Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #461 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ember..hát most olvasom Balázs linkjét,és megdöbbenten látom hogy a kedvencem,a szuper titkos vágyam is megfelel a kritériumoknak..mióta Márk "beágyazta" a tudatomba,én meghalok értük!
Ja..hogy miről beszélek?
Ezt nézzétek:
www.goodeidworkinggroup.com/Zoogoneticus...MgYC7IdzyLU7d1o2auUA
Megáll az eszem...ez egy csoda!/de a többi sem piskóta;)/
T.:Gábor
Last edit: 13 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #462 Írta: halőrxxl
Meg vagyok lepve,és megéreztem azt mint az első edzéseken anno:kevés vagyok ide..de akkor is akarom!
Balázs:amit írsz az számomra teljesen új,fogalmam nem volt eddig ezekről a dolgokról.Sokkal többet kell utánaolvasnom,sőt tanulnom is a témában mielőtt bármit is hozzá tudnék szólni értelmesen....Én sokkal kevésbé komoly dolognak gondoltam ezt,és most megdöbbentem hogy mennyire jelentős a téma.Egyáltalán azt sem tudtam hogy létezik ilyen "Magashegyi munkacsoport".Egyáltalán ez magyar csapat,vagy külföldiek túlnyomórészt?
Tisztában vagyok vele hogy elfoglaltak vagyunk mindannyian,de erről majd idővel írj egy blogot-a régi idők emlékére is,ok?:)Esetleg ha van bővebb leírás,vagy linkek én nagyon szivesen fogadnám..a Google nekem nem olyan jó barátom,eléggé bénán keresőzöm:(
Hogy egy kis humort is vigyek a dologba:esküszöm azt hittem hogy egy pár halacskát csak "bedobok" a coryk fölé,és a szaporulatot pedig lelkes világjárók elviszik oda ahol élniük kellene..de már kis számban léteznek csupán.Fogalmam nincs még a magashegyi fajokról sem..na ennyit értek én az akvarisztika ezen ágához.:D

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szotyika:Te arany srác..:)
Azt gondolom a könyvek ideje leáldozott sajnos-bár én is sokkal jobban szeretem az írott médiát.Leáldozott,írom-de szerintem csak az ilyen csóróbb országokban mint a miénk is.Nézd csak meg a németek-angolok irodalmát..hihetetlen,fantasztikus!Mi meg azt hisszük hogy a neten minden ott van-és minden helyes!A fenét..sajnos ez nem így van:(Még az én néhol több sebből vérző tudásommal is találok hibákat-és igazad van:a könyv az érték,és mindenkor lehet számítani az ott foglaltakra.Attól tartok azonban hogy a jó könyvek ideje egy jó darabig még nem jön vissza..plázakönyvek pedig nekünk nem nyújtanak megfelelő élményt,szemünkben nem értékesek.
Maximálisan egyetértek,és nagyon szeretném én is ha ezen a honlapon szakmai leírások,tartási-tenyésztési beszámolók lennének új fajokról...
Biztos vagyok benne hogy a lehető legjobb szándék vezérelt amikor a honlapodat létrehoztad!Azonban mint Mátéfi kolléga is írta:kevesen vagyunk mi magyar akvaristák ahhoz,hogy ennyi honlapot megtöltsünk..de amennyiben az AME integrálja,természetesen munkád elérte a célt.
Még valami:a honlapod fórumszerkezete mesés..de tudod mit mondok?Ennek a honlapnak kellene ilyen jól szerkesztettnek lennie,és akkor csak egy kattintás a moderátor engedélyével-"Új téma"-és máris saját topicja van mondjuk a guppik genetikai sajátosságainak,a tenyésztésüknek..meg ezernyi más subtopicnak is.Mivel azonban ez már ilyen,véleményem szerint ember legyen a talpán aki rendbe tudná tenni...na ezért is becsülöm én igazán azokat,akik egy weblap működésében,és moderálásában résztvesznek.
Végezetül egy idézet az előttem szóló kolléga írásából:
"DE, ha csak ebben a formában folyik tovább a társalgás, mint most és úgy érezzük, hogy kinőtte magát a téma és csak azután valósul meg a külön fórum, úgy is jó! Nem rohanunk sehová, szerintem..."
Csak egyetérteni tudok..sehová nem rohanunk...én annak örülök legjobban hogy végre igazán akvarizálunk,még ha ilyen kis társaságban is.Lesz ez jobb is;)
Tiszteletem mindannyiótoké:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #463 Írta: ugrosaska
ugrosaska válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szia Gábor!

