- Köszönetek: 1127
Vízkezelés
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- imperatore
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 75
Ez egy egyszerű "tablettás" módszeren alapuló teszter. Van két cella, amelybe bele kell rakni az adott indikátor-tablettát és ezt követően minkét cellát vízzel kell feltölteni. A tabletták feloldódását követően elszíneződés látható, melyet összehasonlítva a színskálával, könnyen megállapíthatóak a minta paraméterei. Egyébként medencék vízminőségének a mérésénél alkalmazzák.
Viktor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
Azt szerettem volna kérdezni, hogy milyen elven működhet: Csepegtetős? Vagy gyárilag lehet benne a reagens? Valakinek van ismerete vagy tapasztalata, mert bevallom én még nem láttam ilyen tesztert.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Én nézegettem ezt a "műszert",de egy gyenge tippen kívül többre nem telik!
Érzésem szerint ez egy egyszerű ivóvíz teszter,mely megmutatja valamiféle szín eltéréssel annak kötött aktív klórtartalmát is.Mint tudjuk ennek határértéke 3.0 mg/l,és éppen ezt látom az "Ideal"megjelölés melletti kapcsos zárójel által befogott mező közepén...
A jobb oldali skála nem kérdés...
De kíváncsivá tettél..mi ez?
T.:Gábor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ezért bár én is szedtem egy kis vizet most,okvetlenül átszűröm.Még így is fog lenni némi üledék,de ez már olyan finom,hogy közönséges szűrőmédián nem bírom megfogni.Akinek Lindab lemezes tetője,vagy még sima tetőfedő anyaga van fönn az nyilván álomszép vizet foghat...
Másik kérdés,hogy ha úgy tenném el a vizet hogy nem szűrném csak huzamosabb időn át ülepíteném mi történne? Aggályosnak gondolom a közben oldódó dolgokat,ráadásul mérni sem tudnám:(Félek hogy értékesnek tekintett,és óvott halaimat valami olyannak tenném ki amiről sejtelmem nincs-nos az én szerencsétlen gyűjtési lehetőségem mellett ezért óvatoskodom.
Tanulság számomra is:a fővárosban is lehet gyűjteni ha megfelelőek a körülmények..
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
nagy eső jött és gondoltam gyűjtok egy kis eső vizet így aztàn meg vàrtam amíg jòl lemossa hàztetőt. Aztàn alá raktamegy vödröt a csatornának. Na most azért mosott bele szemetet a fáròl. Ezt azért még bele tehetem vagy ne? ti hogy gyűjtitek az esővizet?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
2 milla?Itt is...se áruk,se normálisan fizető munkahely-de hagyjuk.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
a guppikat srí-lankán csak lágyvizben nevelik ezért olyan gigásziak.
Sőt most hogy 100% vizcsere volt a pandák gyors meghajigáltak 50-60 ikrával is. a vízcsere pontosan 17:00 kor fejeződőtt be , ekkor mentek vissza az akiba, és még mindig tojnak a pandák
természetesen megteszem amit kérsz és bemérek egy pár vizet itt a környéken és felteszem ide .
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Csak poén persze....sajnos csak poén:(Csúcs a vized..egy RO-val évekig lehetne ebből a vízből igazi lágyat csinálni-akkor aztán jaj a lágyvizes halaknak:)..a kevert vízben minden otthon érezné magát-mondom ezt az Amazonas és hasonló vizek lakóiról.
Viszont a langyos vizet inni nem szeretem..na ez az egyetlen igazi oka amiért csak nem költözünk!
Te..egy slagot nem húznánk ki erre felénk?
Ui.:Nem volna kedved pár felétek található víz paramétereit megmérni?
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Én hogyan csinálom a vízlágyitást.
első fogok egy slagot( tömlöt) rácsatlakoztatom a csapra. megnyitom és már zubog is az akiba
és 20 percel később:
nulla klór víz 4-6 nk° pH 7. ja és alapbol 24 °C fokos a víz.
bakter ez jön a csapbol
szoval ha valaki szeretne ilyen szuper vizlágyitót az költözzön Sarkadkereszturra
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
www2.sci.u-szeged.hu/inorg/K_AKL.pdf
Kérdésem a kémiában jártasabbak felé:
a Nátrium-tioszulfát = a szakboltokban kapható "antiklór"-al?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Levegőztetődet a következőképpen használd:helyezd olyan helyre ahol nem zavaró a "brummogása",és esetleg egy hosszabb légvezetékkel vezesd a levegőt a felhasználási helyre.Sokak problémája a duruzsoló pumpa,erre -bár triviálisnak tűnik-jó megoldás lehet esetleg a ruhásszekrényben való elhelyezés is;)..Egy hangszigetelt doboz lenne az ideális,de ez munkásabb-tehát próbáld csak ki a szekrényt!
A szükséges levegő mennyiségét valóban beállítani szükséges vagy a cső elszorításával,vagy pedig egy erre használatos csapocska beiktatásával.Nem kell attól tartanod hogy amennyiben elszorítod a levegőt,a pumpád hamarabb tönkremegy-sőt pl. a Sera kifejezetten írja is hogy ne vezessük el szabadon a nem szükséges levegőt,mert az a membránok idő előtti elhasználódásához vezethet.Ergo annyi levegőt alkalmazz,ami sem halaidat,sem növényeidet nem zavarja-és igen:folyamatos beoldás szükséges!Egy slusszpoén ha már a Sera pumpákat említettem:a legnagyobb pumpánál akár megteheted azt is,hogy egy komplett egységet kiveszel...ekkor két kivezetésessé válik a pumpád,feleannyi levegővel.Írom mindezt a Sera 550R típusról.
- katona.t
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 0
Még annyit, hogy a levegőztetőt hogy használjam? Ha nem szorítom el a csövet, akkor pezseg az egész akvárium. Gondolom éjszakára ne kapcsoljam ki, a co2 miatt... de így tudnak majd pihenni a halak?