- Köszönetek: 1127
Kávézó
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
!
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 97
Köszönöm a hozzászólásokat és Pasának a linket, pont itt olvastam én is róluk a minap
Mostmár csak arra lennék kíváncsi, hogy Pasa te "alkalmazod-e" őket vagy csak tenyészted? Ha igen, akkor hatásosan végzik a munkájukat?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
A hölgy üdvözletét küldi nekünk..de olvassátok csak őt:
"Kedves akvarista barátaim!
Üdvözletemet küldöm innen a távoli Ausztráliából. Kissé távolba szakadtam ugyan, de nagy örömmel nézegettem ezt az oldalt. Nagyon jó látni ilyen összetartó közösséget, és még nagyobb megtiszteltetés nekem, hogy megemlítették a permakultúra honlapot, amit néhány éve építek. Ezt hálásan köszönöm és külön köszönöm Gábornak, hogy e-mailben megkeresett és ezt tudtomra hozta, ezzel még több erőt adva, hogy tovább építsem a honlapot.
Legfőbb célom, hogy olyan szemezgetett cikkek, tanulmányok vagy egyéb kiadványok fordításával, melyeknek tartalmát tanulságosnak tartom, segítsek azoknak a magyaroknak, akik nem tudnak vagy nem tudnak elég jól angolul ahhoz, hogy ezeket eredeti nyelven tanulmányozhassák. Néhány olyan visszajelzést is kaptam, hogy még a nyelvtanulásban is segít.
Nekem az a legnagyobb elismerés, ha úgy érzem, tudok segíteni. Ezért köszönöm még egyszer és további minden jót kívánok ennek a szép közösségnek!
Ványa Krisztina"
Olvassuk hát érdeklődéssel továbbra is a kedves hölgy írásait,és közben érezzük valamennyien:kicsit nekünk is írja....rengeteg cikket még Krisztina,és jó egészséget!
T.:Gábor
Ui.:emlékeztetőül íme a hölgy blogja:
www.permahungarica.honlapom.com/web.php?...ngarica&o=0ufQV5qcCj
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Mivel a másfél-kétéves példányok az ivarérettek, az idősebb példányok ára nyilván több, mint az ivadékoknak (de ez minden hal esetében így van).
A fertőzésveszélyről -a rossz nyelvek szerint- szándékosan terjesztenek híreket. Egy uszodának, fürdőnek is megvan ugyanaz az esélye, ha fertőző beteg is látogatja.
A gyors terjedést a szigorodó -sok esetben fölösleges- ÁNTSZ-szabályok lassítják. Jelenleg ilyen fürdőt üzemeltető szalonnak havonta kell a vizet bevizsgáltatnia, ami havi kb. 30 ezer Ft kiadást jelent. Szerintem sokan nem foglalkoznak az előírásokkal.
Kb. három évvel ezelőtt jelent meg erről a halról egy cikk az Akvárium Magazinban.
Sok információ van a halról az Akvárium Install oldalán ( WWW.akvariuminstall.hu ).
- saluosi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 205
Budapesten,ha jól emlékszem egy-két éve jelentek meg a Garra rufák,először rendelési listákon,aztán nagykerekben és internetes hirdetésekben.
Üzletben nem láttam,de a divat hamar alábbhagyott velük kapcsolatban,eleinte kb kétezerért láttam hirdetve,mostanság már láttam 600-ft-ért is eladót.
Amúgy fertőzésekről nem hallottam csak most először tőled.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 97
Fürdőkben és pedükűrösök használják őket, de európában az emberek félnek, hogy elkapnak valamiféle fertőzést a halak vagy a víz közvetítésével, ezért van aki óckodik tőlük.
Mi a véleményetek róluk? Valakinek esetleg van belőlük?
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
www.businessinsider.com/argentina-ghost-...merges-photos-2013-5
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
www.tesztplussz.hu/
www.tesztelo.hu/
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
index.hu/tudomany/2013/04/19/az_urben_a_...rt_torolkozo_is_mas/
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Vajon miért csak most tudtam meg azt hogy a Chevron 19Mrd dolláros pert vesztett Ecuadorral szemben?Vajon mi volt az a nagy szennyezés amit csak ebben a pillanatban olvastam?Lehet hogy én vagyok a ludas,mert nem nézek tévét..vagy ki tudja.A link:
latin-amerika.hu/hirek/aktualis/1058-egy...os-ecuadori-birsagot
Mik vannak...