A rád jellemző alapossággal fejtetted ki a problémakört! :)
Ezt a fajmentő programot senki ne úgy képzelje el, mint egy lányregényt, hogy kézen fogva szabadon engedjük a kis elevenszülőket Mexikóban. Ez egy munka csoport, ami a Magashegyi Fogaspontyok védelme érdekében alakult és összefogja azt a szűk réteget, akik szívükön viselik ezeknek a kis halaknak a jövőjét. A konkrét munkát az állatkertek, egyetemek végzik és ők azok, akik esetleg képesek arra, hogy repatriáljanak bizonyos fajokat. Nekünk hobbistáknak még az is problémát jelent, hogy sikeresen szaporítsunk egy fajt, gondolok itt az anyagi és a szakmai oldalra. Egy hétköznapi akváriumban elég nehezen modellezhetőek az eredeti élőhelyi körülmények, de ha csak a táplálásra gondolunk, vagy akár a szelekcióra, mert az sem utolsó, sőt! Bizony a vad fajokat is kell szelektálni, de nem olyan formában, mint mondjuk a tenyészváltozatokat. A Magashegyi munkacsoport azért dolgozik együtt hobbistákkal, hogy minél szélesebb körben elterjedjenek és ezáltal minél több pénzt tudjanak a fajok védelmére fordítani a szponzorok által. Logikus, nagyobb érdeklődés, nagyobb pénz...
Nyilván ez a pénz egy az egyben a kutatásokra fordítható! Na azért a hobbisták nem csak ezért fontosak, de erről már írtam az előző postomban (megfigyelések, lelkesedés, stb.).
A költözésem óta nem követem olyan mértékben nyomon csoport munkáját, mint azt az alapításnál tettem, de még most is szívemen viselem az ügyet. Akit érdekel nyugodtan írjon a bécsi Michael Köcknek és hivatkozzon rám. Folyamatosan keresnek tenyésztőket, akik bekapcsolódnak a munkába.
www.goodeidworkinggroup.com/we-need-your-help
Gábor, neked is azt ajánlom, hogy először rendezz be egy akváriumot egy adott faj igényeinek megfelelően és "fogadj örökbe". Derítsd ki a lelőhelyét, járj utána milyen vízparaméterek, időjárási viszonyok uralkodnak a helyszínen. Sajnos a legtöbb faj mellé telepíthetsz egyből Tilápiákat, vagy beleönthetsz egy olajos hordót/mosószeres kannákat vagy csak szimplán imitálj sivatagi szárazságot egy csepp nedvesség nélkül... :( Egyáltalán nem egyszerű a helyes tartásuk ezeknek a fajoknak, sok kihívást tartogat mindenki számára.

Vissza a guppizásra, szekcióra és hasonló témakkörökre. Én támogatok egy külön fórumot, ami fő csapásvonalát tekintve guppizásról szólna, de egyesítené magában a többi elevenszülőt is. Lehetne ez az AME tárhelyén is, ami egy direkt linkkel elérhető a www.akvariummagazin.hu oldalról. DE, ha csak ebben a formában folyik tovább a társalgás, mint most és úgy érezzük, hogy kinőtte magát a téma és csak azután valósul meg a külön fórum, úgy is jó! Nem rohanunk sehová, szerintem...

