Kávézó

Több
13 éve 1 hónapja #421 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Kávézó témában
Mea culpa,de mostanában ahogy olvasgatok késztetést érzek arra hogy vissza-visszatérjek már emlegetett témákhoz..ilyen az az élelmiszer is amit megveszünk-megeszünk.
A múlt héten hivatalos ügyben tiszteletemet kellett tennem az FM halászati osztályán,itt ingyenes mezőgazdasági lapokból is szemezgethettem.számomra sosem látott-sőt nem is ismert-újságban gyöngyszemre bukkantam.Az újság még friss kiadvány-mindössze az I.évf.5.számát volt szerencsém olvasni-tavaly novemberi...számomra friss!:)A Hozam&Értékc. kiadványból idéznék.
Adott egy tisztességesen gazdálkodó úriember a Nyírség egy nyúlványán-800hektáron termeszt klf. növényeket.A következőt nyilatkozta-és most figyeljetek:
"Sokan úgy gondolják nem kell a kiskertben termelni semmit,mert szép termékek kaphatók a piacon is.Csak épp azt nem tudják,mit is tartalmaz adott termék,és mit nem."
Eddig az idézet-nekem nagyon bőven elegendő ahhoz,hogy ismét újult erővel vessem bele magam az itthoni kiskertünk megművelésébe..áldatlan rossz talaj,de az éves hosvzú sora alatt sikerült már valamelyest feljavítanom.A tavalyi évben amikor az új komposztálónkat csináltam-meg a trágyagiliszta telepemet,ha emlékeztek még-kizárólag trágyával oldottam meg a szerves anyag pótlását,és a talaj humusztartalmának növelésében is besegített a mulcsozásnak nevezett nagyon okos dolog...az életben olyan szép paradicsomjaink még nem voltak!
Másik amit érdemesnek tartok nektek említeni:a Phylazonit.Még csak most vagyok a tájékozódás felé vezető úton,de tetszik a megnevezése..baktériumtrágya.Ez a link az első amit éppen most keresek fel..ha akarjátok tájékozódhattok velem együtt.Íme a kezdő link:

T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 2 hónapja #422 Írta: halőrxxl
:woohoo: :woohoo:
Kiugrott a szemem amint néztem-gondoltam derüljetek ti is...A fene tudja-vannak hihetetlen emberek!
Nézegetem néha a videómegosztókat lazításként,és már csak arra lennék kíváncsi ki lesz aki legelőször bungee jumping-ot csinál a'la natur..kötél nélkül.Hihetetlen hogy az emberek mi mindent kipróbálnak-de az még hihetetlenebb hogy túl is élik.Mondom én innen a gép elől,ahol semmi baj nem érhet-hopp,melléültem! :D:D
Ui.:mottó:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, szotyika, jocopoco95, roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 2 hónapja #423 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Kávézó témában
Ez marha jó.
Amúgy nem hinném hogy ezt tényleg megtudja csinálni.

Több
13 éve 2 hónapja #424 Írta: halőrxxl
Kis lazítás:
www.videoman.gr/2168
:)

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #425 Írta: halőrxxl
"A sanghaji vízügyi hatóságok közben igyekeztek megnyugtatni a lakosságot, hogy az eset nem befolyásolta a helyi ivóvíz minőségét."
Én majdnem elhiszem-vagy mondjuk inkább azt hogy roppant hatékonyak a homokszűrők?Gondolok itt arra hogy a legtöbb folyóvíz melletti víznyerő hely vize homokszűrőn halad át...parti szűrés.Még mondja valaki hogy nem hatékony,mert ez nem sipo,meg nem mindenféle más....
A hír maga is érdekes nekem..előbb ezerről beszél,aztán azt mondja több mint 1200...hiteles mi?
Ui.:hú de jó hogy nem ott lakunk.
Last edit: 13 éve 2 hónapja by halőrxxl.

• Mátéfi
  • Mátéfi profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #426 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Ezer disznótetemre bukkantak az ivóvízben

=http://www.hir24.hu/miafhu/2013/03/11/ezer-disznotetemre-bukkantak-az-ivovizben/#aktualisdoboz=
Last edit: 13 éve 2 hónapja by Mátéfi.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #427 Írta: Mátéfi
Idegen fajok támadnak az Unióban – 16 milliárd dollár a kár

tozsdeforum.hu/gazdasag/idegen-fajok-tam...lliard-dollar-a-kar/
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #428 Írta: Mátéfi
Tamás, ha alkalmazod már, akkor légy kedves fotót készíteni és bemutatni.

