Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
16 éve 3 hónapja #741 Írta: mark9624
mark9624 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Köszönöm!
Sajnos a hőmérsékletet biztosítani nem tudom, ez esetben van esélyük a túlélésre a nagy társasban?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 3 hónapja #742 Írta: Pasa
Az 5 literes akvárium elegendő a keltetéshez, de szükség van a 27-28 °C-ra.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 3 hónapja #743 Írta: mark9624
Hello!
Gyors segítség kéne!
Az arany ramirezik leikráztak a társasba, erősen védik, a náluk 10-15-ször nagyobb halnak is nekimennek. De féltem az ikrákat, mert van 3 vitorláshal és 7 csigaevő ( macracanthus, striata, lohachata, morletti ). Már a vitorlásokkal is megjártam, mert a lohachaták simán megették.
Mit tegyek? Külön akvárium csak 5 liter és se fűtés se levegőztetés és valószínűleg bepenészednek az ikrák? SOS!

Több
16 éve 3 hónapja #744 Írta: mark9624
Köszönöm
A három dániót este raktam át egy kicsit melegebb vízbe és másnap délben visszakerültek a társasba. Láttam valamiket az üveggolyók között, de azok penészesek lehettek. Ha maradt benne ikra, akkor mennyi idő alatt kelnek ki és utánna hogy kell őket gondozni?

Több
16 éve 3 hónapja #745 Írta: Pasa
lehet, persze, de azért függ a hőmérséklettől.

Több
16 éve 3 hónapja #746 Írta: mark9624
Lehet-e 3 dániót egy 5-8 literes akváriumban üveggolyós módszerrel ikráztatni levegőztető és fűtés nélkül?

Több
16 éve 7 hónapja #747 Írta: Rain
Rain válaszolt Válasz: Betta splendens témában
Szia !

Bőven elegendő, ha "csak" sűrűn növényesítesz a medencében. ;)
Én Betta splendens szaporításnál jókora adag jávai mohát,hínár féléket,és kagylótutajt használtam.

Itt egy leírás -> katt

Több
16 éve 7 hónapja - 16 éve 7 hónapja #748 Írta: Ficánka-Fish
Ficánka-Fish válaszolt Betta splendens témában
Sziasztok!
Szeretném szaporítani a bettáimat, ebben a témakörben szeretnék feltenni egy kérdést! Olvastam, hogy a nősténynek kell valamilyen búvóhely, ahová elhúzódhat a hím elől. Én egy olyan nyers (nincs festve, mázolva, lakkozva) kerámiacserépre gondoltam, aminek az oldalán van egy 5 cm-es repedés. Ez a cserép lenne lefele fordítva. A repedés a cserép "bejárata", ezen tudna a nőstény beúszni. E köré tennék növényeket! Mit szóltok ehhez? Nem befolyásolhatja a tenyésztés sikerességét a kerámiacserép?

Üdv.: Ficánka-Fish
Last edit: 16 éve 7 hónapja by Ficánka-Fish.

Több
16 éve 8 hónapja #749 Írta: LadyCroft
LadyCroft válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Most próbálkozom először a betták szaporításával, és lenne egy nagy problémám, pontosabban nem is egy.
Két lány (egy türkiz és egy piros) és két fiú, (szintén kék és piros) halam van.
A két kék még fiatalka, az igazi gond a pirosakkal van. Berendeztem nekik egy 25 literes akváriumot, elvileg tökéletes minden a ph-tól a keménységen keresztül a hőmérsékletig, van benne alma csiga, moha, növény, szóval minden, amit szeretnek és szükséges.
Ma reggel betettem a nőstény egy befőttesüvegben, a hímet pedig szabadon engedtem. Az elején minden jól ment, a hím nekiállt a habfészeképítésnek, a nőstényen szépen "átrendeződtek" a csíkok, jól láttam a tojócsövet is. Gondoltam, ha már alakul a habfészek majd kiengedem a lányt, ezért ki is mentem a szobából, de mikor visszaértem elég kellemetlen meglepetés fogadott: a hím amit épített, azt szinte rögtön el is kaszálta az úszóival, a lány pedig éppen az ikráiból falatozgatott, magyarul szépen kipotyogtak belőle teljesen maguktól.
Ilyet már olvastam, de összeszokott pároknál. Rögtön kikaptam a nőstényt, de a fiúnak esze ágában sem volt foglalkozni vele, a nőstény kergette!!! a habfészek alá, ahol a fiú rá is tekeredett, kb. 2 másodpercre, ikra nem jött, ki csak később a nőstény azokat is megette, mert a hím egyáltlán nem foglalkozott velük.:(

Szerintetek mitől volt? Csak azért, mert kezdők, vagy valamit eltoltam? Lehet, hogy az volt a baj, hogy már előtte is látták egymást? A lány akkor is becsíkozódott, de elromlott a vízmelegítőm, és a hideg vízben nem volt kedvük semmihez.
Vajon a legközelebbi próbálkozásnál jobban fog menni nekeik?nagyon szeretném, mert ritka szép mind kettő, kíváncsi lennék az utódokra.
Még egy kérdés: mikor próbálkozhatok legközelebb, tudom, hogy két hetet szokatk mondani, de itt semmi olyan nem történt, amiben kifáradhattak volna.

