Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
14 éve 5 hónapja #661 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Papucsállatka oltást tudna valaki hozni nekem a Terra Plaza-ra? Vasárnap ott át tudnám venni.
Természetesen az ellenértéket kifizetem.
Wittmann József

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 2 hete #662 Írta: Moderátor
Moderátor válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában

grof beküldte: Sziasztok!

10 nappal ezelőtt ikráztak le az izzófényű ponytlazacaim. Az elúszás után papucsállatkát kaptak enni két napja pedig mikrót is adok nekik. A gondom az, hogy ugyan látom az élő kishalakat az akvárium alján, időnként mozognak is. De úszkálni nem látom őket. Néha fölemelkednek az aljzatról, de rövidesen vissza is süllyednek. Ez normális vagy valamilyen baj történt?

Pasa beküldte: Attól függ, mennyire erős a fény. Valószínűleg csak bújnak még.

grof beküldte: Meghatározható, hogy hány napos kortól kellene úszkálniuk? Illetve meddig kell takarni őket a fénytől?

Pasa beküldte: Én az első két héten szoktam.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
15 éve 2 hónapja #663 Írta: csuszi78
csuszi78 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Üdv!
Van egy szép ikrával teli nagytestű nőstény rózsás díszmárnám,amit szeretnék ikráztatni,de párja még nincs,a boltokban csak kb.3-4 cm-es hímek vannak.Honnan tudom,azt megállapítani,hogy már ivarérett -e egy rózsás márna, egyáltalán hány hónapos kortól lehet őket ikrázatni?
Ugyanez lenne a kérdésem a zebradániókkal is.
Köszönöm a választ!

Több
15 éve 2 hónapja #664 Írta: MÁgnes
MÁgnes válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
A harisnyára már én is gondoltam, de akkor lehet, hogy nem tisztítja olyan hatékonyan a vizet a szűrő, hiszen a szennyeződések sem tudnak rajta átmenni.
Mindegy, egyelőre maradnak a hálóban, aztán majd meglátjuk.
Köszönöm még egyszer a segítségedet.:)

A honlap nagyon tetszik. Örülök, hogy rátaláltam. Már sokat olvastam a fórumból, meg a magazin írásaiból is. Nagyon hasznosak.

Több
15 éve 2 hónapja #665 Írta: Pasa
Vagy a szűrőt kellene valamivel elfedni (pl. harisnya), vagy valóban megvárni, amíg akkorák lesznek, hogy nem úsznak be.

Több
15 éve 2 hónapja #666 Írta: MÁgnes
MÁgnes válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kedves Pasa!

Köszönöm a választ. Este megnéztem őket, eddig úgy tűnik, valóban nem bántják egymást.
Lenne még egy kérdésem, hátha tudsz ebben is segíteni.
Valójában azért tartjuk a kishalakat hálóban, mert mindig beúsztak a szűrőbe és szegénykék oda voltak préselődve a szivacs és a szűrő fala közé. Tulajdonképpen nem szeretnénk mi tenyészteni a halakat, hanem a természetre bíznánk, hogy melyik marad életbe a társas akváriumban.
Szerinted mit lehetne tenni, hogy ne tudjanak a kishalak a szűrőbe beúszni?

Több
15 éve 2 hónapja #667 Írta: Pasa
Általában nem bántják a kicsiket, kb 3 hónaposan lehet betenni őket a nagyok közé.

Több
15 éve 2 hónapja #668 Írta: MÁgnes
MÁgnes válaszolt Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!

A kislányomnak kb. 1,5 hónapja berendeztünk egy akváriumot 8 db hallal.
Van közöttük 1-1 pár platti és guppi is.
A plattit már terhesen vettük a kereskedőtől. Most 1 hónaposak a kicsik. A kishalakat az akváriumon belül egy hálóban tartjuk.
Ma reggelre viszont a platti (ismét) és a guppi anyuka is megszült. A piciket szintén beraktuk a hálóba, az 1 hónapos plattik közé.

Kérdésem az lenne, hogy az 1 hónapos kis plattik bánthatják-e az újszülött halacskákat? Illetve a kishalakat mennyi idősen lehet visszatenni a nagy halak közé?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Több
15 éve 2 hónapja #669 Írta: Pasa
Egyszerűbb petéket venni.