Üdv, Balázs

Több
13 éve 8 hónapja #464 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gábor abszolut egyetértek veled ,bár én még nem vagyok AME-tag , de idővel én is beszeretnék lépni, de én sem azért csináltam a weblapot hogy bárkit arra bátoritsak hogy menjen erröl az oldalról és ne itt forumozzon. Kajakra nem akartam azt hogy szét offoljuk emiatt ezt a topicot.
Pasával nem tudtam még beszélni de szeretném ha az oldalam az AME-hoz tartozna mint szekció, de ehhez Pasa és még nem tudom kinek az engedéje kell.Sajnos néha szeretnék olvasgatni uj cikkeket irásokat de sajnos vagy mindenki abbahagyta e ténykedését vagy ráunt a dologra. Sajnos se könyv, se Új cikk, a régi könyvek meg lassan porfogok lesznek az ifju akvaristák körében, És ez nem azért van mert nem szeretnek olvasgatni , hanem azért mert ha az ember bemegy egy kereskedésbe 80% -ban olyan halfajokkal találkozik amiröl magyar tartási leirás sincs.
Erre nem azt mondom hogy most akkor gyerünk irjunk egy könyvet, hanem arra célzok hogy ha máshogy nem is de legalább egy blog formájában , vagy forumba megjelennének a kereskedésekben megjelent ujabb fajok leirása , vagy legalábbis annyi hogy az ember tudja mihez tartsa magát mikor betelepiti a halakat.
Bocs mindenkitöl hogyha bármivel is megbántottam , nem ált szándékomban.
Mégegyszer Bocsánat.