Kösz a segítséget!

Több
16 éve 10 hónapja #750 Írta: trek
Ha az algaevőid kicsinyei akkor egyértelműen látható a testformájukból. Ha nem azok akkor a legvalószínűbb, hogy platti ivadékok. Függetlenül attól melyik, mindenképpen etetni kell őket.

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #751 Írta: TTR
Kéne egy kis segítség,a minap észrevettem 10-15 darab kishalat és nem tudom h milyen faj.Az akváriumomban ezek vannak:
1 zebradánió
1 neon
1 sárga algaevő
1 sziámi szivóharcsa
és 1 ilyen csak a farka nem fekete

A többi az kipusztult és ezek maradtak meg.
Mivel etessem őket? Ha algaevő akkor egyáltalán kell nekik adni valamit?
Last edit: 16 éve 10 hónapja by Moderátor.

Több
17 éve 1 hónapja #752 Írta: hozé
hozé válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!Sürgõsen a segitségetekre lenne szügségem!Két napja leikráztak a papagájsügéreim.Próbáltam utánnanézni a tenyéztésüknek különbözõ fórumokon,nem sok sikerrel.Álltalában azt írják róluk,hogy sterilek és nem lehet õket tenyészteni.De:olvastam olyat is,hogy valakinek már sikerült.Az enyémek õrzik az ikrákat és legyezik az uszonyaikkal.Penészedést még nem vettem észre az ikrákon.Ha van pozitív tapasztalotok ez ügyben,kérlek sürgõsen segítsetek!Elõre is köszönöm!

Több
17 éve 2 hónapja #753 Írta: canigia
canigia válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Hello
Van valakinek tapasztalata tányérlazac szaporításával? Én már megpróbáltam minden általam ismert módszert. Egy kis segítség nem ártana. Elõre is köszönöm.
Zoli

Több
17 éve 2 hónapja #754 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Nem kötelezõ leszûrni a sórákot, le is lehet szivornyázni egy vékony csõvel. Szûréshez jobb a mûanyag kávéfilter, gyári kiszerelésben, módosítás nélkül használható.

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #755 Írta: kzsolti73
kzsolti73 válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
witamin:

Csak most vettem észre a kérdésedet...
Figyelj! Az Artemiát kötelezõ leszûrni. Lehet kapni keltetõ-szettet, de iszonyú drága: egész egyszerûen nem ér annyit. Sokkal jobb megoldás, ha veszel egy mûanyag teaszûrõt, és ragasztópisztollyal ráragasztasz egy sûrû sötételõ-függönydarabot. Lényeg, hogy ne legyen rajta lyuk, de azért ázzon keresztül az anyag.
A teaszûrõ "gyári" szûrõrészére nincs szükség, azt távolítsd el.
Last edit: 17 éve 2 hónapja by trek.

Több
17 éve 2 hónapja #756 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kistestû lazacok esetében 80-100 literben felnevelhetõ a 2-300 darabos csapat, míg márnákhoz 120-150 liter szükséges. Minél nagyobb helyük van, annál gyorsabb lesz a növekedés.
Természetesen erõs szûrés és gyakori vízcsere mellett, ennél kisebb akvárium is elegendõ lehet.

Több
17 éve 2 hónapja #757 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
helló!

2-300 kistestû lazac, mint pl. neon, izzófényû, valamint 2-300 márna, mint pl. szumi felneveléséhez mekkora akvárium ill. akváriumok szükségesek amiben biztonságosan felnevelhetõk 2,5-3cm-es méretre?

köszi,
Deg

Több
17 éve 3 hónapja #758 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Az elúszott ivadékot - amikor már felszívódott a szikzacskó - már lehet frissen kelt artemiával indítani. Az artemiával bekerülõ sótól nem lesz semmi bajuk. Nem kell tojáspor. Egy ikrázásból nem lehet túl sok okosat mondani, lévén azt se tudjuk milyen vízben ívtak. Legközelebb próbáld meg lágyabb, savanyúbb vízben.

Több
17 éve 3 hónapja #759 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Elképzelhetõ, hogy a tojássárga miatt fellépett betegség, de minimálisat adtam csak belõle, tudtam, hogy veszélyes a túladagolás. A víz egyébként nem volt zavaros, tisztának látszó vízben pusztultak el.
witamin

Több
17 éve 3 hónapja #760 Írta: gabrinus
gabrinus válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Díszmárna ügyben írtam egy naplót, úgy 500 rózsásat fel is neveltem, míg naplózgattam, vannak képek is, nézd meg, ha gondolod...
honffygabor.uw.hu/Rozsasdiszmarna.html
Az artemiát célszerû leszûrni, én leginkább a szitanyomtatásnál használt mûanyag szövetet ajánlom, sokféle sûrûségû létezik ("X" szál / négyzetcentiméter), szerintem úgy 70-estõl már tökéletes. Nyomdaipari szakboltokban beszerezhetõ... Írtad, hogy tojássárgáját adtál nekik, az elég veszélyes, nem lehet, hogy amiatt szaporodott el valami infuzória (nem volt a víz zavaros?)

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.385 másodperc