Azonnal beugrott nekem szőke folyónk 2000-es ciánkatasztrófája...a szívem hasadt meg akkoriban,hiszen akkor még megtehettem hogy sokszor a partjain állva faggassam a vizet némi kapás reményében.A cián levonulásakor csak az tudja elképzelni mi volt ott,aki átélte...hangosan zokogó halászok,a roskadásig telt hidakon értetlen és szörnyülködő emberhad...nem lehet azt elmondani-de azt gondolom minden akkori horgász szívéből egy darabkát is magával vitt akkor a folyó.Az enyémből egészen nagyot...ezért kapom fel fejem mindenre ami a vizekkel kapcsolatos.
A szennyezés után rettenet hosszú ideig ment a huzavona...de nem értem miért,ha a mulasztást elkövető ismert volt?Na hagyjuk is...messze jutottunk már a Belo Monte gáttól.
Azért még ajánlok nektek egy kis "csemegét"..olvasgassatok csak utána hogy milyen is az európai unióban a dolgok menete!Segítek-Rába viszonylatban keressetek....
Kolontár,vörös iszap ami mint azonnal meg is tudtuk egyáltalán nem mérgező..nem mi?Lakhatatlan lett az egész környék,élhetetlen a környezet,betegek az emberek-nem látom hogy az akkori információt adó mit kapott.Keveset...és ez is érintette egy vízfolyás bővebb környezetét is.
Ha kimentek a jó időben a természetbe ne feledjétek ezeket...ma még olyan a környezet ahogy látjátok,de mindenkin múlik hogy meddig lesz ilyen.
Egészen el is ment az étvágyam...inkább ebédeltem volna semmint hogy írjak.Viszont az elnagyolt ebéd nem látszik meg rajtam..de remélem a mondandóm keltette környezettudatos viselkedés a természeten igen.Segítsetek..
..meg kell szerkesztenem még egy kicsikét ezt a postot..
Zabos Géza bácsi sokunknak ismerőse volt.Mikor egy évvel a cián előtt meghalt megsirattuk...a múlt fényében azt hiszem legkésőbb a cián levonultakor meghalt volna szegény amúgy is.Isten nyugosztalja....
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Egy csendes kis Írországi városban az idő borús és szemerkél a hűvös eső. Az utcák üresek. Az emberek egyik napról a másikra élnek.
Egy ilyen borús napon megjelenik egy német turista és megáll a kisváros egyetlen szállodájánál és tájékoztatja a recepcióst, hogy szeretne itt éjszakázni, azonban előbb szeretné megtekinteni a szálloda szobáit. Hogy szándéka komolyságát bizonyítsa, letétbe helyez 100 Eurót a recepciósnál, mire az átadott részére néhány szobakulcsot.
1. Miután a német elment megtekinteni a szobákat a recepciós átszaladt a szemben lévő hentesboltba, hogy kifizesse a szálloda tartozását.
2. A hentes a 100 Euróval rohant a gazdához, hogy rendezze a korábbi tartozását.
3. A gazda fogta a 100 Eurót és elvitte a gazdaszövetséghez, hogy kiegyenlítse a szövetségtől felvett kölcsönt
4. A gazdaszövetség alkalmazottja elszáguldott a 100 Euróval a kisváros kocsmájába, hogy kifizesse a hitelre fogyasztott sört
5. A kocsmáros átadta az pénzt a pult túloldalán ücsörgő örömlánynak, mivel neki is rossz napja volt és korábban adósa maradt néhány boldog pillanatért
6. Az örömlány rohant a szállodába, hogy kifizesse a 100 Eurós tartozását, ami a szoba használatért már esedékes volt.
7. A szálloda recepciósa ugyanoda helyezte a pénzt ahová a német turista tette, a pultra.
Ekkor megjelent a német turista is és közölte, hogy nem tetszik neki egyetlen szoba sem, ezért nem fog megszállni és a kisvárost is elhagyja.
Tehát:
- Senki nem termelt semmit.
- Senki nem keresett semmit
- Valamennyi résztvevő megszabadult az adósságától és optimista a jövőt illetően
Épp most tudtátok meg hogyan is működik valójában egy mentőcsomag.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ez főváros...sokunk kedves folyójának fővárosa.Még az emlegetett épület neve is szuper!
Nocsak-nocsak..tuti nem Novoszibirszk ugye?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.