- Köszönetek: 1127
Az akvárium szûrése
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Túlszűrni valóban nem lehet..de értelmetlenül agyonszűrni igen;)!
A krumplis zsákot nagyszerűen tudod fertőtleníteni-már ha kell-megfelelő töménységű Neomagnolos vízben.Előtte nem árt tiszta meleg vízben többször átmosni-mindenféle mosószer nélkül.Figyelj a mosáskor ara,hogy nem látsz-e a víz felszínén olajos foltot?Ha igen,akkor kuka..keress szennyeződés menteset!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 2
Köszi a választ!
Bocs elírtam, nem gondoltam végig tényleg összeolvadna.
Remélem hamarosan fény derül a megfelelő eljárásra.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 97
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
-
Azt szeretném kérdezni, hogy ha saját készítésű külső szűrőt csinálok akkor az abba kerülő krumplis zsákot ki kell forralni?
Köszönettel:
Beni
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
-
De mégis egy 6X vízforgatás egy közepsen betelepített akváriumban az már azért jó nem?? ( külső szűrő )
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- bandras.kaposi
- Nem elérhető
-
Az lenne a kérdésem egy belső illetve külső szűrőnek hányszor kell átforgatni az akvárium teljes vízmennyiségét?
A válaszokat előre is köszönöm.
- Moderátor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 14
AM moderátor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Engedd meg hogy megköszönjem a képeket,és elmondjam mennyire hálás vagyok azért hogy nem voltál rest elkészíteni őket.Sőt..még szét is szedted a kedvemért ezt a relikviának számító "Rolls" pumpádat!
Te..ez belülről olyan,mintha most került volna le a szerelő szalagról-de még az is kétséges hogy szalagon készült!Az ilyen igényességgel összeszerelt berendezések bennem felvetik az egyedi,vagy kis szériás gyártást.Ami fém az fém..ráadásul maga az alapanyag megválasztása is hatalmas szaktudást feltételez.Roppant módon tetszik a membrán megható kis hatszögletes rúd,a hajlási pontnál elhelyezkedő-minden bizonnyal a legjobb rúgóacélból készült-lemezke...ez igazi remekmű!
Az újabbaknál a membránt EPDM,NBR,esetleg más változatoknál Viton anyagból készítették...csak halkan jegyzem meg,hogy hasonló anyagokból ma is készítenek pl. "O" gyűrűket,sőt a cseh emelőimhez én a ma már olcsónak számító NBR gyűrűket használom.Itt át is térnék azonnal azokra a hozzászólásokra,melyek külföldi fórumokon az "O" gyűrű felkeményedésére panaszkodnak:megfelelő anyagválasztással kiküszöbölhető..
Emelem kalapom ezen pumpák gyártói előtt....és engedd meg,hogy jó egészséget kívánjak a pumpa eredeti gazdájának is!
Az üveg pipa ismerős..hej de rég volt amikor még nálam is hasonlóak "kotyogtatták" a vizet!
Köszönöm ismételten:Gábor
- tauben1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 15
Megszülettek a képek nagy nehezen ,remélem neked ad új információt.Nekem csak vas meg drót "faszakos"ember lévén.Amúgy a pumpa szuperül működik. Van egy üveg emelő (nem cseh)neked ez is érdekes lehet,és biztos vagyok benne, hogy láttál már ilyet én most először, de ez is jól dolgozik. Egy edényben van szűrő közeg az akiba téve ezen szűri át a vizet(talán a Mary egy képén láttam ilyet).
Údv:Robi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Egy másik aukciós oldalon még régebbit találtam-igaz ennyi is amit leltem sajnos csak:(.
Nos a kép kedvéért kattintsatok ide-ez az igazi ipari fémházas kivitel!Azt hiszem kis túlzással még kovácsolni is lehetne rajta..
www.ebay.com/itm/WISA-DIAPHRAGM-AIR-PUMP...S-1000-/370372482163
Az ára sem semmi...és nézzétek csak azt az ellenőrzési dátumot:85.07.10...emberek,mikor volt az?Imádom...köszönet Taubennek aki a látómezőmbe hozta ezt a márkát!
Ui.:na így tessenek eldobálni a régi szuper dolgokat....én a mai nappal meg is alapoztam a 100 év múlva aranyárban eladható dolgok tárházát itthon-pár végképp tönkrement szivaccsal!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
toronto.canadianlisted.com/misc-for-home...athburn_1241074.html
De jó volna belelátni..ezért tovább keresgélek e csoda után.Egy dolog viszont biztos:ezt még "anyagból" csinálták és készítőinek nem a gyors meghibásodásra való hajlam lebegett a szemük előtt.Ismeretlenül is elismerésem....
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 360
Nincsenek a csövek nagyon komplikálva, csak egy könyök van ott.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
A Glazeresnél, meg látszik, hogy a szivacs mögött jó nagy helyet hagytak. Ott mit dugtak el?
Mary
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 360
Más.
Szűrés
A holland Ruinemans nagykereskedésben mind a 3000 darab akváriumban leválasztották az akvárium hátterét kb. 20 cm mélységben, és feltöltötték sóderrel. Ez adja a medencék szűrését:
A Glaser-nél viszont 15 cm vastag szivacsszűrők mennek:
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- tauben1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 15
A kép teli találat!A pumpa pontosan 84-es kiadású .A próba üzemben egy atman 9500 ast váltott ki szuperul működik.Majd igyekszem képet is készíteni a belsejéről ,hogy csemegézhess.