Kávézó

Több
13 éve 2 hónapja #441 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Kávézó témában
A 45.sz. bejegyzésre reagálnék röviden:igen,hasonlókat máshol is olvasni,és bármennyire is hihetetlen ez igaz.Idézek:
" Ne feledje: a globalisták nem fogyasztanak génmanipulált termékeket és kizárólag organikus ételeken élnek."
Vajon ezt megtehetjük mi is?Van erre energiánk,vagy nem utolsó sorban megengedhetjük magunknak ezt?Én falusi gyerek vagyok,de még mi sem..sőt éppen mi nem!Mindenféle élelmiszerünkbe belopózott már a GMO,mindenben vannak mesterséges alapanyagok,hozzáadott sz.rok-elnézést.Én tudom hogy ez nagyon biztonságos,hogy ez egészséges és csodálatos mannaként fogyasztható-azért tudom így,mert az évtizedek alatt belémplántálta az élelmiszeripar.Magam is kárálok néha ellenük-de most örülök hogy a linked alapján összehasonlíthatatlanul komolyabban veendő cikket olvashattam erről.Köszönet érte!
Én azt javasolnám hogy a világvége hangulat elkerülése véget-no meg a tisztánlátás okán is-olvassa csak el mindenki..sőt olvasson nagyon bőven utána!Kedvcsinálóként egy utolsó idézet:
"Termeljen meg mindent saját magának. Az egyetlen étel, amiben bízhatunk az az, amit mi magunk termelünk. A “családi ereklye” magvak használatával táplálja testét és agyát. Tegye el a magokat és minden évben ültesse el őket.
Tanuljon önvédelmet. Legyen felkészülve arra, hogy fizikailag is megvédje életét, otthonát és vagyonát fosztogatók, bűnözők, betörők elől."
Itt tartanánk?Véleményem szerint már nem !! A helyzet ettől is rosszabb sajnos.
Mátéfi köszönöm...köszönjük!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• Mátéfi
  • Mátéfi profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
13 éve 2 hónapja #442 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Halpiac - Manaus

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #443 Írta: Mátéfi
A tegnap este (02.27.) megtekintettem a Mutánsok Bolygója - című sorozat egyik részét (Rift Valley tavai) az Animal Planet csatornán. Minden részét láttam már eddig, de ami az este volt, az valami fenomenális élményt nyújtott. Megtudtam pl. hogy a föld leggyorsabb evolúciós helye a Malawi tó. Még 1 millió évre sem volt szükség, hogy egyetlen odatévedt sügérfajból 500 faj alakuljon ki! Melyek lehettek azok az apró tényezők, melyek új fajok kialakulásához vezettek, stb. Lenyűgöző felvételek, élményszámba menő narratíva. Ajánlom a sorozat többi részét is megtekintésre, de szerintem lesz ismétlés is, ezen vagy más csatornán. Akit érdekel az evolúció mindenképpen nézze meg.

Ha valaki esetleg rendelkezik infóval, hogy hol lehet megvásárolni a DVD-t, jelezze számomra.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika, Robi0108

Több
13 éve 2 hónapja #444 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Kávézó témában
No, én már tudom, hogy a Taigetosz szélén bicegek....

Mary

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #445 Írta: Mátéfi
Egy elgondolkodtató cikk:

Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?

naturahirek.hu/az-emberiseg-selejtezese-elkezdodott-on-tuleli/

.... a fenti link elé illeszd be a http://

csak így sikerült beírni, mert egyébként nem engedi a linkelést.
Last edit: 13 éve 2 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #446 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Kávézó témában
Akár tölcsérnek is lehet használni :)

Az AM valamelyik számában volt egy cikk arról hogy egy pet palackot mennyi mindenre lehet használni az akvarisztikában.
Last edit: 13 éve 2 hónapja by halivadek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #447 Írta: Mátéfi
A kiürült flakonok tovább használhatók és nem kell egyből a szemétbe dobni:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 2 hónapja #448 Írta: halőrxxl
Végül is kimondhatom..sepregethetnénk mi saját hazánkban is bőséggel.Legutóbb pl. a vörös iszap nem volt először káros egy "valaki" szerint.Említed a cigarettát-de tovább már nem lépek,hiszen bármennyire is szabad e topicban beszélgetni nem kívánnám a fórumszabályzat
www.akvariummagazin.hu/index.php?option=...14&id=802&Itemid=322
1;2; és 5.-ös pontját sérteni.Enélkül pedig lassan nem tudnám megfogalmazni véleményem.

