- Köszönetek: 0
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- csuszi78
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Megkeptam a papucsokat,már kaptak banánt is,köszönöm szépen,kérlek jelezz,hogy legalább a postaköltségedet rendezni tudjam!
Szeretném én is hogy ilyen hosszú ideig megmaradjon a tenyészet,mit kell ehhez tennem,hány naponta és miként kell utánaetessek?
És még néhány gyakorlati kérdés
Le kell e zárni a tartóedényt,vagy maradhat szabadon is?
Szobahőmérséglet elég e neki?
Van e jelentőségea a fényhatásnak,te hol tartod őket?
Vízcsere milyen gyakran szügségeltetik?
Az átmászatás vattán keresztül kb.mennyi ideig tart,te ezt a részt hogy oldod meg?
Az átmászatás utáni maradék víz az üveg alsó részéből kiöntendő?
Válaszaidat előre is köszönöm!
Megjegyzés: BBcode és szmájlik is használhatók.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- csuszi78
- Nem elérhető
-
Megkeptam a papucsokat,már kaptak banánt is,köszönöm szépen,kérlek jelezz,hogy legalább a postaköltségedet rendezni tudjam!
Szeretném én is hogy ilyen hosszú ideig megmaradjon a tenyészet,mit kell ehhez tennem,hány naponta és miként kell utánaetessek?
És még néhány gyakorlati kérdés
Le kell e zárni a tartóedényt,vagy maradhat szabadon is?
Szobahőmérséglet elég e neki?
Van e jelentőségea a fényhatásnak,te hol tartod őket?
Vízcsere milyen gyakran szügségeltetik?
Az átmászatás vattán keresztül kb.mennyi ideig tart,te ezt a részt hogy oldod meg?
Az átmászatás utáni maradék víz az üveg alsó részéből kiöntendő?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
A fény esetében éppen annak hiánya kellhet, vagyis takarás, hogy inkább félárnyék legyen.
- gosta
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
A másik kérdés: mi a jelentősége a visszatételnek? El kell őket különíteni? Vagy a körülmények legyenek mások (pl. hidegebb, több hal...)? Vagy semmi, és maradhatnak is ugyanott, csak leviszem a hőmérsékletet, szűrő bekapcs, etetés, vízcsere...?
-
- Nem elérhető
-
Néhány napig hagyd kint őket. Ha az ikrázás elmarad, vedd vissza. 10-12 nap múlva ismét megpróbálhatod.
Ha semmi érdeklődés nincs a nőstény iránt, akkor valami nem stimmel (víz, hőmérséklet, fény).
- gosta
-
- Nem elérhető
-
- Nem elérhető
-
A címem:...
e-mail:.
A postaköltséget e-mailon keresztül megbeszélhetjük,ha neked úgy megfelel.
(a megadott címet Pasa megkapta e-mailben - szerk.)
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
A recept: az oltást tedd bele egy 3-4 literes üvegbe és töltsd fel csapvízzel. Tegyél hozzá egy 5-6 cm-nyi teljesen száraz banánhéj darabot. 1-2 nap alatt felszaporodik a papucs és etethetsz vele.
- csuszi78
- Nem elérhető
-
Miként tartod fenn ilyen rég a tenyészetedet?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- csuszi78
- Nem elérhető
-
Szeretném,ha szakértelmeddel egy kicsit segítenél!
Szeretnék papucsot tenyészteni,és gyűjtenék nyerskultúrát természetes vízből.Szerinted most télen januárban ezt meg tudom tenni? Vajon vannak eyáltalán ilyenkor a vízben a jég alatt papucsok?
Érdekelne,hogy te hogyan tenyészted őket,és hogyan szereztél be magadnak nyerskultúrát.
üdv:csuszi78
- witamin
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 5
Gyűjteni nem fogok menni, soha nem is csináltam, nincs benne tapasztalatom, akkor már inkább az otthon tenyészthetők jöhetnek szóba.
