Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 8 hónapja #541 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
hát ismét egy új fajta halacska szaporításával lettem gazdagabb mégpedig a fekete fantomlazacaim örvendeztetek meg egy jó nagy csomó ikrával,:) És had mondjam el ismét hogy ezt is kinek köszönhetem? Hát persze hogy a mesternek , Pasának. tőle kaptam 4 szép nőstény fantomot amik szépen beikrásodtak és egyszerre le is ikráztak csapatba egy 18 literes aksiban.
képek később lesznek a picikről mert még nagyon pindurkák és csak tegnap keltek ki. kb 2-3 mm és akkor lehet sokat mondtam. :)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #542 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Isteni a felvétel!

Egy bibi merült fel csupán, lingvisztikailag leragadtam a "Tavaris ucsínyelnyica nyikto nyi at szúsztvujet"-nél. :lol:

Mary
Last edit: 13 éve 8 hónapja by mmccannon.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #543 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Itt egy remek összeállítás az ívást stimuláló élelmiszerekről:

!

Több
13 éve 8 hónapja #544 Írta: Pasa
nem kell levegőztető, de célszerű eltakarni pl. újságpapírral.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Több
13 éve 8 hónapja #545 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
ebbe gondolom elég levegőztető vagy az sem kell?
ezt le is kell takarni az ikrák megmaradása miatt?

Több
13 éve 8 hónapja #546 Írta: szotyika
ha neonhalakat szeretnél szaporitani akkor elsődleges feladatod megfelelő élő apró eleség beszerzése, Artemia( sórák), papucsállatka stb.
5-6 literes akiba egy párt kell kihelyezni . és ikrarács az nem árt mert megeszi az ikrákat.
de mielött belekezdenél elötte ajánlom figyelmedbe a horn zsili könyvet, abban van megfelelő leirás hogy hogyan tudod megkülönböztetni a nöstényt a himtől.
Ja és csak lágyvízben tudod ikráztatni.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Több
13 éve 8 hónapja #547 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Üdv! szeretnék neonhalakat szaporítani. És ehhez szeretnék kérni tőletek tanácsokat praktikákat. valamint van egy 50 liter körüli nagy akváriumom, ebben kb mennyi kis hal férne el mármint nevelni? ami pedig a másik hogy egyből lehet ebbe ikráztatni a neonokat vagy inkább egy kisebbe tegyem őket ikrázni és később tegyem át a kicsiket nagyobba?

Több
13 éve 9 hónapja #548 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Köszönöm nektek....én még élő fekete szúnyoglárvát is adagolok nekik időnként,és mondhatom ilyen alkalmakkor megélénkül az egész medence!Igazi vadászat indul ilyenkor-és még nem volt példa rá,hogy pár perc múltával akár egyetlen egy lárva is túlélte volna!:)
Milyen meglepő/;)/-és öröm-hogy halaitok étrendjében az élő,és természetes eredetű fagyasztott eleségek túlnyomó többségben vannak jelen...Így tovább,nagyon szépen köszönöm hozzászólásaitokat,ötleteiteket!
T.:Gábor

Több
13 éve 9 hónapja #549 Írta: mmccannon
Időnként koktélt készítek nekik az alábbi fagyikajákból:
vörösplankton,
cyclops,
vörös cyclops,
kerekesféreg,
daphnia.

Ez jön be nekik a leginkább.
Persze kapnak tubit, szűnyogokat is.
A Walterre még nemigen rabolnak rá, de majd "betöröm" halacskáimat. :evil:

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 9 hónapja #550 Írta: szotyika
a waltert kifejezetten imádják.

Tommy

Több
13 éve 9 hónapja #551 Írta: halőrxxl
Hjah..semmi extra..ja!:D
Nálam is ők a legkitartóbb evők,el nem mozdulnának semmiféle eleség mellől míg csak nem raktak kerek pocakot.Jó hogy említetted a waltert,így a mostani szétoltáskor több kultúrát indítok.

Több
13 éve 9 hónapja #552 Írta: szotyika
semmi extra:
walterféreg, beáztatott száritott tubifex apróra vágva ( turmixolva) , vörösszúnyoglárva, vizi bolha, és tetra lemezes táp beáztatva,
gyakran csinálok nekik ezekből egy jó kis turmixot :) ( de nem püréset csak anyira van turmixolva hogy aprók legyenek a darabkák.

Tommy

Több
13 éve 9 hónapja #553 Írta: halőrxxl
Hála az égnek hogy már nálam is úsznak ilyen halak-másképpen bizonyosan megvesznék értük!:)Légyszives írj valami infót az étrendjükről ha kérhetem!

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #554 Írta: mmccannon
Öröm nézni, ahogy a nagy ikracsomó lehúzza a halpopsikat.

Valamit nagyon eltalálhattál, ha eképp hálálják meg a gondoskodást.
Ha így marad, muszály lesz cikket írnod a "titkodról", különben agyon fogunk szekálni.

Mary
Last edit: 13 éve 9 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 9 hónapja #555 Írta: szotyika
Hát nem is tudom hogy most erre mit mondjak de az Oryzias-ok kezdenek felfejlődni a feladathoz, amikor olvastam az AM-ben róluk a cikket akkor azt kellett olvasnom hogy 6-6 ikra helyezkedik el a tojó csövükön.Ehhez képes nálam ez majdnem a duplája úgyhogy nem tudom hogy most ez csak nálam fordul elő vagy csak kivételes nőstényt kaptam a mestertől :)

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 9 hónapja #556 Írta: mmccannon
Gratulálok a "mákos" vizedhez!
Még sok-sok ilyen költözést kívánok!

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #557 Írta: szotyika
új helyre költözött a csapat :)

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 9 hónapja #558 Írta: mmccannon
Hát, ha egyszer nem adsz eleget enni, szegénykéim kénytelenek vadászni. :evil:

Mary

Több
13 éve 9 hónapja #559 Írta: szotyika
:laugh: Na azért mindig tudnak ujat mutatni a vitik :laugh:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 9 hónapja #560 Írta: szotyika
na kupaktanács van a sarokban :)

Tommy
Mellékletek:

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.366 másodperc