Több
13 éve 2 hónapja #449 Írta: metzgerbalazs
metzgerbalazs válaszolt Válasz: Kávézó témában
Környezetemben sokan fogékonyak a fenntartható civilizációra. Ide tartozik a passzív ház, az akvapónia, az egyéb önnfenntartó rendszerek. A híres neves Celladam Kovács Ádámja például egy olyan rendszerben gondolkodik, mely biomaszzából biogázt előállítva gázmotorokat működtetne, és önnfenntartó települések jöhetnének létre. A vámhatóság megfojtja.

Én attól kapok idegrohamot, mikor kitűznek egy látványos programot, és azt nyomják orrvérzésig. Ilyen a cigaretta. Nem mondom, hogy egészséges, de ugyanígy a dieselüzemű járművek koromszennyezése nagyobb gond Budapesten pl.

Az a baj, hogy az emberiség technikailag igen fejlett, de igazából egy kíváncsi majom. Erkölcsileg sehol sem áll.

Nemrég volt egy video a neten, ahol japán fiatalok egy kis polipot elevenen sütögettek. Azt hiszem, rájuk nem vonatkozik az állatvédelem, de a fejével nagyon antropomporf. Vagy ott vannak a cetek. Haha, addig ki se lenne szabad dugnunk a fejünk a földről, amíg nem tudunk megfelelően kommunikálni velük. A palackorrúnak 2000 köbcentis az agya, és barázdáltabb, mint a miénk... Csak máshogy intelligensek. De mi a tonhalhalászat kapcsán pl. brutálisan irtjuk őket...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: S.Péter

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #450 Írta: Mátéfi
Gábor, egyetlen szót okolhatsz mindenért: profit

Ennek van minden alárendelve. Ez a szó a természeti népek szótárában nem létezik.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, jocopoco95, S.Péter

Több
13 éve 2 hónapja #451 Írta: halőrxxl
Ki hát..kifakadtam,és talán a párom tudná elmondani hogy mennyire mélyen érint a dolog-látta ahogy írom a post-ot.Hiszem azonban hogy nagyon jó helyen,és jó közegben tettem ezt...Nem beszélve arról hogy te hatalmas nagy spiller vagy az én "manipulálásomban",pontosan tudod hogy mi lesz a reakcióm-én egyáltalán nem bánom ezt.:)
A csomagolásokat említetted,és felmerült az üveg használata is.Nem,nem jó nekünk a milliárdszor használható üveg,nekünk a lebomló műanyag kell-könnyebb,ezáltal a szállíthatósága is olcsóbb.Ja,hogy eldobják,és esetleg benne élőlények tucatjai randevúzhatnak a halállal?Kit érdekel...az egyik természetfilm csatornán még mutogatták is ahogy a szúnyoglárvák kikelnek a vasúti töltés mellett az eldobált poharakban-akkor ez újabb élettér nekik?2010-ben a Sajón ívási időben levonult árhullámok után rengeteget foglalkoztam azzal,hogy a klf. flakonokban ragadt kis lárvákat-halakról van szó most-visszahordjam éltető folyójukba...Volt ahová későn érkeztem,mert az időm véges,és az ártér nagy:számokat nem tudok mondani,de volt olyan flakon melynek alján 5-6mm vastagságban voltak belerohadva a pár milliméteres kis életek-és sajnos rengeteg ilyen volt.:( Mentettem cipőből-igen,eldobott lábbeliről van szó!-,mentettem műanyag lökhárítóból-Renault-,és mentettem mindenfajta műanyag "kübliből" is...úgy néztem ki mint a malac egy perc után.Ez viszont engem nem érdekelt!Ez csak egy villanásnyi magyarázat arra hogy miért érzem érintettnek magam ha a szemétről van szó-ráadásul hiv.halőrként nem is vagyok szemét.Remélem hogy még rettentő sokáig dolgozhatok akár deficitbe csúszva is ebben a hivatásban,sőt talán küldöttként ez évtől több szavam is lesz.Meglátjuk....lassú víz partot mos!
A cayapóknak már nem is tudom mit mondanék ha egyszer lakóhelyükön találkoznék velük....arra biztos emlékszel amikor a nagyfőnökük sírva fakadt a monstre gát miatt-ugye emlékszel mivel magyarázták?Mindent meg tudunk mi magyarázni...de vajon a természeti népek valóban olyan primitívek amilyennek hisszük őket?Csak azért mert nem a FB-n beszélgetünk velük,meg hozzájuk nem jut el a modern világ sok vívmánya,azért már ők kevesebbet érnek?Lehet nem is tudják hogy amint megkezdődik a modernizálódás, vége az arany és egyszerű életüknek-onnantól már nem a tiszta emberi érzelmeik számítanak,hanem a kétszínűség,és a másik ember kihasználása?
Nehéz dolgok ezek kolléga...főleg a mi civilizált világunkban élő embereknek nehéz.Vajon szenvedtek már azok egy kicsit is akik élőlények tömkelegét intézik el egyetlen tollvonással-vagy méginkább nemtörődöm vállrándítással?Hmm...
Lassan felnevelkedik egy olyan generáció akiknek az életéből hiányzik a példakép-hiányzik a minta a normális élethez.Sőt nekik már az a minta amit annak hisznek-félek mi lesz még az én életemben.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, jocopoco95, S.Péter

