- Köszönetek: 1688
Kávézó
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
A múlt héten hivatalos ügyben tiszteletemet kellett tennem az FM halászati osztályán,itt ingyenes mezőgazdasági lapokból is szemezgethettem.számomra sosem látott-sőt nem is ismert-újságban gyöngyszemre bukkantam.Az újság még friss kiadvány-mindössze az I.évf.5.számát volt szerencsém olvasni-tavaly novemberi...számomra friss!:)A Hozam&Értékc. kiadványból idéznék.
Adott egy tisztességesen gazdálkodó úriember a Nyírség egy nyúlványán-800hektáron termeszt klf. növényeket.A következőt nyilatkozta-és most figyeljetek:
"Sokan úgy gondolják nem kell a kiskertben termelni semmit,mert szép termékek kaphatók a piacon is.Csak épp azt nem tudják,mit is tartalmaz adott termék,és mit nem."
Eddig az idézet-nekem nagyon bőven elegendő ahhoz,hogy ismét újult erővel vessem bele magam az itthoni kiskertünk megművelésébe..áldatlan rossz talaj,de az éves hosvzú sora alatt sikerült már valamelyest feljavítanom.A tavalyi évben amikor az új komposztálónkat csináltam-meg a trágyagiliszta telepemet,ha emlékeztek még-kizárólag trágyával oldottam meg a szerves anyag pótlását,és a talaj humusztartalmának növelésében is besegített a mulcsozásnak nevezett nagyon okos dolog...az életben olyan szép paradicsomjaink még nem voltak!
Másik amit érdemesnek tartok nektek említeni:a Phylazonit.Még csak most vagyok a tájékozódás felé vezető úton,de tetszik a megnevezése..baktériumtrágya.Ez a link az első amit éppen most keresek fel..ha akarjátok tájékozódhattok velem együtt.Íme a kezdő link:
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Kiugrott a szemem amint néztem-gondoltam derüljetek ti is...A fene tudja-vannak hihetetlen emberek!
Nézegetem néha a videómegosztókat lazításként,és már csak arra lennék kíváncsi ki lesz aki legelőször bungee jumping-ot csinál a'la natur..kötél nélkül.Hihetetlen hogy az emberek mi mindent kipróbálnak-de az még hihetetlenebb hogy túl is élik.Mondom én innen a gép elől,ahol semmi baj nem érhet-hopp,melléültem!
Ui.:mottó:
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
Amúgy nem hinném hogy ezt tényleg megtudja csinálni.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Én majdnem elhiszem-vagy mondjuk inkább azt hogy roppant hatékonyak a homokszűrők?Gondolok itt arra hogy a legtöbb folyóvíz melletti víznyerő hely vize homokszűrőn halad át...parti szűrés.Még mondja valaki hogy nem hatékony,mert ez nem sipo,meg nem mindenféle más....
A hír maga is érdekes nekem..előbb ezerről beszél,aztán azt mondja több mint 1200...hiteles mi?
Ui.:hú de jó hogy nem ott lakunk.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
=http://www.hir24.hu/miafhu/2013/03/11/ezer-disznotetemre-bukkantak-az-ivovizben/#aktualisdoboz=
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
tozsdeforum.hu/gazdasag/idegen-fajok-tam...lliard-dollar-a-kar/
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
behalok müködik és mekkora fénye vanMátéfi beküldte: Újrahasznosítsunk tovább PET palackot: világítás ingyen a sufniban stb.
Tommy
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ám ami miatt szólok,az egy idézet:"... Aztán az megint más és lényeges kérdés, hogy a tárgyi víz-tranzakciónak mi az ökológiai lábnyoma,.."
Hát jah....a szállítást is figyelembe kell venni olyannyi más mellett.Sajnálatosnak tartom hogy mára elapadni látszik az a hagyomány hogy a helyileg évszázadokig megbecsült,és ismert gyógyforrások vizét alig fogyasztják.Alig???Hiszen sok már rég elapadt mert nem gondozta senki sem,vagy egyenesen szeméthalmokkal fedték be.Még az erdő mélyén is van szemét....ahol olyan kizárólagosan csak ott élő növények élnek,melyeknek neve is zene lehetne füleinknek.De kit érdekel ez már?
Néhány multi felvásárolja a felkapott "kutakat",széthordják a francos PET palackokban annak vizét.A palackkal mi lesz..másfél liter víz eladása árán újabb kisállatcsapda,újabb örök életű ocsmány szennyező tárgy.
De szeretném megint látni ahogy öregek-fiatalok járnak ki egy szomszédos völgybe a kénes gyógyvízért..vagy csak tisztán tartják annak környezetét.A forrás mára azt hiszem elveszett..pedig egyik eredete volt a gyermekkoromban annyiszor bóklászott kis patakocskának,mely a Cselény patak nevet viseli.Viselné...időszakossá silányult,pedig a "köfúrókat" abban fogtuk,annak jeges vizében állva kaptam azt a nyavalyát amit nyögök fájós izületeim kapcsán-de esküszöm hogy mai fejjel is azt mondom:úgy kellett tennem!
A Szentkirályi legalább üvegben is forgalmaz...sőt egyik üvegje nyertes is a kivitelezés okán.De tudom én hogy a PET a nyerő:egyetlen raklapon a 0.33-as PET-ből 1320 db van.Üvegből csak 960 db.Értem én...Jah,a PET csomagolás neve ez esetben "Sport"-frankó!
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A szója valaha csodakajának számított,és nem volt sokkal olcsóbb mint a hús-csupán egészségesebbnek való kikiáltása okozta azt,hogy az árát tartani tudta.A 80'-as évek dereka táján sportolói álmokat magamban dédelgetvén én is tetem kitérőt a reformkonyha felé-pl. a szójalecitin akkoriban szinte kötelező volt...aztán manapság már a mellékhatásai is ismertek.Ha kedve van bárkinek olvassa csak el ezt a régi cikket-akkor még volt szó róla:
tudatosvasarlo.hu/cikk/tobb-kart-okoz-mint-hasznot-szoja-i
A link olvasása közben kérlek görgess a cikkre érkezett válaszokhoz/reakciókhoz is.Ott Dr.Faragó Balázs postját elemezgessétek magatokban tetszés szerint.
Míg ezt megteszitek,én máris hivatkozom egy másik nagy fájdalmamra-bár mint kissé korábban már említettem itthon is lenne "sepregetni valónk"..dehát most a szója kapcsán ezt érzem a legborzalmasabbnak.Parancsoltok egy légifotót Rondonia államról?A coryhívők biztosan asszociálnak is azonnal-de sajnos most másról van szó.A cikkben az alsó fotót tekintsétek meg...sokkoló,és azóta már eltelt egy kis idő-a helyzet tutira még rosszabb.Na nézzük...
www.origo.hu/idojaras/20110808-esoerdo-a...rdoket-brazilia.html
Ááá..a fene megette az egészet!Elszomorít...
Megjegyzés: ha linkkel küldöm nem műxik..kérlek másold be a tartalomért a böngésződbe!
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Rendkívül jó lenne ha bárki aki erre időt tud szánni akár itt is előre jelezné hogy a következő héten a televízióban mely csatornán mikor lesz olyan műsor ami érdekelhet minket!