Kávézó

Több
13 éve 4 hete #341 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Kávézó témában
Ha nyáron tudtok utazni egy lehetséges helyet ajánlok.A MOL-újságban felkeltette figyelmem egy igazán egzotikus hely a közelben!
www.google.hu/search?q=skradinski+buk&cl...oAQ&biw=1016&bih=593
Hmmmmm.....a folyóban húszféle hal a vízesés alatt sellők is valószínűleg!;)
T.:Gábor

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 4 hete #342 Írta: halőrxxl
Ha találsz tubit vadon,még egy ok a szuper vized mellett hogy oda vágyakozzam-sok sikert!:)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 4 hete #343 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Kávézó témában
Gábor ha elmondom hogy hol planktonozok rosszul leszel :lol: a szántóföldekre vezető földúton, azaz a 20-30 cm mély traktornyomokban megrekedt vízben, és hála a magasságosnak az ilyen kis gödröcskék ezerszámra vannak jelen, sőt némelyiket csak búvarszerkóval lehetne megközelíteni annyi víz van a földeken, és a földutakon . De sebaj minden rosszban van valami jó is, a jó pedig az hogy kilószámra tudom szedni a vízibolhát illetve a cyclopsot :).
Most már csak valami spéci tubifex lelőhelyet kéne találnom és akkor én lennék a világon a legboldogabb akvarista :)

Tommy

Több
13 éve 4 hete #344 Írta: halőrxxl
Tomi csúcs vagy..a képek nem kevésbé!Hajnalban még nem volt időm rá hogy szemügyre vegyem a vízi "felhozatalt"-de holnap ismét a Sajó árterében leszek.Egyetlen reményem hogy a nagy áradások után visszamaradt kis vízállásokban lelek valamit...imádnám ha ezek egész évben megmaradnának,de a folyó kavicságyon fut errefelé-minden ártéren lévő víz szintje követi a folyó vízszintjét.
Másik esélyem még a belvizes részek a mentett oldalon..na holnap nyitott szemmel figyelek majd!:)
Planktonozás...mára már csak a helye van annak a kis kubikgödörnek ahol anno minden év tavaszán megrekedt az olvadékvíz.Egyike volt azoknak a vizes élőhelyeknek melynek történéseit gyermekként élénk figyelemmel követtem naponta többször is. Iskolai napon mellette vitt el az utam-de sokszor rohantam hogy beérjek a suliba!Hétvégenként szinte mellette éltem,és csak a kora esti korgó gyomrom kényszerített haza sokszor.E kis vízben leltem életem első unkáit,innen hordtam tele nagymamám mosóteknőjét varanggyal-és az itt elszenvedett üvegvágás volt az apropója életem első tetanusz oltásának is.
Mára már mint mondtam kiszáradt helye van csak-kitűnő planktonozó hely volt!2010 esős évében azért még megmutatta tudását:literszámra szedtem a fekete szúnyoglárvákat egészen az elapadásáig....de jó lenne planktonozni itthon!

Több
13 éve 4 hete #345 Írta: szotyika
irány skacok planktonozni tökéletes az idő rá :):lol:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 1 hónapja #346 Írta: halőrxxl
Boldog napot a névnaposoknak!:)

Több
13 éve 1 hónapja #347 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Kávézó témában
Boldog névnapot kívánok Gyuláinknak! :)

• Mátéfi
  • Mátéfi profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Több
13 éve 1 hónapja #348 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Kávézó témában
Boldog névnapot Pasa!

Több
13 éve 1 hónapja #349 Írta: halőrxxl
Nálunk az állam nem érdekelt abban hogy az emberek komfortosabban éljenek,jobban érezzék magukat a hazájukban.Ennyi...

Több
13 éve 1 hónapja #350 Írta: halivadek
Megtaláltam a cikket :)
megujulok-maskent.blog.hu/2013/04/07/megerianapelem

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja #351 Írta: Mátéfi
Szomorú tény, de valóban...nálunk néha még a víz is felfelé folyik.

Több
13 éve 1 hónapja #352 Írta: halivadek
Hát igen ott van rá állami támogatás. Épp tegnap olvastam egy cikket erről, amiben leírták hogy ha az eembernek van annyi megtakarítása amibből fel tud szereltetni egy napelemes rendszert, akkor többet takarít meg vele, mintha azt a pénzt bankba tenné. Természetesen ez csak hosszú távra igaz, de ha figyelembe vesszük az energiaárak folymatos növekedését, akkor tényleg van valami a dologban.

Nemrég nézegettem hogy kínából rendelve egy 100W-os napelem 50-60 ezer Ft, ugyanez itthon 150-250 ezer forintba kerülne.

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja #353 Írta: Mátéfi
Rezsicsökkentés Németországban:

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #354 Írta: Mátéfi
youtube.com/watch?v=Z3yQYaBF0Mw&feature=player_embedded
Last edit: 13 éve 1 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 1 hónapja #355 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Kávézó témában
A tegnapi börzéről töltöttem fel képeket az "Egyéb" kategóriában.
Nagyon jó volt!

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika, saluosi

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja #356 Írta: Mátéfi
Esetleg a valamikor Elodea crispa néven futó Lagarosiphon major amely afrikai származású és nagyon hasonlít az Egeria fajokra.

Azért keresem e fajokat, mivel nálam az Egeriák nem maradnak meg, nem szeretik a gyömrői csapvizet.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja - 13 éve 1 hónapja #357 Írta: Mátéfi
Keresek Elodea canadensist és Elodea nuttallii növényeket. Ha van valakinek és ha tudna számomra egy-két szálat értékesíteni, kérem privátban jelezze.

Megjegyzés: nem a Dél-Amerikai Egeria-k érdekelnek!
Last edit: 13 éve 1 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 1 hónapja #358 Írta: halőrxxl
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok valamennyiőtöknek!
A hölgyeknek sok locsolkodót-már ha azt szeretnétek-az uraknak sok finom falatot,és persze piros tojásokat a kis srácoknak!:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, Robi0108

• Mátéfi
  • Nem elérhető
Több
13 éve 1 hónapja #359 Írta: Mátéfi
Húsvéti disznóságok

Húsvét előtt megrohamozzák a boltokat az emberek, ahol jobbára gyenge sonkautánzatok lepik el a polcokat.

Pedig könnyű beazonosítani a jó minőségű sonkát: nem kell hozzá más, mint sertéscomb, konyhasó, érlelés és füstölés.

hetivalasz.hu/uzlet/husveti-disznosagok-62262

...hát igen, a fenti témában valamely fórumon folytattunk egy elég részletes vitát, amikor mag akart győzni valaki, hogy a jó és egészséges sonkát a fent felsoroltaknál több hozzávalókból kell készíteni. mint pl. különféle sók, színstabilizálók, ízfokozók stb. Ezt az "új hullámot" én nem tudom elfogadni, de úgy tűnik, hogy azok sem, akik tudják milyen az igazi sonka szemben azzal a valamivel ami a sonka illúzióját kelti. Ha még nem vásároltátok meg, akkor ne sajnáljátok a pénzt egy jobb minőségért. Inkább legyen kevesebb, de az legyen jó. Akinek van saját készítésű csemegéje, az előnyben van.

Több
13 éve 1 hónapja #360 Írta: szotyika
ez nagyon jó Mátéfi ;)

Tommy

Oldalmegjelenítési idő: 0.334 másodperc