Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #581 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Na végre valahára sikerült feltölteni.

jelenleg kikeltek már a picurok és gondozzák a piciket
a videó végén látható a gonosz 2 es hím vitorlásom

Tommy
Last edit: 13 éve 10 hónapja by szotyika.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 10 hónapja #582 Írta: szotyika
ha sikerül feltöltenem akkor egy érdekes kis videót tekinthettek majd meg ;)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 10 hónapja #583 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Láttam én az ikrát is..de mégis csak az a ritkább manapság,hogy valaki élővel is etessen-nem találod?;)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

T.:Gábor

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #584 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gáborom, kölcsönadjam a szemüvegemet?

Azok bizony nem grindálok, hanem ikrák! Épp a grindálok alatt. Látod?
Ahogy elnézem, nem nagyon fogo tudni "lebeszélni" őket a szűrő másoldalú használatáról. :woohoo:

Szotyi, ez bizony így szokott lenni: ahogy a szülők kiteszik a lábukat, a gyerekek buliznak, és némelyik meg "bekapja a legyet". Annyi szent, hogy rohadt sok légy lehetett az akávrium körül. :laugh:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mary
Last edit: 13 éve 10 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 10 hónapja #585 Írta: halőrxxl
Csodás pár..és szeretik a grindált ha jól látom!:)

Több
13 éve 10 hónapja #586 Írta: szotyika

Ja és épp reggel mutattam neked a vitorlás halaim fényképét hogy mekkorák és haza érve mit találok

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 10 hónapja #587 Írta: mmccannon
Köszönöm az elismerő, és bíztató szavaidat, Szotyi!

Örülök, hogy nem kellett "hazarohannod" és eltölthettél egy kis időt a csapattal.
Nem ígérem, hogy a soron következő TP Gigantean már bemitatom az eredményeket, de azon vagyok, hogy sikerüljön.

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #588 Írta: szotyika
mary már alig várom hogy bemutasd a halacskáidat a nagyközönségnek. én már láttam és nekem nagyon tetszenek, remélem sikerül elérned velük azt amit szeretnél.;)

Tommy

Több
13 éve 10 hónapja #589 Írta: mmccannon
Hiba, mint olyan, nem létezik, csak a Mendel-féle öröklés törvénye.

Csatlakozom Gáborhoz, és amondó vagyok, hogy tedd őket külön medencébe. Mikor már ivarérettek, próbáljad visszakeresztezni őket a szülőkkel, és akkor kezdődik majd az igazi akvarista kaland.

Ilyen kalandot folytatok most egy Poecilia reticulataval. F1-ből mindössze 3 hím viseli (nagyvonalakban) apjuk vonásait, és készülök visszakeresztezni. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert ebből többet tanulhatok, mint sok-sok könyvből.

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #590 Írta: halőrxxl
Akárhogy is,a szülők nyilván nem tisztán örökítik a saját megjelenésüket..ami ez esetben nem gáz:)
Kifejezetten tetszik a "Dark by Szotyika" változat is,a hátrahajló hátúszós "cápák"pedig igen érdekesek...Ha gondolod szelektálj direkt erre a változatra,pár éven-generáción belül már esélyes lennél valami életképes fátylas paleatusra.
Nálam is felbukkant ilyen sötétebb változat a trilik között,ők nálam fogják leélni az életüket-mint tudjuk a C.aeneus Black Venezuela is akváriumban jött létre...ki tudja?
Buzdítalak mindig....Sok sikert!

Több
13 éve 10 hónapja #591 Írta: szotyika
Keresd a hibát.:laugh:

Normál szürke / majdnem fekete és albinó.:cheer:
érdekes hogy lett 2 darab igen sötét színű Corydoras Paleatus.azt tegyük hozzá hogy 1,5 hónaposak

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 10 hónapja #592 Írta: halőrxxl
Éled a természet,és valóban:akár egyetlen kis vizes edénykében megmaradó pár deci vízben is prezentálja a megújulást!:)
Élő vörös szúnyogot hűtve is kaphatsz némely versenyhorgászokat is kiszolgáló horgászboltban-a tűzőszúnyog/horogra való/ nagyobb,míg az etető szúnyog kisebb egyedekből áll!Ajánlom...természetesen a fagyi is jó lehet,itt azonban a z üres héjjak okozhatnak idő előtti kellemetlen vízszennyeződést.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 10 hónapja #593 Írta: mmccannon
No, akkor a vörösből is fognak kapni, de már csak holnap. Külön köszönöm a tanácsot a növény elhelyezésével kapcsolatban!

Azt kifelejtettem mondandómból, hogy (egyenlőre) fagyi formájában kapják a szúnyogot, mert nálam még nem teremnek a kerti hordóban. Nem úgy, mint Pasánál. Ma egy negyed Cola-s flakonban kész vízi cirkusz várta a látogatókat.

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #594 Írta: halőrxxl
Ez jó lesz így..a növényt majd told közel az üveghez,így remélhetőleg az ikrák egy részét az akvárium falára rakják,ahonnan könnyebben szedegetheted le,mint az anubias levélkék fonákjáról;)
Adja isten hogy sikerüljön..a vörös szúnyog még jobban "bejövős" nekik..
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 10 hónapja #595 Írta: mmccannon
Van egy szép C. trilineatus csapatom, akik biza fütyültek a tubira. Kínomban egyszer feketeszunyit adtam nekik, és ne tudjátok meg, hogy habzsolták. Azóta (3 napja) észrevettem, hogy szépen ikrásodnak a nőstények.