Több
13 éve 2 hónapja #429 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Kávézó témában

Mátéfi beküldte: Újrahasznosítsunk tovább PET palackot: világítás ingyen a sufniban stb.

behalok müködik és mekkora fénye van :):laugh:

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #430 Írta: Mátéfi
...további flakon újrahasznosítás:

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #431 Írta: Mátéfi
A fák élni akarnak!

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #432 Írta: Mátéfi
Mütyür tároló

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #433 Írta: Mátéfi
Újrahasznosítsunk tovább PET palackot: világítás ingyen a sufniban stb.

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika, saluosi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #434 Írta: Mátéfi
Hasznosítsunk újra: mécses

Last edit: 13 éve 2 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 2 hónapja #435 Írta: halőrxxl
Hadd igyon az a király Szentkirályit..nekem ahogy tapasztalom a Balfi a legjobb,aztán a Naturaqua,és csak harmadik a Szentkirályi.Mindenből a kék kupakosat iszom...
Ám ami miatt szólok,az egy idézet:"... Aztán az megint más és lényeges kérdés, hogy a tárgyi víz-tranzakciónak mi az ökológiai lábnyoma,.."
Hát jah....a szállítást is figyelembe kell venni olyannyi más mellett.Sajnálatosnak tartom hogy mára elapadni látszik az a hagyomány hogy a helyileg évszázadokig megbecsült,és ismert gyógyforrások vizét alig fogyasztják.Alig???Hiszen sok már rég elapadt mert nem gondozta senki sem,vagy egyenesen szeméthalmokkal fedték be.Még az erdő mélyén is van szemét....ahol olyan kizárólagosan csak ott élő növények élnek,melyeknek neve is zene lehetne füleinknek.De kit érdekel ez már?
Néhány multi felvásárolja a felkapott "kutakat",széthordják a francos PET palackokban annak vizét.A palackkal mi lesz..másfél liter víz eladása árán újabb kisállatcsapda,újabb örök életű ocsmány szennyező tárgy.
De szeretném megint látni ahogy öregek-fiatalok járnak ki egy szomszédos völgybe a kénes gyógyvízért..vagy csak tisztán tartják annak környezetét.A forrás mára azt hiszem elveszett..pedig egyik eredete volt a gyermekkoromban annyiszor bóklászott kis patakocskának,mely a Cselény patak nevet viseli.Viselné...időszakossá silányult,pedig a "köfúrókat" abban fogtuk,annak jeges vizében állva kaptam azt a nyavalyát amit nyögök fájós izületeim kapcsán-de esküszöm hogy mai fejjel is azt mondom:úgy kellett tennem!:)
A Szentkirályi legalább üvegben is forgalmaz...sőt egyik üvegje nyertes is a kivitelezés okán.De tudom én hogy a PET a nyerő:egyetlen raklapon a 0.33-as PET-ből 1320 db van.Üvegből csak 960 db.Értem én...Jah,a PET csomagolás neve ez esetben "Sport"-frankó!:(

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #436 Írta: Mátéfi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #437 Írta: Mátéfi
...és mindezt nem a brazilok okozzák! Elegendő csak megnézni, hogy a kitermelt fát kinek szállítják, és az irtáson ki kinek termeszt GMO szóját. Ma már ott tartunk, hogy néhány ország uralja a világ természeti forrásait, vagy közvetve vagy közvetlenül, de uralja és birtokolja. Az eredmény nyilvánvaló, a pusztítás egyértelmű. Mikor a szabadalmaztatott monokultúra már teljesen tönkretette a biodiverzitást, akkor szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy vége a dalnak. Vannak akik már készülnek erre, mert bizony abból is jó kis üzletet lehet majd csinálni. Léteznek az északi félteken olyan fagyos földbe ásott génbankok, ahol gondosan őrzik a "biodiverzitást" magok, stb. formában. Mikor eljön az idő, bizony nagy üzlet lesz, ugyanazoknak, akik most ezt teszik a Földünkkel. Nagyon remélem, hogy nem érem meg azt az időszakot, mert nekem ettől is herótom van, ami most folyik. Én férges almát akarok, és nem kemikáliát almahéjban!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Robi0108

