.hu/

www.tesztelo.hu/
Last edit: 12 éve 11 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #254 Írta: Mátéfi
...és ilyen amikor ugyanott könnyezel:

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
12 éve 11 hónapja #255 Írta: Mátéfi
Ilyen az, amikor az űrben kicsavarod a törölközőt:

index.hu/tudomany/2013/04/19/az_urben_a_...rt_torolkozo_is_mas/

Több
13 éve 1 napja - 13 éve 1 napja #256 Írta: halőrxxl
Gondoltam utánaolvasok már ebédidőmben a Belo Monte építkezésnek...de elkalandoztam.
Vajon miért csak most tudtam meg azt hogy a Chevron 19Mrd dolláros pert vesztett Ecuadorral szemben?Vajon mi volt az a nagy szennyezés amit csak ebben a pillanatban olvastam?Lehet hogy én vagyok a ludas,mert nem nézek tévét..vagy ki tudja.A link:
latin-amerika.hu/hirek/aktualis/1058-egy...os-ecuadori-birsagot
Mik vannak...
Azonnal beugrott nekem szőke folyónk 2000-es ciánkatasztrófája...a szívem hasadt meg akkoriban,hiszen akkor még megtehettem hogy sokszor a partjain állva faggassam a vizet némi kapás reményében.A cián levonulásakor csak az tudja elképzelni mi volt ott,aki átélte...hangosan zokogó halászok,a roskadásig telt hidakon értetlen és szörnyülködő emberhad...nem lehet azt elmondani-de azt gondolom minden akkori horgász szívéből egy darabkát is magával vitt akkor a folyó.Az enyémből egészen nagyot...ezért kapom fel fejem mindenre ami a vizekkel kapcsolatos.
A szennyezés után rettenet hosszú ideig ment a huzavona...de nem értem miért,ha a mulasztást elkövető ismert volt?Na hagyjuk is...messze jutottunk már a Belo Monte gáttól.
Azért még ajánlok nektek egy kis "csemegét"..olvasgassatok csak utána hogy milyen is az európai unióban a dolgok menete!Segítek-Rába viszonylatban keressetek....
Kolontár,vörös iszap ami mint azonnal meg is tudtuk egyáltalán nem mérgező..nem mi?Lakhatatlan lett az egész környék,élhetetlen a környezet,betegek az emberek-nem látom hogy az akkori információt adó mit kapott.Keveset...és ez is érintette egy vízfolyás bővebb környezetét is.
Ha kimentek a jó időben a természetbe ne feledjétek ezeket...ma még olyan a környezet ahogy látjátok,de mindenkin múlik hogy meddig lesz ilyen.
Egészen el is ment az étvágyam...inkább ebédeltem volna semmint hogy írjak.Viszont az elnagyolt ebéd nem látszik meg rajtam..de remélem a mondandóm keltette környezettudatos viselkedés a természeten igen.Segítsetek..
..meg kell szerkesztenem még egy kicsikét ezt a postot..
Zabos Géza bácsi sokunknak ismerőse volt.Mikor egy évvel a cián előtt meghalt megsirattuk...a múlt fényében azt hiszem legkésőbb a cián levonultakor meghalt volna szegény amúgy is.Isten nyugosztalja....
Last edit: 13 éve 1 napja by halőrxxl.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 napja - 13 éve 2 napja #257 Írta: Mátéfi
Európai mentőcsomag

Egy csendes kis Írországi városban az idő borús és szemerkél a hűvös eső. Az utcák üresek. Az emberek egyik napról a másikra élnek.
Egy ilyen borús napon megjelenik egy német turista és megáll a kisváros egyetlen szállodájánál és tájékoztatja a recepcióst, hogy szeretne itt éjszakázni, azonban előbb szeretné megtekinteni a szálloda szobáit. Hogy szándéka komolyságát bizonyítsa, letétbe helyez 100 Eurót a recepciósnál, mire az átadott részére néhány szobakulcsot.

1. Miután a német elment megtekinteni a szobákat a recepciós átszaladt a szemben lévő hentesboltba, hogy kifizesse a szálloda tartozását.
2. A hentes a 100 Euróval rohant a gazdához, hogy rendezze a korábbi tartozását.
3. A gazda fogta a 100 Eurót és elvitte a gazdaszövetséghez, hogy kiegyenlítse a szövetségtől felvett kölcsönt
4. A gazdaszövetség alkalmazottja elszáguldott a 100 Euróval a kisváros kocsmájába, hogy kifizesse a hitelre fogyasztott sört
5. A kocsmáros átadta az pénzt a pult túloldalán ücsörgő örömlánynak, mivel neki is rossz napja volt és korábban adósa maradt néhány boldog pillanatért
6. Az örömlány rohant a szállodába, hogy kifizesse a 100 Eurós tartozását, ami a szoba használatért már esedékes volt.
7. A szálloda recepciósa ugyanoda helyezte a pénzt ahová a német turista tette, a pultra.

Ekkor megjelent a német turista is és közölte, hogy nem tetszik neki egyetlen szoba sem, ezért nem fog megszállni és a kisvárost is elhagyja.

Tehát:
- Senki nem termelt semmit.
- Senki nem keresett semmit
- Valamennyi résztvevő megszabadult az adósságától és optimista a jövőt illetően

Épp most tudtátok meg hogyan is működik valójában egy mentőcsomag.
Last edit: 13 éve 2 napja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 3 napja - 13 éve 3 napja #258 Írta: Mátéfi
Az újrahasznosítást nem tudom megunni:

Last edit: 13 éve 3 napja by Mátéfi.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 3 napja - 13 éve 3 napja #259 Írta: Mátéfi
Így zajlik egy elevenszülős aukció Nagy Britanniában:

Last edit: 13 éve 3 napja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Több
13 éve 5 napja - 13 éve 5 napja #260 Írta: halőrxxl
Utazzunk oda..aztán fel a folyón,teljesen addig ahol ered-de legalábbis még halak vannak;)
Ez főváros...sokunk kedves folyójának fővárosa.Még az emlegetett épület neve is szuper!:)
Nocsak-nocsak..tuti nem Novoszibirszk ugye?

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Last edit: 13 éve 5 napja by halőrxxl.

Oldalmegjelenítési idő: 0.243 másodperc