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #452 Írta: Mátéfi
Hú Gábor, most aztán kifakadtál. Egyébként maximálisan egyet értek veled. Ezzel a fotóval ténylegesen a sokk okozása volt a célom. Sokszor nehezen viselem azt a cinikus hozzáállást, hogy milyen jó kis szeméttárolókat tudunk mi csinálni..... mert ugye nekünk nem jó csomagolás céljából a környezet semleges üveg, nekünk, pontosabban a profit hajhászoknak, műanyag és egyéb szemét kell. Az a baj, hogy nem tudunk már elbújni, nincs hová. Nem tudnak a cayapok sem, ott is lerombolnak mindent, mert kell a szója, meg a fa.

No de visszatérve az algás fotóra. A múltkor láttam egy igen érdekes műsort, ahol nálam sokkal okosabb emberek arról beszéltek, hogy tulajdonképpen a föld oxigén készletének felét a fitoplanktonok állítják elő, mikor a levegőben és vízben található szénmolekulákat saját szervezetükbe beépítik.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, S.Péter

Több
13 éve 2 hónapja #453 Írta: halőrxxl
Igen tetszett az algalámpás hivatkozás-és a másik hozzászólásodban is az első kép.Azonban lejjebb görgetve megláttam azt amitől mindig is irtóztam-a rengeteg szemét a vízen.
Ez a realitás...az ősszel a Sajón munkám közben beszélgettem egy horgásszal,aki megmutatta hová dobál a nagyobb siker reményében.Rájátszottam egy kicsit-értetlenkedtem..aztán kimondta:"Oda dobálok a nagy traktorgumi mellé...ott jönnek a márnák." Vízbedőlt gigantikus fűzfa ugyanitt-a közmunkások kisebb teherautóra való szemetet szedtek ki ágai közül.És a probléma talán itt még kisebb mint nagyobb folyóinkon,vagy éppen a tavakon.Tudom-tudom...már beszélgettünk erről,viszont a probléma nem oldódik meg-cselekednünk is kell.
A világ óceánjain műholdról is látható a szemét-sőt talán már navigációs támpontul is szolgál némelyik felgyülemlett "kupac".Kupac?????Nem...inkább már hegy,sőt még inkább lassan önálló kontinens.Ez van..és ez is lesz,mert nem bízom saját fajtámban.Saját szemetünkbe fogunk belefulladni,és mindezt azért mert nem tudjuk fegyelmezni magunkat sem a fogyasztásban,sem a keletkező hulladék megfelelő tárolásában.Eldobjuk-kihajítjuk-megszabadulunk tőle,és ennyivel el is intéztük..látszólag.De hogy mi lesz a későbbi sorsa az már abszolút senkit nem érdekel..szelektív gyűjtés? :D A legnagyobb fájdalom az amikor azt látom hogy egybeöntik-és ugyan úgy bedepózzák-persze ezt csak az örök szkepticizmusom mondatja velem.
Mit tegyünk a szemetünkkel?Mit tegyünk a rengeteg műanyaggal,amelyek közül állítólag sok már önemésztő?Láttatok már ártári védekezésre szánt felbomló homokzsákokat ugye...én is.Önemésztő a fenét,ugyan úgy szennyez csak apróra bomlik,nem látjuk.
Kőolaj...ez a mi bajunk.Ameddig a gigantikus lobbi nem engedi valóban alternatív megoldások bevezetését,egyre csak lejjebb süllyedünk a szemétben,a szennyezésben.Eladott emissziós kvóták,meg ilyenek-mondom hogy emberek vagyunk,és rettenetesen gyarlók is.
A csónakban evező srácnak üzenném:ti ne így csináljátok majd....a mi generációnk ebben/is/elbukott.Sajnálom hogy ezt hagyjuk rátok...és azt mondjuk hogy a gyermekeink a szemünk fénye.Csalfák vagyunk-a rövid távú kényelmünkért beáldoztuk a ti jövőtöket,de még inkább a ti gyermekeitek jövőjét.
Jut eszembe:ne szóljak egy szót sem-én is szennyezek amikor élem a mindennapokat.Rá vagyok kényszerülve hogy egyszerhasználatos-de "óccsó"-műanyagokat vegyek,gondolok itt a ruházatra.Rá vagyok szorítva hogy a lakásunk fűtésére felhasznált anyagokkal szennyezzem a környezetemet....és ti is.A technológia pedig már létezik rég-mégis miért nem használjuk?Persze-van még kóolaj,igaz pl.Kanadában már az olajhomok kitermeléssel is olyanokat okoznak ami visszafordíthatatlan..Kanadában,ami a szememben érintetlen ősvadont,és selymesen-tisztán folyó számtalan folyót jelent..
Nem hiszem hogy gondolataimmal "más bolygón élnék"....de a napi rohanásban-amire szintén rá vagyunk kényszerítve-elmegyünk a problémák mellett.Elodázzuk...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, jocopoco95, S.Péter

