- Köszönetek: 0
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
Sajnos a hőmérsékletet biztosítani nem tudom, ez esetben van esélyük a túlélésre a nagy társasban?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
Gyors segítség kéne!
Az arany ramirezik leikráztak a társasba, erősen védik, a náluk 10-15-ször nagyobb halnak is nekimennek. De féltem az ikrákat, mert van 3 vitorláshal és 7 csigaevő ( macracanthus, striata, lohachata, morletti ). Már a vitorlásokkal is megjártam, mert a lohachaták simán megették.
Mit tegyek? Külön akvárium csak 5 liter és se fűtés se levegőztetés és valószínűleg bepenészednek az ikrák? SOS!
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
A három dániót este raktam át egy kicsit melegebb vízbe és másnap délben visszakerültek a társasba. Láttam valamiket az üveggolyók között, de azok penészesek lehettek. Ha maradt benne ikra, akkor mennyi idő alatt kelnek ki és utánna hogy kell őket gondozni?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
- Rain
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Bőven elegendő, ha "csak" sűrűn növényesítesz a medencében.
Én Betta splendens szaporításnál jókora adag jávai mohát,hínár féléket,és kagylótutajt használtam.
Itt egy leírás -> katt
- Ficánka-Fish
- Nem elérhető
-
Szeretném szaporítani a bettáimat, ebben a témakörben szeretnék feltenni egy kérdést! Olvastam, hogy a nősténynek kell valamilyen búvóhely, ahová elhúzódhat a hím elől. Én egy olyan nyers (nincs festve, mázolva, lakkozva) kerámiacserépre gondoltam, aminek az oldalán van egy 5 cm-es repedés. Ez a cserép lenne lefele fordítva. A repedés a cserép "bejárata", ezen tudna a nőstény beúszni. E köré tennék növényeket! Mit szóltok ehhez? Nem befolyásolhatja a tenyésztés sikerességét a kerámiacserép?
Üdv.: Ficánka-Fish
- LadyCroft
- Nem elérhető
-
Most próbálkozom először a betták szaporításával, és lenne egy nagy problémám, pontosabban nem is egy.
Két lány (egy türkiz és egy piros) és két fiú, (szintén kék és piros) halam van.
A két kék még fiatalka, az igazi gond a pirosakkal van. Berendeztem nekik egy 25 literes akváriumot, elvileg tökéletes minden a ph-tól a keménységen keresztül a hőmérsékletig, van benne alma csiga, moha, növény, szóval minden, amit szeretnek és szükséges.
Ma reggel betettem a nőstény egy befőttesüvegben, a hímet pedig szabadon engedtem. Az elején minden jól ment, a hím nekiállt a habfészeképítésnek, a nőstényen szépen "átrendeződtek" a csíkok, jól láttam a tojócsövet is. Gondoltam, ha már alakul a habfészek majd kiengedem a lányt, ezért ki is mentem a szobából, de mikor visszaértem elég kellemetlen meglepetés fogadott: a hím amit épített, azt szinte rögtön el is kaszálta az úszóival, a lány pedig éppen az ikráiból falatozgatott, magyarul szépen kipotyogtak belőle teljesen maguktól.
Ilyet már olvastam, de összeszokott pároknál. Rögtön kikaptam a nőstényt, de a fiúnak esze ágában sem volt foglalkozni vele, a nőstény kergette!!! a habfészek alá, ahol a fiú rá is tekeredett, kb. 2 másodpercre, ikra nem jött, ki csak később a nőstény azokat is megette, mert a hím egyáltlán nem foglalkozott velük.
Szerintetek mitől volt? Csak azért, mert kezdők, vagy valamit eltoltam? Lehet, hogy az volt a baj, hogy már előtte is látták egymást? A lány akkor is becsíkozódott, de elromlott a vízmelegítőm, és a hideg vízben nem volt kedvük semmihez.
Vajon a legközelebbi próbálkozásnál jobban fog menni nekeik?nagyon szeretném, mert ritka szép mind kettő, kíváncsi lennék az utódokra.
Még egy kérdés: mikor próbálkozhatok legközelebb, tudom, hogy két hetet szokatk mondani, de itt semmi olyan nem történt, amiben kifáradhattak volna.
Kösz a segítséget!
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- TTR
- Nem elérhető
-
1 zebradánió
1 neon
1 sárga algaevő
1 sziámi szivóharcsa
és 1 ilyen csak a farka nem fekete
A többi az kipusztult és ezek maradtak meg.
Mivel etessem őket? Ha algaevő akkor egyáltalán kell nekik adni valamit?
- hozé
- Nem elérhető
-
- canigia
- Nem elérhető
-
Van valakinek tapasztalata tányérlazac szaporításával? Én már megpróbáltam minden általam ismert módszert. Egy kis segítség nem ártana. Elõre is köszönöm.
Zoli
- trek
-
- Nem elérhető
-
- kzsolti73
- Nem elérhető
-
Csak most vettem észre a kérdésedet...
Figyelj! Az Artemiát kötelezõ leszûrni. Lehet kapni keltetõ-szettet, de iszonyú drága: egész egyszerûen nem ér annyit. Sokkal jobb megoldás, ha veszel egy mûanyag teaszûrõt, és ragasztópisztollyal ráragasztasz egy sûrû sötételõ-függönydarabot. Lényeg, hogy ne legyen rajta lyuk, de azért ázzon keresztül az anyag.
A teaszûrõ "gyári" szûrõrészére nincs szükség, azt távolítsd el.
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Természetesen erõs szûrés és gyakori vízcsere mellett, ennél kisebb akvárium is elegendõ lehet.
- Degec
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
2-300 kistestû lazac, mint pl. neon, izzófényû, valamint 2-300 márna, mint pl. szumi felneveléséhez mekkora akvárium ill. akváriumok szükségesek amiben biztonságosan felnevelhetõk 2,5-3cm-es méretre?
köszi,
Deg
- trek
-
- Nem elérhető
-
- witamin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 5
witamin
- gabrinus
- Nem elérhető
-
honffygabor.uw.hu/Rozsasdiszmarna.html
Az artemiát célszerû leszûrni, én leginkább a szitanyomtatásnál használt mûanyag szövetet ajánlom, sokféle sûrûségû létezik ("X" szál / négyzetcentiméter), szerintem úgy 70-estõl már tökéletes. Nyomdaipari szakboltokban beszerezhetõ... Írtad, hogy tojássárgáját adtál nekik, az elég veszélyes, nem lehet, hogy amiatt szaporodott el valami infuzória (nem volt a víz zavaros?)