Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 9 hónapja #561 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Óha :D Ezek szerint ő hasznos és akkor már maradhat is, nem? Bár ahogy nézem felét már megették a halak :S A kövek között rejtőztek, vagy lehet a kókuszhély alatt, ott nem érték el eddig.

Köszi szépen, a válaszokat, mintkettőtöknek és bocsánat. hogy a tartás/tenyésztéshez írtam, azt hittem anci ivadékok. :)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 9 hónapja #562 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Édesvízi szivacsod van szvsz....nekem is!:)
Semmi dolgod vele,szűrögeti a vizedet-de ha szabadulni akarsz tőle erősebb szűrést kell alkalmaznod.
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 9 hónapja #563 Írta: roberto8802
Valami miatt nem sikerült csatolni, de ezek nem ilyenek, ezek barnák :S
Akkor talán valami nem oda tartozó dolog lehet?

Mellékletek:

Több
13 éve 9 hónapja #564 Írta: halőrxxl
Szálacskák...úgy érted kis függeszkedő halacskák..vagy esetleg mi más?
Csatolj ügyesen képet:500mega a határ,és a fájlnévben ne legyen ékezet;)!

Több
13 éve 9 hónapja #565 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
ha Anci ikra akkor ilyennek kell lennie :)

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #566 Írta: roberto8802
Üdv. mindenkinek. Ma a szokásos vízcsere/tisztítás közben találtam egy követ, amin apró szálacskák voltak fölragadva. Nem láttam még soha ilyet. Nem hiszem, hogy kosz, de gyanítom, hogy anci ikra lehet, mivel aranyhalaim vannak corydorasokkal meg ancikka.

Szerintetek mi lehet ez? Csatolok képet:
Last edit: 13 éve 9 hónapja by Moderátor. Indoklás: hibás csatolmány

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #567 Írta: szotyika
:laugh: ez nagyon jó úgy lógnak a vitik mint valami szőlő fürtök

Tommy
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 9 hónapja by szotyika.

Több
13 éve 9 hónapja #568 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Olybá tűnik, hogy viti papa, és viti mama kezdenek belejönni. :)

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #569 Írta: szotyika
Na asszem ez az ivás egy kicsit jobban sikerült

:laugh:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 9 hónapja #570 Írta: szotyika
Ja őket meg majdnem lehagytam

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 9 hónapja #571 Írta: szotyika
Na ezért az örömért semmi nem tud kárpotolni.:lol:

Na ezért szeretem a hobbimat:silly:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #572 Írta: szotyika
fogsz egy kb 4-5 literes akváriumot, valami kis mohafélét, pl. jávai moha, és belerakod a neonokat. A lényeg az, hogy jó sok moha legyen az aki alján. És természetesen lágy víz kell az ikráztatáshoz és -mindenek elött- ha össze jön, akkor megfelelő mennyiségű és minőségű élő eleséget kell beszerezned. A legegyszerűbb sórákot keltetni.

Tommy
Last edit: 13 éve 10 hónapja by Pasa.

Több
13 éve 10 hónapja #573 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
nincs vitorláshalam, viszont az tuti hogy az egész akvárium jól lakott nem mint hogyha amúgy nem lennének etetve de ma reggel nem jöttek a halkajára se, meg is lepődtem. mit kellene tennem ahhoz hogy a kicsik megmaradjanak legközelebb?

Több
13 éve 10 hónapja #574 Írta: szotyika
ha lágy a víz az akiba akkor tök mindegy hogy mennyi és milyen hal van a közelükben, általában reggel szoktak ívni , ha csak nincs egykét böhöm nagy vitorláshalad vagy valami sügéred akkor nem fogják megtépázni őket. A black mollyd meg szerintem csak kiváncsiságbol uszkált utána.

Tommy

Több
13 éve 10 hónapja #575 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Üdv!
ma reggel amikor kimentem a konyhába észre vettem hogy az egyébként békés black mollym az egyik neonhal után megy és minthogy ha elakarná nyelni. na jól van ez azért nem annyira rendkívüli de amikor közelebb mentem az aksihoz észre vettem hogy ádáz tolakodás kezd kialakulni a neonhalak körül. Aztán figyeltem és vártam. Aztán megláttam az okát ennek a néptömörülésnek mivel a neonhalaim elkezdtek ívni amit eddig soha nem csináltak. gondolom mivel nem vettem ki őket így egy sem marad majd meg mivel minden ikrát megesznek az akvárium egyéb lakói. nem tudom valaki tapasztalt e már hasonlót de az lenne a kérdésem hogy van néhány nagyobb halam ezek ha nagyon bedurvulnak esetleg nem téphetik szét, vagy leharaphatják a farkukat a neonoknak.

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #576 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Nekem is van belőlük egy kis csapatom, ami azóta megnégyszereződött. Az első néhány hétben elég bátortalanok voltak, de aztán győzött a kiváncsiságuk. :) Nagyon jópofa kis halacsok. A hímek reggelente gyönyörű nászruhát öltenek, a testük éle élénk vörös lesz, a testük alapszíne meg lilás sötétkékes. Egyszerűen gyönyörűek.
Last edit: 13 éve 10 hónapja by halivadek.

Több
13 éve 10 hónapja #577 Írta: szotyika
Na először is had köszönjem meg Pasának hogy kaptam tőle oryzias woworae-kat párom azóta is őket vizslat ja folyamatosan. A lényeg 5 napja vannak nálam és íme e rövid idő alatt igen csak jól érzik itt magukat :)

Aki csak teheti és be tud szerezni egy kisebb csapatot annak nagyon sok örömet fognak okozni ezek az igen színes és érdekes kis halacskák.

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 10 hónapja #578 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Jó a cikked az AM-ben Gratulálok!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #579 Írta: halőrxxl
Szia!:)
Nos..ha magyar oldaltól szeretnél választ,akkor ezt találhatod,mint általánosság..
gabrinus.hu/page.php?665
Utánanéztem volna én is szivesen,de vagy bénán keresőzök/:D/vagy nincs jó találatom.
De:véleményem szerint ezt sem lehet pontosan megmondani,mert rettentő sok dologtól függ-kaja,körülmények,vízparaméterek,származás-így nem bonyolódnék bele a dolgokba!
Mindenesetre a növekedési ütem már mond valamit annak a hobbistának aki gondol a tenyésztésükre is majdan.Ha szépen cseperednek bizonyára egy éves koruk előtt is elkezdenek dobogatni ikrákat-ám ez még csak "játék"..
Figyeld hát halaidat,és amint a felnőttekre jellemző viselkedést mutatják-keresgélheted az ikrákat...melyek nagy részt még terméketlenek ugyan,de előjelei a bekövetkező ivarérettségnek!Aztán még az is előjöhet,hogy az első-általad észrevett-ikrákból azonnal pár kicsi is előjön;)
Sok sikert..hagyok megválaszolni valót a többieknek is;)!
Last edit: 13 éve 10 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 10 hónapja #580 Írta: szotyika
Gábor és kedves fórum társak a következő lenne a kérdésem, illetve lenne egy jó pár.
Első kérdésem: A Corydoras trilineatus menyi idősen lessz ivarérett? Sajnos semmi információt nem lehet erről az adatról találni. És aki tart ilyen szépséges halacskákat az mivel tömi a bendőjüket :silly: .
És milyen tapasztalaitok vannak ezekkel a halacskákkal.
Válaszotokat elöre is köszönöm.

Tommy

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.344 másodperc