Amióta bejött a hidegebb front jobban "zsizsegnek", úgyhogy remélem életem első Cory babáit ők adják majd.

Azért nem teszek le a 8-10 fokos hősokkról, és adok majd nekik egy is hideg zuhanyt.

jaj, még Anubiast akarok beszerezni, mert Pecajocó (a váci) azt javallotta.:blink:

Mary

Több
13 éve 10 hónapja #596 Írta: halőrxxl
Nálam van hasonló ilyen úszóhosszabbodás a paleatus albínóknál...Valaha a szülőket visszakereszteztem sima változat highfinII-III-as hímjeivel-ezzel elősegítendő azt,hogy az utódok között legyenek majd olyan gént örökítőek melyeknél előfordul a vad szín...Most ott tartok,hogy a legutóbbi ikrázásokból rendszeresen kelegetnek vad színváltozatú magas hátúszójú egyedek is.
Én mindezek mellett szem előtt tartom a hátúszó egyenes vonalban való "felmeresztésének" képességét is,hiszen ha magas az az úszó-angol név szerint;)-akkor legyen olyan mint valami igazi víz alatti vitorla!
Viszont amiért rajongok a te példányaidért az pontosan a farok alatti úszó extrém meghosszabbodása-ki tudja mit lehet ebből kihozni hosszú távon!Lehetséges hogy egy szép fátyolos paleatussal tudnánk mi magyar akvaristák előjönni?Nem kizárt;)!
Amire figyelj később:vérfrissítést is eszközölni kell majd,és ragaszkodj később az egyenes-vagy egyenletesen görbülő úszósugarakhoz..láttam már sajnos olyan degeneratív kesze-kusza úszókkal szenvedő halat ebből a fajból,hogy szegény inkább csak torzó lehetett..semmiképpen nem tudatos szelekció eredménye.:(
Íme egy szép példa hogy még az egyik legegyszerűbb coryval is milyen szép élményeket lehet átélni..ne kíméld magad,bátran kísérletezz!:)

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #597 Írta: mmccannon
Szotyika, Pasa tanácsára bizton támaszkodhatsz, mert bizony annyi inci-finci-viti születik Nála (mindig), hogy az akvárium oldalai szinte görbülnek a népes sereglettől.

Remélem, hogy a jövőben kevesebb kudarcélményed lesz.

Mary
Last edit: 13 éve 10 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 10 hónapja #598 Írta: szotyika
Gábor a corykkal kapcsolatban nem kötelező a hősokk és a tubi ezt én is tapasztaltam épp a tegnapi nap mikor tubit nem etetek lassan 2 hete a foltos corykkal és tegnap reggel kiraktam öket ikráztatni mert a nöstény televolt mint a délibusz. Ma reggere meg annyi ikra boritotta az akvárium üvegét hogy nem láttam bele.;) .
Viszont lenne egy orjási kérdésem látott e már valaki ilyen tipusú Úszómodosulást foltos coryknál.;)

a lényeg a nagyitott képen található sajnos elég nehéz lefényképezni ezeket a kis izgő mozgo kis halacskákat. Na végülis Gábor az a helyzet hogy van 2 darab olyanom aminek a farokalatti úszója a forok részen már tulnyulik, a hátuszóval egyetemben szoval én elneveztem öket szuper long-fin-nek.:laugh:

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 10 hónapja #599 Írta: halőrxxl
Belekotyogok:ez nem is sok elhullás!:)
Amint fejlődik a hobbid nyilván te is érdeklődni fogsz azon körülmények után amelyek között halaink a természetes biotópjukban élnek.Mindenekelőtt a víz összetétele,és a táplálás mikéntje a neuralgikus pontok-természetesen a hőmérsékleti határokat is ajánlott figyelemmel kísérned.
Egyébként nem csak a víz összetétele okozhatja a penészedést-mindenekelőtt meg kell hogy termékenyüljön az az ikra..sőt alkalmasnak kel lennie arra hogy ez megtörténhessen.A páncélosokra utalnék:rengetegen abban a hitben vannak hogy hősokk meg tubi..aztán kész.Hát nem..szerencsére nem így van!:)Későbbi blogomban ismét nekifutok majd a témának,és szegényes tudásommal kívánlak segíteni téged is-hálából az itteni igen tanulságos-látványos vitorlás képeidért;)
Egy kis link ha már vitorlás,és van kedved olvasgatni:
www.finarama.com/tba/identification.htm
Barátsággal:Gábor

Több
13 éve 10 hónapja #600 Írta: szotyika
mmccannon sajnos volt elhullás de elhanyagolható viszont az ikra penészedést azt nagyon nehezen birtam megállítani, ha 7 nk keménységű és 7.5 pH értékű vízben próbáltam keltetni őket ugy hogy adagoltam xantakridint, mind bepenészesedett.
Gábortól és Pasá-tol azt az ötletet kaptam hogy próbáljam meg lágy 1-3 nk, és 6,5 ph vízben keltetni öket. És láss csodát még így sem volt 100% kelési arány. kb olyan 70% volt a kelés , és ebböl még kb 10-12 db pusztult el a durva 100-150 közötti darabszámból.
Jelenleg 3 nk keménységű , és 6,5 ph értékű esővíz és csapvízkeverékében vannak.;)

Tommy

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.389 másodperc