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #438 Írta: halőrxxl
Milyen igazad van-lassan már tényleg nem tudni mi az amit megetetnek velünk.Számomra érdekes-de egyáltalán nem meglepő!- hogy ez az élelmiszeres dolog rendre előkerül beszélgetéseink során.Pedig ugyanakkor ennek kellene a legalapvetőbbnek lennie,hiszen ezt esszük..lehet azok is vagyunk már amit megeszünk?
A szója valaha csodakajának számított,és nem volt sokkal olcsóbb mint a hús-csupán egészségesebbnek való kikiáltása okozta azt,hogy az árát tartani tudta.A 80'-as évek dereka táján sportolói álmokat magamban dédelgetvén én is tetem kitérőt a reformkonyha felé-pl. a szójalecitin akkoriban szinte kötelező volt...aztán manapság már a mellékhatásai is ismertek.Ha kedve van bárkinek olvassa csak el ezt a régi cikket-akkor még volt szó róla:
tudatosvasarlo.hu/cikk/tobb-kart-okoz-mint-hasznot-szoja-i
A link olvasása közben kérlek görgess a cikkre érkezett válaszokhoz/reakciókhoz is.Ott Dr.Faragó Balázs postját elemezgessétek magatokban tetszés szerint.
Míg ezt megteszitek,én máris hivatkozom egy másik nagy fájdalmamra-bár mint kissé korábban már említettem itthon is lenne "sepregetni valónk"..dehát most a szója kapcsán ezt érzem a legborzalmasabbnak.Parancsoltok egy légifotót Rondonia államról?A coryhívők biztosan asszociálnak is azonnal-de sajnos most másról van szó.A cikkben az alsó fotót tekintsétek meg...sokkoló,és azóta már eltelt egy kis idő-a helyzet tutira még rosszabb.Na nézzük...
www.origo.hu/idojaras/20110808-esoerdo-a...rdoket-brazilia.html
Ááá..a fene megette az egészet!Elszomorít...
Megjegyzés: ha linkkel küldöm nem műxik..kérlek másold be a tartalomért a böngésződbe!
Last edit: 13 éve 2 hónapja by halőrxxl.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #439 Írta: Mátéfi
A '90-es évek közepe-vége felé kezdtem első alkalommal érezni, hogy mintha gond lenne az ízlelő bimbóimmal. Egyre több olyan felvágott féleség okozott csalódást, melyeket korábban szívesen fogyasztottam. Azt gondoltam, hogy ez egy olyan korosodással járó dolog, de aztán egyre inkább tudatosult bennem, hogy a hiba nem az én készülékemben van. Az első kijózanító eset az volt, mikor az egyik ilyen terméket igen furcsának találtam, és úgy döntöttem, hogy a kutyának és a macskának adom inkább. Legnagyobb meglepetésemre a kutya is és a macska is hosszasan szagolgatta majd nem ették meg! Ők egyébként olyan állatok voltak, melyek azt ették amit mi a család, és nem a gyári tápokat. Azóta sokkal rosszabb a helyzet, ma már messziről érzem ezen termékek szagán, hogy bizony azt kerülni kell messzire. Sajnos nem csupám a felvágottak jutottak erre a sorsra. A múlt héten megdöbbenésemre egy rendkívül szókimondó és kritikus cikket olvastam egy román újságban. Több klasszikusnak számító felvágott pl. párizsi, virsli, szalámi félék, kolbászfélék eredeti és mai receptjeit közölték igen kritikusan. A kettő között a különbség óriási. Szinte valamennyiből eltűnt a hús, helyette bőrke, csont pép, inak, avas szalonna, és rengeteg olyan vágási melléktermék kerültek előtérbe melyek veszélyességük okán való ártalmatlanítása sokkal több pénzbe kerülne a gyártónak. Egyszerűbb és nyereségesebb nekik ha velünk etetik meg. Nos nálam egy jóféle házi zsírral megkent kenyér és egy fej lila hagyma nagyobb becsben van mint az a sok műbélbe töltött szemét.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: saluosi, Robi0108

Több
13 éve 2 hónapja #440 Írta: halőrxxl
Továbbolvastam a rovatodat Gyulánk....ez arany!
Rendkívül jó lenne ha bárki aki erre időt tud szánni akár itt is előre jelezné hogy a következő héten a televízióban mely csatornán mikor lesz olyan műsor ami érdekelhet minket!:)Én mindig az utolsó perceket látom csak..nem tudom a műsort követni:(

Oldalmegjelenítési idő: 0.341 másodperc