Díszhalak etetése

Több
17 éve 1 hónapja #741 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
vándor írta::
Sziasztok!
Életem elsõ halait 4 hónapja vettem. 7 kardfarkú, 1 pár fekete molly, pár szivárványos guppy.
Multi Fit szinezõ eledellel és szárított szúnyoglárvával etetem õket. Mégis egyre színtelenebbek a narancssárga szifók. A hasuk teljesen ezüstös lett, a fekete farkuk is megszürkült. A fekete molly már szinte fehér. Mit csinálok rosszul?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 2 hónapja #742 Írta: tomnewman
tomnewman válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Szia!
Nekem sikerült néhány kisbettát száraz táppal is felnevelnem.
De a sórákkal (frissen keltetem) nagyságrendekkel több kishal marad életben, és nõ fel.

A Tubifex tartós tenyésztését jelen tudásom szerint még nem sikerült megoldani, bár több módszerrõl olvastunk már a szakirodalomban, amik bizonyos ideig mûködtek.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 2 hónapja #743 Írta: kzsolti73
kzsolti73 válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Hogyan lehet tenyészteni a tubifexet?
Megoldható-e esetleg így: nagyon hideg víz levegõzetõvel, iszap- vagy homokréteg, és a tubifexnek kaja gyanánt nyers krumplidarabok?

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #744 Írta: kzsolti73
kzsolti73 válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Érdekelne, hogy ikrából kikelt kisBetták számára milyen fagyasztott élõ eleség létezik.
Illetve kizárólag sórákon nevelhetõk fel, vagy megfelelõ-e nekik a minõségi száraz porkaja is?
Last edit: 17 éve 2 hónapja by kzsolti73.

Több
17 éve 2 hónapja #745 Írta: Koka
Koka válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Szia!

Tapasztalataim szerint nem.Én próbáltam mindkettõt azonos feltételek között,de az eredmény (szerintem) ugyanaz lett.

Több
17 éve 2 hónapja #746 Írta: hevt
hevt válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
A tengeris akváriumhoz árult sóval tényleg jobb kelési eredményt lehet elérni a sóráknál?

hevt74

Több
17 éve 3 hónapja #747 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
szeleszs:

A fagyasztott eleséget etetés elõtt mosd át csapvízben amíg ki nem olvad és úgy add a halaknak. Élõ eleség etetésre több mód is van. Szedsz magad (pl. vízibolhák) vagy tenyésztesz otthon (pl. grindál) esetleg vásárolsz (ha kapható).

• peters
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 3 hónapja #748 Írta: peters
peters válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Nyugodtan adhatsz nekik fagyasztott szúnyoglárvát és cyclopsot. Fagyasztott bolhát is adhatsz, de azért azt ritkábban(nem sok tápanyag van bene, a rostok miatt adják).

P

Több
17 éve 3 hónapja #749 Írta: szeleszs
szeleszs válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
lazac,neon.xifo,guppi,molly.
vörösszúnyog,vizibolha.

Több
17 éve 3 hónapja #750 Írta: zabracki
zabracki válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
Szia!
Milyen halaknak? Milyen fagyasztott kaját szeretnél adni?

Több
17 éve 3 hónapja #751 Írta: szeleszs
szeleszs válaszolt Válasz:Díszhalak etetése témában
sziasztok!
fagyasztott eleséget vettem,kiveszem a fagyasztóbol hogyan adjam a halaimnak.
eddig száraz eleségen éltek,szeretnék változtattni.
élõ kaját is szertenék adni nekik..
elõre is köszönöm..

Több
18 éve 20 órája #752 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
Szinte bármilyen száraz eleséget lehet porítani és azzal etetni a kicsiket.

Több
18 éve 1 napja #753 Írta: traubi01
traubi01 válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Ma reggel észrevettem az aksimban pár apró halat. Rájöttem hogy a szifóim szaporodtak. Eddig 8 darabot vettem észre. Azokat különraktam a többi haltól. Sajnos nem tudom hogy mikor születhettek, mert a hétvégén nem voltam otthon. Most az lenne a kérdésem hogy mivel etessem az ivadékokat? Nálam még soha nem szaporodott egyik hal sem.

Üdv:Traubi

Több
18 éve 2 hónapja #754 Írta: Pasa
Ha tudod olyan apróra vágni, hogy ne fulladjanak meg, akkor lehet.
Szét kell teljesen -péppé- trancsírozni (és kimosni).

Több
18 éve 2 hónapja #755 Írta: Koka
Koka válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!

A 10 napos pici bettáknak lehet apróra vágott grindált adni?

Több
18 éve 2 hónapja #756 Írta: Pasa
1 liter víz, egy csapott evõkanál só

Több
18 éve 2 hónapja #757 Írta: Koka
Koka válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 1 mokkáskanál sórák pete keltetéséhez mennyi sóra és vízre van szükség?

Több
18 éve 2 hónapja #758 Írta: Sirnyeteg
Sirnyeteg válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!

Halai kedvéért egy lelkes akvarista, még a téli fagyos idõben sem riad vissza a hazai vizekben élõ élõeleségek gyûjtésétõl. Aki rendszeres "begyûjtõ" tudna adni egy kis útmutatást, errõl a táplálékszerzõsrõl? Például érdekelne, hogy pontosan hol vannak ilyen lelõhelyek? Kell e a kifogott élõlényeket valahogyan elõkészíteni, sterilizálni mielõtt etetünk vele? Milyen napszakban, milyen technikai eszközök felhasználással érdemes belevágni?
Ha esetleg valakinek lenne kedve Bp-en elmenni eleséget gyûjteni, szívesen vele tartanék, hátha a csoportos vadászat szelleme jobb eredményt hoz! :)

Több
18 éve 3 hónapja #759 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
morsiborsi!

A felolvadt hal eledelt dobd ki. Pár napot, jó kondiban lévõ, felnõtt halak simán kibírnak kaja nélkül.

Fagyasztott kaját több réteg újságpapírba kell csomagolni, utána hûtõzacskóba (pár száz forint, bármelyik nagyáruház mélyhûtõ részlegén találsz). Én kettõ hûtõzacskót egymásba teszek mert min 1,5 órát szállítom a fagyi kajákat.

A fagyasztott vörös szúnyog lárvának, amikor felolvasztod van egy jellegzetes, elég penetráns szaga. A következõ, helyesen szállított adagnál megfigyelheted.

Több
18 éve 3 hónapja #760 Írta: morsiborsi
morsiborsi válaszolt Re: Díszhalak etetése témában
Sziasztok!
Légyszi SEGÍTSETEK!!
Nekem nem rég óta vannak guppijaim, és nem igazán értek a halakhoz! Vettem nekik fagyasztott szúnyoglárvát, de kiolvadt! Ahogy hazaértem egybõl beraktam a fagyóba, de elég büdös azóta és nem merek adni nekik belõle, de nincs más halkajám itthon! Létezik hogy az megromlott? És ha igen akkor mit adjak nekik? Mivel az ünnepek miatt nem tudok venni nekik új kaját!
Légyszi írjatok!
Köszönöm szépen!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.284 másodperc