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #465 Írta: halőrxxl
Ok..kimondom én ami fáj.Ez a fórum valóban nem eléggé szekcionált...néha engem is kifejezetten zavar hogy "mások dolgába"-értsd pl. Ti guppisok-beleokvetetlenkedem,pedig kb.száz endlerem okán igazán nem vagyok guppi hívőnek mondható.Igaz hogy rengeteget kellene itt változtatni,hogy olyan legyen ahol mindenki jól érezhetné magát..sőt Tamás kezdeményezését példaértékűnek tartom.De...
..és itt a bibi.Végigolvastalak benneteket,talán én vagyok a legifjabb AME tag közületek-már ami a klubtagságot jelenti.Sajnos valóban alig lehet régi taggal találkozni ma már a fórumon..ha meg a chaten szeretnék valakivel beszélgetni kerül mint a leprást:(.Persze kivételek vannak,és szerencsére Ugrósáska és még páran ezek közé tartoznak....ezért is érdekel az a téma amit felvetettetek.Engem egyáltalán nem érdekel a hazai hobbiéleten belül a who's who,az én akvarisztikai szememben az az értékes kolléga aki tesz is azért hogy a hobbi haladjon..aki nem zárkózik saját elefántcsont tornyába azért mert ő esetleg már évekkel ezelőtt is itt volt.Tiszteletem mindannyiuké,de ennyi..én a mának és a jövőnek hobbizom,és azt mondom:a régiek tiszteletben tartása mellett tekintsünk előre.
Ugrósáska:Mátéfinak igaza van...azon kevés ember közé tartozol akik ismerik már a dörgést,a régi tagokkal kapcsolatban állsz..te egyike vagy a kulcsembereknek.Amennyiben-és ha!-úgy gondolod hogy ez a honlap a megfelelő hely azon belül pedig a szekciótok-nos,akkor nem kellene hagyni hogy látogatottság híján a feledésbe merüljön.Természetesen maximálisan egyetértek a pár órája tett hozzászólásod minden szavával..mi hobbisták a lelkesedésben vagyunk jók!:)Persze hogy rengeteg meló egy honlap üzemeltetése..és persze hogy pár ember ezt nem bírja elvégezni!De azt gondolom néha el kell fogadni a kritikát is,sőt a fel sem ajánlott segítséget is..meggyőződésem hogy az a pár ember aki manapság itt "tépi a száját"érzelmi alapon kötődik a honlaphoz..sőt azt gondolom nem kifejezetten a fórum miatt vagyunk itt beregelve.
Rövidre zárva:Mac szavaiból azt veszem ki hogy van aki leírja e honlapot..van aki nem is igazán akar már ezzel foglalkozni...sőt az is igaz hogy maga a fórum szerkezete néha problémát okoz,hogy a technikai részletekről ne is beszéljünk-a kérdéseinkre válaszban sem reménykedhetünk:(.Mégis azt mondom: AME tagnak itt kell/!/fórumoznia...vagy legalább itt is!Anno az volt a probléma hogy nem érkeznek válaszok...igazság szerint azonban egy ideje igenis pörög az oldal.Pörög,mert olyan témák kerülnek terítékre,melyek érdekelnek mindket-és a témák felvetése tőlünk függ.
Én nem hiszem hogy aggódni kellene..sőt azt gondolom nem a felhasználók száma a mérvadó.
A jövőre nézve magam részéről:szeretem ha megadjuk egymásnak a felnőttnek járó tiszteletet..sőt az új hobbitársainkat nem sablonszöveggel "rakjuk helyre".Emberinek gondolom a manapság itt folyó beszélgetéseket..és igen:néha totál offolásnak!:D Csak egy kérdés közben:hitte volna valaki hogy itt ilyen jóízűen,és kifejezően lehet beszélgetni anélkül hogy a fejünket venné bármelyik moderátor is?Na ugye...tehát azt mondom:mi"újak"nyomassuk csak a gondolatainkat..beszélgessünk csak kötetlenül..hiszen ez egy klub honlapja!A mi klubunké..
Még az is elképzelhető,hogy a sok itteni post okán előbb utóbb alakul valami a honlap szerkezetével kapcsolatosan,vagy hirtelen megértjük:ez direkt ilyen!:)Én próbálok a hozzászólásaimnak megfelelő helyet találni...és tudom hogy ti is.Meglátjuk..
A másik téma a fajmentő akció...erről sokkal részletesebben,sokkal kifejezőbben megírt post-ot szeretnék olvasni az érintettektől.Nem kell azonnal..én türelmes vagyok:D-de el kell mondanom:mindenféle érdekeltség nélkül,csupán a hobbi és az élővilág tisztelete miatt ha lehetőségem lesz rá-én szeretnék csatlakozni!Medencéim aljzata foglalt...de vízközt semmi nincs,a felszín üres!Szóval minél jobban kifejtett dolog érdekelne..tisztelettel kérem hogy erről meséljetek bővebben!Miről van szó:eredeti élőhelyükön már kipusztult fajok akváriumi szaporításáról-és aztán visszatelepítéséről?Istenem...csoda!Kötelező számomra...
Ami pedig a Szotyika által létrehozott honlapot illeti:becsülöm a szándékát..felnézek a tudására!Viszont azt hiszem engem nem érint...az AME szekciója valóban megfelelő lenne.Ha már AME tagok vagyunk...tegyünk is érte,hát nem?:)
/Megjegyzem:senkit bántani,sérteni egyáltalán nincs szándékomban...lehet hogy balga gondolat,de most azt hiszem egy ilyen hozzászólás kellett ahhoz,hogy a "csak olvasgatók" megértsék:a fórum minden hibája,az esetleges rigorózus és magyarázat nélküli moderálás ellenére is érzelmileg kötődöm/kötődünk ide.Adja isten hogy megoldódjon minden idővel,és az legyen a legnagyobb baj hogy nem tudunk esetenként képet beilleszteni;)/
T.:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja #466 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gyulám értelek, de nagyon sok kellemetlen - és akkor még finoman fogalmaztam - tapasztalat, csalódás óvatossá teszi az akvaristát.