Több
15 éve 2 hónapja #670 Írta: csuszi78
Gondoltam előre dolgoznék,és így kényelmesebb lenne,mert ha szügség lenne rá,csak bedobnák egy naupliusos jégkockát a vízbe.
Szerinted amúgy érdemes lenne vacakolni a sórákok tenyésztésével,vagy nagyon körülményes, és célszerűbb inkább petéket venni.

Több
15 éve 2 hónapja #671 Írta: Pasa
Azt hala válogatja. Amihez élő kell, az nem indul fagyasztottal, de nem is érdemes. Ha már kelteted, miért nem élve kapják?

Több
15 éve 2 hónapja #672 Írta: csuszi78
Más.
Tudom ,hogy élővel az igazi,de lehetséges -e a frissen kikeltetett ,és lefagyasztott artémia naupliusokkal való ivadékfelnevelés? Megtalálják a kiolvadó,nem mozgó,fenékre sülyedő rákokat a halacskák?

Több
15 éve 2 hónapja #673 Írta: Pasa
Nem kell velük csinálni semmit.

Több
15 éve 2 hónapja #674 Írta: csuszi78
Köszönöm az infót!
Mégegyszer a papucsokról!
Ha nem akarom őket használni,akkor nem is kell foglalkoznom se az etetéssel ,se a vízzel? Nem pusztulak el?

Több
15 éve 2 hónapja #675 Írta: mark9624
mark9624 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ami az aljzatra süllyed táplálék, azt eszik (pl. Tetra Rubin granulátum, Tetra Rubin lemezes, Tetra Min, stb.). A harcsatablettákat nem fogadják el. Zöldségfélével pedig ilyenkor nem merem etetni őket (ami zöldségestől származik), mert félek, hogy permetezett, vegyszerett. A nagyobb akváriumbna pedig gibiceps, synodontis euptera, és 3 botia van, úgyhogy oda se tenném őket. Esetleg mivel lehetne etetni őket ilyenkor is, ami feltehetően nem mérgezett. Pl. gyermekláncfű levéllel, amit leforráztam?

Több
15 éve 2 hónapja #676 Írta: Pasa
Akkor ikrázhatnak, feltéve, hogy jól vannak tartva.

Több
15 éve 2 hónapja - 15 éve 2 hónapja #677 Írta: mark9624
A nőstény kb. 3,5 éves, a hímet 2009 novemberében vettem olyan 2,5 cm-s lehetett.

30 literben vannak, van benne egy légporlasztó, egy szivacsszűrő, egy automata 25W-os fűtő, egy afrikai úszadékdarab, egy lyukacsos kő, egy kerámia búlykáló (csőszerű), és egy lyukasztott, mázolatalan kerámiacserép, illetve egy maréknyi érdes tócsagaz úszik a víz tetején, háttérposzter is van. Aljzat, valamint gyökeres növény nincs. Elevenszülő növendékek vannak melletük.
Last edit: 15 éve 2 hónapja by mark9624.

Több
15 éve 2 hónapja #678 Írta: Pasa
Nem a méret a lényeg. A nőstény legalább 1 éves, míg a hím inkább másfél-2 éves legyen.

Több
15 éve 2 hónapja - 15 éve 2 hónapja #679 Írta: mark9624
Jó estét!

6,5 cm-s hím, és 7,5 cm-s nőstény ancistrus ikráztatható?

A választ köszönöm előre is.
Last edit: 15 éve 2 hónapja by mark9624.

Több
15 éve 2 hónapja #680 Írta: Pasa
Szia,
semmi különöset nem kell tenned.
akkor kell megetetni őket (egy darab száraz banánhéjjal), ha 1-2 nap múlva használni szeretnéd.
a tartó edényt érdemes letakarni, mert - büdös, - mert beköpheti a szúnyog.
a szobahőmérséklet tökéletes,
elegendő, ha csak műfényt kapnak időnként,
nem kell vízcsere, ha etetsz belőle, akkor csapvízzel visszatöltöd, amit kiveszel,
én ki se szoktam szedni másik üvegbe mászatni, hanem a tartó üvegből merítek ki egy kis pohárral.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.323 másodperc