- Köszönetek: 0
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- Most
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
A legjobb megoldás az ivadék megóvása érdekében a külön akvárium lenne, nálam 30 literesben kb havonta ikráztak. Az első héten (pár napban) a legjobb takarmány a frissen keltetett artemia, de ha nincs lehetőséged keltetni, akkor a fagyasztott ciklopsz is megfelelő, elég nagy a szájuk ahhoz hogy meg tudják enni.
Üdv,
András
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- kezdőakvarista
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
diszhal.info/Hypostomus_punctatus.php
a legutolsó képen lévő kis plekóra hasonlítanak ancijaim csak annyi hogy picit más színük van
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
Nincs ebben semmi különös hiszen a közismert Ancistrus sp. könnyen szaporítható. Az ivarok megkülönböztetése sem nehéz, a hímek a fejükön tarajt hordanak és vékonyabbak, míg nőstények hasa teltebb az ikrától.
- laszkan
- Nem elérhető
-
úgy tűnik, sajnos egy időre tárgytalan a kérdésem. Valami történt a co2 adagolásommal, és sikerült az akváriumot lemérgeznem. A halakat sikerült megmentenem, vizcsere, szellőztetés stb. Mikor visszatettem a szülőket, akkor a kishalak is előjöttek, apa össze is gyüjtötte őket, nagy volt az öröm. Viszont anya valószínűleg sokkot kaphatott, mert felfalta a porontyokat. Azóta apa kergeti anyát. Most azt nem tudom, hogy újra ivni akar, vagy haragszik e a nőstényre. Mindenesetre remélem újra lesz családi béke és újrapróbálkoznak.
- laszkan
- Nem elérhető
-
kis segítséget, vagy inkább tanácsot kérnék. Pár hete vásároltam egy pár Meggyhasú sügért. Egész jól beilleszkedtek, kb. 1 hétig keresték a helyüket a 360 literes medencében. Majd a talajban a sűrű aljnövényzetben ástak két lyukat. Hol itt, hol ott tevékenykedtek. Gondoltam, hogy lesz valami, de tegnap arra mentem haza, hogy kb. 30-40 poronty úszkál a vízben, természetesen anya és apa szoros kíséretében. Tegnap sokáig figyeltem őket, és sajnos közben 1 kis apróság lemaradt a többiektől, és egy véresszájú szumi el is kapta. Tanácsot szeretnék kérni, hogyan tudom őket megóvni az ilyen veszélyektől?
Sok lehetőségem nincs áttenni őket másik akváriumba. Mi jöhetne még szóba? Ja, és láttam, hogy a növényeket és a köveken az algát "rágcsálták", elég nekik ez, illetve a lehulló egyéb apró halkaja, vagy valami speckó étel kell nekik?
Köszönöm a válaszokat előre is.
- kezdőakvarista
- Nem elérhető
-
Olvastam itt ezen a fórumon hogy valakinek leikrázott az ancija.Mi lehet a kiváltó ok?
És hogyan lehet megkülönböztetni a hímet és a nöstény
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- kezdőakvarista
- Nem elérhető
-
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Csababá03
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1
Az íváshoz is, vagy csak az ikrák keléséhez? nálam most 26 fok körül vannak és egyelőre kibékültek. A nőstény hasa korábban rózsaszínes volt, most csak nagyon halványan. Esznek rendesen. Javulhat a helyzet, ha feljebb tekerem a fűtést?Az 5 literes akvárium elegendő a keltetéshez, de szükség van a 27-28 °C-ra.
- Csababá03
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1
- Most
- Nem elérhető
-
"Breeding: Difficult. A lowered waterlevel and frequent waterchanges with soft acidic water, which should be a few degrees colder, will often induce spawning. Tempered light, a strong current, and peat filtration are recommended. Feed the fish well, and provide them with a substrate like green cotton. Up to 300 eggs can be laid by a single female, which are mostly deposited in the upper regions of the tank on the glass and on floating plants. The eggs are a bit larger than corydoras eggs. The fry and juveniles are completely different from the parents, brownisch, with spots, with an extremelely large reddish brown dorsal fin."
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Az általad említett guppi ill. diszkosz tenyésztés egy fajon belüli szín- és/vagy forma-változatok létrehozását jelenti, azaz nemesítést.
A különböző fajok esetében nem erről van szó, hanem különböző fajok -esetleg mesterséges- összeívásáról. A természetben ez ritkán, vagy sose fordul elő (papagájsügér). Az így "előállított" ún. basztardok sok esetben öszvérek, és terméketlenek.
De vannak közel álló fajok, ahol az összeívás még a természetben is lehetséges, ebben az esetben a fajok tisztaságának fenntartása a cél.
limia
Brochis splendens hazai szaporodásáról is kaptunk már hírt, de sem a menetéről, sem az ivadékokról nincs információ.
- limia
-
- Nem elérhető
-
- zsore
- Nem elérhető
-
- aquad
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 16
2008/4
Akvarista Híradó 1991/szept
Búvár 1968/6
Hobbiállat MAgazin 1999/nov
Süni 1992/8
- Matumik
- Nem elérhető
-
Egy másik halas oldalon emlegetnek egy írást loricariákkal kapcsolatban Szép_J-től. Sajnos sehol nem találom, tudtok segíteni rineloricaria tenyésztésével kapcsolatban?
A másik kérdésem, hogy L168-as harcsát lehet szerintetek akváriumi körülmények közt tenyészteni? Algaevő, de nem anci, gondolom lehet valami speckó igénye. Ha valakinek van tapasztalata kérem segítsen.
Köszüönöm:
Miklós
BUÉK!!!
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
Elnézést a sok zaklatásért!
Úgy gondoltam a hidegebb vízből leeresztek és meleget töltök a helyébe és így megpróbálom 22 C fölé tornászni a víz hőmérsékletét. Kivettem az ikrával ( kb. 100 db. ) teli levelet. A ramik elkezdtek ívni egy másik levélre, de amint a nőstény lerakta az ikrákat vagy ő vagy a hím meg is ette. Mi lehet ennek sz oka és ha elérek valamit a többi ikrával, mit kell tenni, mivel kell etetni őket? Át szabad-e a hímet rakni a kicsibe és egyáltalán túléli/k-e a levegőztetés nélküli akváriumot?
Előre is köszönöm a segítséget!!!!!!!!
- Pasa
-
- Nem elérhető
-