Annyi embert hoztam már ide, és a Harcsa utcába, hogy volt olyan alkalom, hogy annyira nem fértem Pasához, hogy köszönjek neki.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja #467 Írta: ugrosaska
Mindenképpen az AME keretein belül kéne megcsinálni a guppis részt, ez nem is volt kérdés szerintem egyikünknek sem. A gond, ahogy Mary is írta az emberi tényezőben van és azon belül is a belefektetett munkaórákba, mert ez munka, attól függetlenül, hogy egyben szórakozás is sokunknak. Amit eddig magyar, de akár külföldi viszonylatban észrevettem a hobbistákkal és az általuk szervezett klubbokkal, fórumokkal kapcsolatban, hogy nagyon labilis az egész. A kezdeti lelkesedés sok mindenen átlendít, de fél év alatt általában elfogy a türelem, a lelkesedés a legtöbb embernél. Mindenkinek van egy szakmája, családja vagy fő tevékenysége, ami elveszi az időt. Ha példálóztok a szekcióval, akkor had meséljem el, hogy aki létrehozta a fajmentő programot, az is abbahagyta az egészet a megalakulás után pár héttel, mert elvált. Felszámolta a 40 fajból álló tenyészetét és kész, vége. Az egész fajmentő akciót kb fél éves levelezés előzte meg és pont a hobbisták jelentették a fő gondot. Ebben a programban több állatkert, egyetem is részt vesz. Ő nekik ez a szakmájuk, ezért kapnak fizetést, de mi, akik kiegészítésként végezzük (és ami a nagy erőnk is, hogy sokkal eltökéltebbek vagyunk sokszor és olyan megfigyeléseket teszünk, amire egy jól/rosszul fizetett állatkerti gondozó nem képes) ritkán tudjuk hosszú hosszú éveken át "menteni" a fajokat. Elég egy haláleset, tragédia, de akár egy baba születése, költözés akármi.
Én nagyon szívesen segítek ahol tudok és amennyi az erőmből kitelik. Itthon mindenki tanulja még a guppi tenyésztést, köztük én is. Rajzolgatok Punett táblákat, rakosgatom a halakat, vizet cserélek és olvasok. Szerintem nem kell egyből cikkezni vagy publikálni, hanem csak szépen apró információkat együtt átbeszélni. Könnyebben emészthető úgy a dolog. Pasa nem hiába saccolt 2 évet. Ő tudja mi a dörgés.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #468 Írta: mmccannon
Gyulám, tökéletesen igazad van, de nincs emberi kapacitás. Nem várható el, hogy mindent Pasa csináljon.
Már rég nyaggattam a Mestert, és magyarázatából megértettem, hogy jelenleg nem lehet.

Nézd csak meg a hét videóját. Újra lett indítva 1 videóval. Azóta sem követi másik...
A Corydoras szekcióba írtam 1 éve, 3 hónapja, azóta sem jöütt válasz. Magyar akvaristák a nagyvilágban topikomra is tojt mindenki. Szóval itt nincs, és egyhamar nem lesz nagy élet. SAJNOS. :(

Mary
Last edit: 13 éve 8 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 8 hónapja #469 Írta: mmccannon
Ugrósáska, de az a lista III. Ramszesz korabeli!
Frissítve nem volt már mióta!

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #470 Írta: mmccannon
Az ok prózai: nincs, aki megcsinálja, és üzemelje.

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #471 Írta: ugrosaska
Ha az AM.hu fejlesztő csapata bővíteni fog az igények kielégítése miatt, az is jó! Nyilván egy külön fórum jobb áttekinthetőséget ad egy olyan nagy témakört átölelő fajnál, mint a guppi. Most nyár van, uborkaszezon, szabadságolások. Akár várhatnánk is weboldallal őszig, hogy kiderüljön mennyire kapcsolódnak be a beszélgetésbe más guppisok. Erőltetni nincs értelme az tuti. Bár én úgy vettem észre a garnélás fórumnál, hogy sokkal lelkesebben írogattak a népek, ha volt hova írniuk. Egy hely, ami az övék.

Ez a fajmegmentő program egy nagyon hosszadalmasan kifejtendő téma, nem fér bele egy topicba. Tőmondatokban a lényeg, hogy létrejött egy hálózat, ahol külföldi tenyésztői összefogással könnyebben tudunk halakat cserélni, megóvni, frissíteni az állományt. Ezek a fajok többnyire Vörös Listás fajok, de nyilván, amelyik tenyésztőnek van ritkább, de nem védett elevenszülője, akkor abból is ad szívesen. Micropoeciliakat Boros Lacitól lehet tudnál szerezni. Őt Pasán keresztül éred el!

