- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
Vízkezelés
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
Abban az esetben viszont ha ellenkezőleg-túl apró szemű az aljzatod benne nem tud "forogni a víz",ergo olyan bomlási gázok halmozódhatnak fel mint például az igen bűzös metán.
De tudod mit..olvasd csak el ezt a csodás cikket-én meghajolok a tanár úr előtt mindig!Megvallom attól tartok egy igen kevéssé ismert linket adok neked-bárcsak tévednék!Íme:
www.akvariummagazin.hu/index.php?option=...=25:ltals&Itemid=154
Érdekes hogy még nem "nyaggattak" azzal hogy aranyhalakat ekkora medencében nem tartunk stb..bár az effajta tanácsok is megszívlelendőek lesznek-és igazak is-te egyenlőre tájékozódj légyszives,rendben?
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- karancsalja66
- Nem elérhető
- DiszhalAM
- Hozzászólások: 138
- Köszönetek: 83
Attila
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pöttömbaba
- Nem elérhető
- Ikra
- Hozzászólások: 11
- Köszönetek: 0
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- karancsalja66
- Nem elérhető
- DiszhalAM
- Hozzászólások: 138
- Köszönetek: 83
Attila
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pöttömbaba
- Nem elérhető
- Ikra
- Hozzászólások: 11
- Köszönetek: 0
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pöttömbaba
- Nem elérhető
- Ikra
- Hozzászólások: 11
- Köszönetek: 0
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
Mátéfi utolsó postjával teljesen azonosulni tudok..szinte felháborító hogy mit meg nem etetnek már velünk-de félek halaink is kénytelenek sok mindent lenyelni,és nem csak képletesen.Ez a só dolog teljesen meglepett.....
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- imperatore
- Nem elérhető
- Növendék
- Hozzászólások: 71
- Köszönetek: 75
Véleményem szerint semmi értelme a csomósodást gátló belekeverésének, mert ugyanúgy csomós lesz.
Viktor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- pometko_n
- Nem elérhető
- Ivadék
- Hozzászólások: 23
- Köszönetek: 14
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 1436
- Köszönetek: 1127
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
Az én nyelvtudásom szerint egyébként szlengként is használatos a kóser kifejezés,mely szerint igazán jót,eredetit,tisztát jelent-persze megfelelő nyelvi környezetben.Amit én pendítettem az valóban vallási vonatkozású is lehet,a szó legnemesebb értelmében...Véleményem szerint semmi kivetnivaló nincs abban ha ragaszkodunk az igazi,eredeti,egyszersmind kóser-na itt használom szlengként;)/megoldásokhoz a hobbinkban is...mondhatnám a te sód nem fájintos nekem!..de remélem az enyém talán jó-ára 55ft/kg a legnagyobb hazai üzletláncok egyikében.Öhmmm..érdekes hogy tavasszal még 26/kg volt-na hagyjuk!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 1436
- Köszönetek: 1127
A forrás egy autentikus személytől származik:
http://fuszereslelek.blog.hu/2010/12/09/a_koser_so_parasztvakitas
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
Egyáltalán nem a körültekintésemnek,csupán a vak szerencsémnek köszönhető hogy az én általam használt só /talán ha igaz/csak valóban azt tartalmazza amit gondoltam.Hangsúlyozom:csak a szerencsémen múlott-soha az életben nem olvastam el hogy mi van benne..só-só,nem?
Gyulám-le a kalappal előtted!Nagyon köszönöm hogy felhívtad erre a figyelmünket!
Végül a saját sóm képei:
De hadd szóljak a kóser dolgokról még kicsit....nagy tisztelője vagyok a természetes,és főleg a vallási okokból eredeztethető feldolgozási módszereknek,de az egyik kisfilmben-melyben a vágóhídi bánásmódot taglalják-a kóser vágásról is esik szó..talán láttad is már.:(Nos,elbizonytalanodtam ennek hatására-de nem szeretnék offba csúszni.
Még egyszer:hálás vagyok a sóval kapcsolatos dolog miatt!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 1436
- Köszönetek: 1127
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 1436
- Köszönetek: 1127
Egy dologra nem árt figyelni ilyenkor. Nem mindegy az, hogy milyen az a só. A kereskedésekben kapható márkák, csomagolások, gyártók között nem könnyű kiigazodni, ezért célszerű mindig megnézni az összetevőket. Már eleve ez rosszul hangzik. Miféle összetevők kellenek a sóhoz. Semmilyenek, azonban a kereskedelem nagyon kreatív ezen a téren is. Szerintem legjobb az úgynevezett kóser só, mivel az eleve kizár minden adalékot, csak a természetest fogadja el, minden szennyeződéstől mentesen.
Íme egy bizonyíték arra, hogy pl. a jódon kívül mi kerülhet még a só közé.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 895
- Köszönetek: 374
Ami meglepett, hogy a keménység csökkent tartósan.
Most leellenőriztem a hordóban lévő vizet: 349, 22,4 Celsius fokon.
Szóval stabil a vizem, aminek személy szerint nagyon örülök.
Jelzésképpen, kontrolméréseket is végeztem lakmuszos (JBL), ill. csepegtetős (Brómtimolkék) tesztekkel a pH-t illetően, és 7,8 az érték a hordóban.
Ami engem izgat: lehet-e az aszkorbinsavat vízlágyításra használni?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
de folytatni akarom a méréseket, és finomítani az adagolás módszerét. Mivel precíziós mérlegem nincs, ki akarom fundálni azt a trükköt, amivel lehetőségekhez képest mindig azonos mennyiségű port tudok adagolni. Eddig sacc per kábé alapon tettem.
Mary
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mmccannon
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 895
- Köszönetek: 374
Csak akkor sikerül, de csak néha, amennyiben a BlogAM-en belül rákattintok a címre. De akkor sem mindig.
Mary
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
Kösz Gyulánk..jó egészséget,nyomd az okosságot barátom!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
- Hozzászólások: 2965
- Köszönetek: 1688
A keménység egyikőtöknél lecsökkent,a másik kollégánál alig változott.Nos,számomra a vízkémia eddig is valami nagy titok övezte dolog volt-éppen ezért szinte sosem bocsátkozom a taglalásába Pedig pontosan erre van szükségem-viszont minél többet olvasok utána,annál jobban fokozódik a homály..
Rendkívül örülnék annak,ha egy mindenki számára etalonnak minősülő linket dobnátok a vízkémiáról.Minden érdekel...és megfogadom hogy a neten nem csapongok,mert úgy tűnik sokszor mást mondanak:(.
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.