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #454 Írta: Mátéfi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #455 Írta: Mátéfi
Levegőtisztító, oxigéntermelő algalámpa - nem igényel villamosenergiát

www.geek.com/articles/geek-cetera/bioche...ns-on-algae-2012055/

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #456 Írta: Mátéfi
Hát erre jó ez a kis kávézó! Köszi.

Más: "A veréb" - ajánlom figyelmetekbe

www.facebook.com/photo.php?v=500134600033450
Last edit: 13 éve 2 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, jocopoco95, saluosi

Több
13 éve 2 hónapja #457 Írta: halőrxxl
Hajnalban begyújtottam a kazánba...és most vettem észre,hogy egy valahai bulvárlap került az alágyújtani való papírok közé-hát beleolvastam.Jelzem ez a napilap már megszűnt,amit olvastam az pedig '96.április 6. napján datálódott.Viszont volt benne egy cikk-csak a dátumra figyeltem fel,ez maradt meg bennem:2010-re prognosztizálta az 1996-os angol kergemarhakór által megbetegedett népesség valódi megjelenését...ez pedig három éve ugye elmúlt már.
Nosza vettem a netet,és rákeresőztem-gondoltam egy oltári régi bulvárlapon most jót derülök..de nem.Vannak találataim,ezek közül kettő:
golgotha.uw.hu/kergemarha%20kor.html
eletmod.transindex.ro/?cikk=2709&nyomtat=1
Tovább nem volt kedvem olvasgatni-mára már talán ki tudja honnan is jöhet az asztalunkra bárminemű étel.Tudom hogy élelmiszerbiztonság meg ilyesféle dolgok..értem én hogy a létező legnagyobb körültekintéssel vannak a kajánkra.De akkor kérdem:a szomszéd macskája miért nem fogadta el a felkínált májkrémes kenyerem szeletkéjét..mit szagolhatott ki rajta?Miből van ez a katyvasz,aminek kilója még az "öccázat" sem éri el,és emberi fogyasztásra kínálják?
Na hagyjuk is-bocsánat hogy megosztom a gondolataimat...
De még kicsikét tovább:lassan már bárhová elköltöznék ebből az országból-álmom volt valaha Kanada,vagy Új-Zéland.Lehet még olvastátok is hogy szerintem jobban élnék ha az utóbbi szigetországban juhászkodnék-mert írtam én már ilyet.A minap meg mit látok?Isten ments hogy elköltözzek-nem is tehetném soha már-lehet hogy még itt,e csöndes völgyben vagyok biztonságban a legjobban.Ezért hát azonnal vissza is szívom amit oly sokszor én erre a földrajzi helyre mondottam...hogy ez lenne a magyar Halálvölgy.Nem az..sőt ha megbecsülnénk egy földi paradicsom lenne így a szennyező nagy ipari létesítmények bezárása után.El nem tudjátok képzelni milyen csodás növényeket határozok meg újabban a házunk mögötti domboldalon,vagy hogy milyen fantasztikusan ép pikkelyzetű halakat látok elsuhanni abban a kis patakocskában ami még 23 évvel ezelőtt páclétől-lemezpácolás-horganytól,meg cunderiszaptól volt átláthatatlan....a színe okkersárga volt,innen is származott több neve pl:Pácos patak,vagy Sárga patak...Később,már kissé serdültebb gyermekoromban tudtam csak meg hogy a valódi neve Hódos patak-és biztos vagyok benne hogy nem véletlenül volt ez a neve.
A természet rendbe teszi magát ha hagyjuk....de segíthetünk is neki.Viszont manapság már a saját butaságunk okán egyre inkább ellenünk fordulni látszik,és ahogy errefelé is mondják:edd meg amit főztél.Mi emberek érdekesek vagyunk ám....legalább a hobbiban legyünk alázatosabbak ha kérhetném.Egyenlőre csak itt-aztán bővítsük a normális emberi viselkedés körét.Lehet hogy először megerőszakoltnak érezzük majd magunkat-de mit adunk majd tovább a gyermekeinknek?
Ui.:nem értem magamat...megtarthattam volna ezeket magamban,én mégis azt hiszem hogy közöttetek vannak nyitott szívvel és értő füllel engem meghallgatók.Ígérem befejeztem már...köszi ha csak egy pillanatra is elgondolkodtál az említett dolgokon!