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #472 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Több nagyszerű weboldal van világszerte melyekből lehet ötleteket meríteni adaptálni magyar viszonyokhoz. Inkább azt kérdezem, hogy jó ötlet-e esetleg másik helyen csinálni ezt? Itt ezen a fórumon miért nem lehet a szekció részlegen ugyanezt megvalósítani? Azért mondom ezt, mert látom lenne igény nemcsak elevenszülős szakosodásra, hanem már a harcsa fanok is mocorognak. Igaz, hogy ehhez némi irányváltás szükségeltetne a fórumfejlesztést illetően. Csak egy példa a szemléltetésre: "díszhalszaporítás, tenyésztés" topic is egy nagyon általános és minden belefér topic. Ez nem gond és kontroll alatt tartható mindaddig, amíg heti néhány bejegyzés két halfaj tekintetében születik. De ha tömegek elkezdenek napi több bejegyzést írogatni, akkor már átláthatatlan és élvezhetetlen lenne az egész, ugyanis egyik halfajról szóló bejegyzést követné egy másik halfaj és így tovább. Aki pedig infót keres mondjuk guppi genetika témában, annak elfogyna a türelme, hogy végigolvasson témához nem kapcsolódó bejegyzéseket, azért, hogy a számára fontos bejegyzésekre rátaláljon. Magyarul egy saláta lenne az egész. Szerintem át lehetne a fórum szerkezetét szerkeszteni, hogy ennek a célnak megfeleljen, úgy, hogy az rugalmasabban alkalmazkodjon a felhasználói igényekhez.
Tehát véleményem szerint a "Díszhalszaporítás, tenyésztés" csupán egy főcím kellene legyen, mely alatt fajokra bontott a kívánt elvek szerinti fastruktúrába rendezett és szakosodott topicok vannak, ahol aztán lehet szakmázni a legmélyebb bugyrokig.

Ugrósáska: a szekció kapcsán létesült weboldal akár továbbfejleszthető is lehetne erre a célra. Nekem kifejezetten tetszik az, hogy ott meg lehet nézni, hogy ki milyen halfajjal foglalkozik komolyabban. Annak kifejezetten örülök, hogy vannak még olyanok, akik vad elevenszülők tartásával foglalkoznak és ha jól tudom tagja vagy egy nemzetközi fajmegmentő alapítványnak is. Valami francia lapon olvastam egyszer és találkoztam a neveddel, mint magyar kapcsolattartóval. Ezzel kapcsolatban mi újság? Én érdekelt lennék ténylegesen vad guppik (nem visszavadult) esetleg más M. picta, parae, bifurca, minima, branneri stb tartásában.
Last edit: 13 éve 8 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #473 Írta: mmccannon
No, L-es harcsák vonatkozásában szívesen látnék ilyet.
Jó lenne egy szekcionált halas topik, ahol közkinccsé lehet tenni az információkat.

Mondjuk, maradnék az elevenszülőknél, mert per pillanat - többek között - Nomorhamphus liemi liemiket nevelek, és bízom abban, hogy sikeresen fogom szaporítani őket. Mivel sok infó nincs, jó lenne ha tapasztalataimat valahol közzétehetném.

De, ez a felosztás e honlapnak is jót tenne.

Mary
Last edit: 13 éve 8 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 8 hónapja #474 Írta: ugrosaska

szotyika beküldte: ugrosaska ehhez viszont hogy ez megvalósuljon kéne egy kis segitség hogy mit hogy rendezzek rendszerezzek a weboldalon, és hogy legyen e olyan rész benne ahova fel lehet rakni az eladni kivánt egyedeket.

Na igen, a fórum felépítése nagyon fontos. Számomra a legszimpatikusabb rendszerezése a már korábban említett berlini fórumnak van. Ennek: www.guppytreff-berlin.de/cgi-bin/xps1/index.cgi?action=forum

1/ Fórum hírek: -Frissítések a fórummal kapcsolatban
-Új tagok bemutatkozása
2/Általános rész
-Barkács részleg
-Növények
-Kezdők akváriumai
-Mohák
-Eleségek
-Technika
3/Guppi tenyésztés
-Vad guppik
-Endlerek
-Genetika
-Sztandard
-Fedőszínek
-alapszínek
-Tenyészállatok
-Tenyésztési technikák
-Keresztezések
4/Más Elevenszülők
5/Fotósarok
-Guppik
-Tenyészetek és medencék
-Plattik, Kardfarkúak, Mollik
-Fényképezésről általában
-Látogatás hazai vagy külföldi tenyésztőknél
6/Csevegő
7/Adás-Vétel
-Eladó
-Vennék
-Csere
8/Események
-Kiállítások, Versenyek, Rendezvények
-Weboldalak
-Könyvek, Folyóiratok, cikkek

