Az akvárium szûrése

Több
13 éve 8 hónapja #661 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
A krumplis zsákokat sokszor a beletöltött krumplival együtt lepermetezik különféle vegyszerekkel. Erre érdemes figyelni, illetve használat előtt mindenképpen célszerű egy próbát csinálni, puhatestűekkel vagy vízibolha, stb. olcsó de érzékeny élőlényekkel még akkor is, ha már átmostad. Ha túlélnek egy napot, akkor valószínűleg már nincs a rafiában veszélyes anyag. Ne a kedvenc halak legyenek a teszt állatok! Én így csinálnám.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: P51D, halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #662 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Sziasztok!
Túlszűrni valóban nem lehet..de értelmetlenül agyonszűrni igen;)!
A krumplis zsákot nagyszerűen tudod fertőtleníteni-már ha kell-megfelelő töménységű Neomagnolos vízben.Előtte nem árt tiszta meleg vízben többször átmosni-mindenféle mosószer nélkül.Figyelj a mosáskor ara,hogy nem látsz-e a víz felszínén olajos foltot?Ha igen,akkor kuka..keress szennyeződés menteset!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: P51D, roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #663 Írta: bandras.kaposi
bandras.kaposi válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Szia Roberto!
Köszi a választ!
Bocs elírtam, nem gondoltam végig tényleg összeolvadna.
Remélem hamarosan fény derül a megfelelő eljárásra.
Last edit: 13 éve 8 hónapja by bandras.kaposi.

Több
13 éve 8 hónapja #664 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
szia. Szerintem a krumplis zsák megolvad...ha egyre gondolunk. Az olyan műanyagos, ha nem tévedek, de valahogyan nem ártana fertőtleníteni. Esetleg próbáld meg kifőzni, ha összeolvad más megoldást kell keresni. Viszont kíváncsi lennék más véleményére is, engem is érdekel a téma

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #665 Írta: bandras.kaposi
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha saját készítésű külső szűrőt csinálok akkor az abba kerülő krumplis zsákot ki kell forralni?
Köszönettel:
Beni
Last edit: 13 éve 8 hónapja by bandras.kaposi.

Több
13 éve 8 hónapja #666 Írta: bandras.kaposi
Köszönöm!
De mégis egy 6X vízforgatás egy közepsen betelepített akváriumban az már azért jó nem?? ( külső szűrő )

Több
13 éve 8 hónapja #667 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
erre elég nehéz válaszolni.De egy akváriumot sem lehet túlszűrni.

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #668 Írta: bandras.kaposi
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem egy belső illetve külső szűrőnek hányszor kell átforgatni az akvárium teljes vízmennyiségét?
A válaszokat előre is köszönöm.

Több
13 éve 8 hónapja #669 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
bandras.kaposi hozzászólása törölve, nem tartozik a topik témájához.
AM moderátor

Több
13 éve 8 hónapja #670 Írta: halőrxxl
Szia Robi!:)
Engedd meg hogy megköszönjem a képeket,és elmondjam mennyire hálás vagyok azért hogy nem voltál rest elkészíteni őket.Sőt..még szét is szedted a kedvemért ezt a relikviának számító "Rolls" pumpádat!:)
Te..ez belülről olyan,mintha most került volna le a szerelő szalagról-de még az is kétséges hogy szalagon készült!Az ilyen igényességgel összeszerelt berendezések bennem felvetik az egyedi,vagy kis szériás gyártást.Ami fém az fém..ráadásul maga az alapanyag megválasztása is hatalmas szaktudást feltételez.Roppant módon tetszik a membrán megható kis hatszögletes rúd,a hajlási pontnál elhelyezkedő-minden bizonnyal a legjobb rúgóacélból készült-lemezke...ez igazi remekmű!
Az újabbaknál a membránt EPDM,NBR,esetleg más változatoknál Viton anyagból készítették...csak halkan jegyzem meg,hogy hasonló anyagokból ma is készítenek pl. "O" gyűrűket,sőt a cseh emelőimhez én a ma már olcsónak számító NBR gyűrűket használom.Itt át is térnék azonnal azokra a hozzászólásokra,melyek külföldi fórumokon az "O" gyűrű felkeményedésére panaszkodnak:megfelelő anyagválasztással kiküszöbölhető..
Emelem kalapom ezen pumpák gyártói előtt....és engedd meg,hogy jó egészséget kívánjak a pumpa eredeti gazdájának is!:)
Az üveg pipa ismerős..hej de rég volt amikor még nálam is hasonlóak "kotyogtatták" a vizet!
Köszönöm ismételten:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tauben1