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- witamin
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 5
A pontylazac szaporítóktól kérdezem, hogy a kelést követő első eleségnek mit adtok és hogyan oldjátok meg a beszerzését? Most rézlazac ivadékaim vannak.Tojássárgájával indítottam őket(jobb híján), de valahogy viszolygok tőle. A magazinban olvastam, hogy papucsállatka és kerekesféreg nauplius is javasolt. Ti magatok tenyésztitek vagy halásszátok ezeket? Erről írjatok néhány sorban, légy szíves!
- Moderátor
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 14
halőrxxl beküldte: Tiszteletem,sziasztok!
Egy kollégám érdekes kérdést vetett föl,és ismereteim hiányossága sarkallt az itteni tudakozódásra..Nos,több molly nemzedéket nevel egy nagyobb medencében,mégis az összes egyed nősténynek mutatkozik.A kérdés az lenne,hogy mi ennek a magyarázata,illetve min kellene módosítania hogy kiegyenlítettebb legyen az arány a nemek között?
És egy saját kérdésem:érdekes módon az anciknál sokkal több "legény" nevelkedik föl mint nőstény..szerintetek van erre magyarázat?
Pasa beküldte: Az elevenszülőknél (általában) a kicsik nősténynek születnek, a hímek később alakulnak át. Türelem!
Az anciknál viszont (több ezer ivadékot vizsgálva) az ivadékok ivararánya 1:9 a hímek javára. Ezért van az, hogy a tenyészetekben állandó nőstény-hiány van, a piacon is sokkal ritkább a nőstény.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Most már minden világos:woohoo: !
Mary
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
F1 generáció, ami az eredeti szülőktől származik, függetlenül attól, hányadik ellés.
F2 generáció már az F1 generáció ivadéka
és így tovább...
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Megvallom elsápadtam a harmincas szám olvastán! No, annyi valószínűleg nem lesz nekem, de a közeljövőben tervezem, hogy Limia melanogastereket veszek.
Visszatérve plattis próbálkozásomra, akkor nincs más, mint buzgón lejegyezni mindent, ami történik.
Immár 4 generáció van az adott halból, és küllemre mindegyik a szülők élénk színét, és habitusát örökölte. Kíváncsi vagyok, hogy milyen utódok fognak világra jönni, amikor a 3. generációt keresztezem a szülőkkel...
U. i.: A mollyk esetében (black, borostyán, jaffa, stb.) minden a Lányi-könyv szerint megy. Hála Istennek!
Mary
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
A mai, túltenyésztett változatok csak nevükben viselik az eredetit, de még azt se mindig. Ha ilyen törzsekkel kezded a tenyésztést, bizony lesznek meglepetések, például az ikra fejlődési idejében az anya testében, vagy az ivadékok számában, méretében.
AZ F1, F2,.. jelölést a vadon fogott egyedek ivadékainál szokták alkalmazni, ami azt jelzi, hogy az ivadék mennyire viseli magán a szülő jellemzőit. Elevenszülőknél is csak az olyan tiszta törzseknél van ennek jelentősége, amikor a szülők több helyről származnak ugyan, de a főbb vagy kívánatos jellemzőkben megegyeznek. Ilyenkor az ivadékok generációnkénti nevelése fontos lehet.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Nos, jelentem, hogy F3-nál tartok, de bajban vagyok a dokumentációval. A nőstény komótosan, nem egyszerre hozza világra a kicsinyeket. Nem kapkodja el a lelkem. Napokon keresztül adagolja az utánpótlást.
Kérdéseim:
- Hogyan számoljam ki a következő szülés várható idejét? Az első vagy az utolsó "adag" ivadék után?
- Az általam F2-nek és F3-nak titulált nemzedék között nem telt el az átlagos 30 nap - ami jellemző a plattikra - csak valamivel több, mint 2,5-3 hét. Akkor ezt jelentheti-e azt, hogy F3 valójában kései F2?
Azt is lehet, hogy laikusként félreértelmeztem a Mendel-féle öröklődési törvényt? Mindhárom új generáció azonos szülőktől származik.
Ebben az esetben helyesen használom az F1, F2 és F3 megjelölést?
Mary