Nyilván ez csak egy váz, amit rugalmasan formálni lehet az igényeknek megfelelően. Topic elnevezéseket felszínesen fordítottam/írtam, lehet finomítani

Több
13 éve 8 hónapja #475 Írta: szotyika
ugrosaska ehhez viszont hogy ez megvalósuljon kéne egy kis segitség hogy mit hogy rendezzek rendszerezzek a weboldalon, és hogy legyen e olyan rész benne ahova fel lehet rakni az eladni kivánt egyedeket.

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #476 Írta: ugrosaska

Mátéfi beküldte: Itt is volt egy ígéretes kezdeményezés, de valamiért már nem működik a dolog.

www.ame-poecilia.akvariummagazin.hu/index.php

Talán Ugrósáska többet tudna mondani erről.

Miért volt, hiszen a szekció, ha nem is hangosan, de még most is tevékenyen működik. A tagok, az a közel 7-10 ember még most is tartja/szaporítja a fajokat kisebb-nagyobb kihagyásokkal és néha lecsökkent fajlétszámmal, valamint a keménymag a kapcsolatot még most is tartja. Volt találkozónk, aukciónk, begyűjtöttünk több mint 30-40 fajt és több nagyobb cikket is publikáltunk az Akvárium Magazinban. A szekciót bármikor lehet bővíteni, frissíteni vagy modernizálni, de nyilván egy specializált guppis weboldal jobb áttekinthetőséget és nagyobb figyelmet is kapna, mint mondjuk egy általános "elevenszülős szekció". Nagyobb figyelem övezi a tenyészváltozatokat tapasztalataim szerint, mint a vad fajokat, így lehetne akár egy guppis weboldalon belül egy vad elevenszülők topicot is létrehozni, ahogy az a berlini guppisoknál is van, így én csak támogatni tudom Szotyit a kezdeményezésében! B)

Üdv; Balázs

Több
13 éve 8 hónapja #477 Írta: szotyika
jó kis képek :) köszönöm

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #478 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szotyika, néhány remek fehér tuxedo-ról készült képet találsz itt.

gogo555.blog.so-net.ne.jp/index/5

Több
13 éve 8 hónapja #479 Írta: szotyika
erös felindulásbol létrehoztam egy weboldalt azok részére akik komolyabban is beleakarnak menni a guppik nemesitésébe.
egyelöre kezdő stádiumban van.

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #480 Írta: ugrosaska

Mátéfi beküldte: [DE hisz van már kis Hazánkban egy komoly guppi csapat, majd kérünk tőlük segítséget! ;)
www.magyar-guppy-klub.org/ Thomas Boje az alapító.

Igen ismerem a weboldalt és ha jól emlékszem, akkor valamikor a múlt évben mintha írtam is volna az Úrnak, de soha semmilyen választ nem kaptam. Aztán arra gondoltam, hogy talán csak egy egyszerű domain befektetés részéről az egész.[/quote]

Thomas Boje Úr komoly eredményeket ért el az MGK (Magyar Guppy Klub) színeiben a 2010-es drezdai Nemzetközi Guppy Kiállításon. Összesítésben a 38. legjobb tenyésztői eredménnyel büszkélkedhetett 114 indulóból olyanokkal holtversenyben, mint a szlovák Branislav Barcin és a német Claus Osche. Triangel HS/Tuxedo Weiss/White 26. helyezett. US(alulkardos) grau bunt kategóriában pedig az első lett.
Amúgy számomra érthetetlen, hogy miért maradt inkognitóban itthon, ha már felvállalta a magyarságát. :(
Az eredményeit itt lehet megnézni: www.guppy-molly-xipho.de/Dresden.pdf
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.369 másodperc