Több
13 éve 8 hónapja #671 Írta: tauben1
tauben1 válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Szia Gábor
Megszülettek a képek nagy nehezen ,remélem neked ad új információt.Nekem csak vas meg drót "faszakos"ember lévén.Amúgy a pumpa szuperül működik. Van egy üveg emelő (nem cseh)neked ez is érdekes lehet,és biztos vagyok benne, hogy láttál már ilyet én most először, de ez is jól dolgozik. Egy edényben van szűrő közeg az akiba téve ezen szűri át a vizet(talán a Mary egy képén láttam ilyet).
Údv:Robi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja #672 Írta: halőrxxl
Unalmas lehetek..de olyannyira érdekel a téma,hogy nem bírok magammal.:blush:
Egy másik aukciós oldalon még régebbit találtam-igaz ennyi is amit leltem sajnos csak:(.
Nos a kép kedvéért kattintsatok ide-ez az igazi ipari fémházas kivitel!Azt hiszem kis túlzással még kovácsolni is lehetne rajta..:D
www.ebay.com/itm/WISA-DIAPHRAGM-AIR-PUMP...S-1000-/370372482163
Az ára sem semmi...és nézzétek csak azt az ellenőrzési dátumot:85.07.10...emberek,mikor volt az?Imádom...köszönet Taubennek aki a látómezőmbe hozta ezt a márkát!
Ui.:na így tessenek eldobálni a régi szuper dolgokat....én a mai nappal meg is alapoztam a 100 év múlva aranyárban eladható dolgok tárházát itthon-pár végképp tönkrement szivaccsal!:D :woohoo:

Több
13 éve 8 hónapja #673 Írta: halőrxxl
Keresgettem adatokat a Wisa 1000 légpumpára-és találtam is!:)Azonban nyilván elírás a percenkénti 2X500 literes teljesítmény....viszont pofás szerkezet,és ahogy mesterünk mondja ősidők óta teszi a dolgát!Még most is 120 dolcsiért kínálja valaki-igaz lehet kanadai dollárért.
toronto.canadianlisted.com/misc-for-home...athburn_1241074.html
De jó volna belelátni..ezért tovább keresgélek e csoda után.Egy dolog viszont biztos:ezt még "anyagból" csinálták és készítőinek nem a gyors meghibásodásra való hajlam lebegett a szemük előtt.Ismeretlenül is elismerésem....

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #674 Írta: halőrxxl
Azt kérdezném tőled,hogy mekkora akváriumokban voltak ezek a szivacsszűrők,és te menyire intenzívnek láttad a vízmozgást?A kép csalóka is lehet....én most tervezem a totális visszaállást a szivacsszűrőkre.
Last edit: 13 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 8 hónapja #675 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Azért nem tudja kitolni a szélére, mert ott van fúrva az akvárium és ott van a leeresztő cső.
Nincsenek a csövek nagyon komplikálva, csak egy könyök van ott.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 8 hónapja #676 Írta: halőrxxl
Tényleg..ott mit rejtegetnek?Azt látom hogy nem valami intenzív a kiáramló víz,de mikor meglátom hogy egy szivacsba "belemegy a levegő-egy csövön meg kijön",én mindig egy dologra asszociálok.De már húzok is mert hátsón billentetek ha még egyszer a cseh emelőket említem..:D!
T.:Gábor :woohoo:

Több
13 éve 8 hónapja #677 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
No Mesterem, a sóderos variációval igencsak felcsigáztál! Vegyem úgy, mint egy kamrás szűrőrekeszt, csak ez+az helyett sóder van benne?

A Glazeresnél, meg látszik, hogy a szivacs mögött jó nagy helyet hagytak. Ott mit dugtak el?

Mary

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #678 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
A Zsilinszky-boltban 1970. óta megy egy WISA 1000-es és egy WISA 500-as levegőpumpa! Aki ilyenbe ruházott be annak idején, az valóban örök gépet kapott. Időnként (3-4 évente) cserélni kell a bemenő nyílást elzáró vattacsomót, de más teendő nincs vele.

Más.
Szűrés

A holland Ruinemans nagykereskedésben mind a 3000 darab akváriumban leválasztották az akvárium hátterét kb. 20 cm mélységben, és feltöltötték sóderrel. Ez adja a medencék szűrését:

A Glaser-nél viszont 15 cm vastag szivacsszűrők mennek:

Mellékletek:
Last edit: 13 éve 8 hónapja by Pasa.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorfipeter, branco, halőrxxl, mmccannon, szotyika, roberto8802, tauben1, Robotpilóta

Több
13 éve 8 hónapja #679 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
A fénykép alapján egyik ismerősőmnek is hasonló van, de nem tud bele életet lehelni :(

Több
13 éve 8 hónapja #680 Írta: tauben1
tauben1 válaszolt Válasz: Az akvárium szûrése témában
Gratula Gábor

A kép teli találat!A pumpa pontosan 84-es kiadású .A próba üzemben egy atman 9500 ast váltott ki szuperul működik.Majd igyekszem képet is készíteni a belsejéről ,hogy csemegézhess.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.335 másodperc