Több
13 éve 2 hónapja #458 Írta: halőrxxl
Na ez lesz az igazi nagy off...de ide belefér.
Tartunk itthon pár pipit-azaz igazi falusi csirkéket....eredetileg 30-an voltak,ebből 27-en szépen fel is nevelkedtek.Azonban gigantikusan sok kakasunk lett...13db.Már csak egyetlen darab uralkodik a tyúkok felett,azok szépen tojnak is-az én figyelmem azonban felkeltette a szexálás.Bár bénán keresőzök,de e találat érdemes ara hogy nektek is megmutassam:
www.vier-pfoten.hu/output.php?id=1182&pr...ble=1&idcontent=2455
Ha olvasnál arról hogy mi a sorsa a kis kakasoknak,vagy a zacskós levesedben mit használnak-hát olvasd....én megyek kiengedem a mi csirkéinket most a nagy elkerített helyükön.Egyszerűen még attól is elment a kedvem hogy minősítsem a nagyüzemek módszereit.Kell a kaja az emberiségnek értem én....de nem lehetünk ennyire "ragadozók" hogy más élőlényeket így alázzunk.Vagy mégis?:(
A minap olvasom egy multi akciós újságjában a tanyasi,vagy farmos csirkék árait....meg hogy ezek esznek ám kukoricát,és búzát is.Nagyobb élőhelyen,több mozgástérben bla-bla-bla.....na megyek,mert szétverik az ólat a mieink-ennének már, a kakas meg olyanokat kukorékol hogy a tyúkok hallása károsodhat:)
Hej régi szép falusi élet....ma már pl a mi utcánkban is csak 3 háznál van némi baromfi.Tehén,ló....tán a faluban ha tudok párat.Nyulak néhol...sertés alig,birkák szintén-kecske mint a fehér holló.Mindezek mellett a nagyvárosi kollégáim szemében igazi tanyasi gyerek vagyok-de kérdem én:mitől?Hmm..már ez is megváltozott,de juszt is folytatom a pipi projektet-legalább mikor ezeket a tojásokat eszem akkor tudjam hogy mit eszek.A többi meg "néma csend"......
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, szotyika, jocopoco95

Több
13 éve 2 hónapja #459 Írta: halőrxxl
:silly: Bárcsak ennyi lenne..a kép még ezen a szomorkás napon is mosolyt fakasztó!:)
Akik azonban más felé is orientálódnának,azoknak javaslom hogy a Google Earth segítségével kezdjék el a tájékozódást-semmi más nem kell tennetek csak beírni hogy Amazonas-és sajna ez csak egy a sok példa közül.Valaha az utak egyértelműen vízi utakat "jelöltek"...ma már?:(

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 2 hónapja #460 Írta: Mátéfi
Mi az erdő irtás egyik következménye? Hát ez!

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Oldalmegjelenítési idő: 0.351 másodperc