Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
17 éve 3 hónapja #761 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Már kezdtem örülni, amikor a Schubert díszmárna ivadékaink elkezdték enni az Artemia naupliust. Szépen elkezdtek növekedni. Kb. 10 nap múlva elkezdtek fogyatkozni a kishalak. Végül mind elpusztult. Igen meglepõdtem, mert még nem jártam így. Az okokat keresve gondolom, hogy esetleg az volt a baj, hogy az Artemiát nem szûrtem le, hanem a leszívott sós vízzel együtt öntöttem be nekik. Szerintetek? Ti hogyan adjátok az Artemiát? Ha leszûritek, akkor mit használtok a leszûrésre? Harisnya megteszi? Pár mondatban valaki leírná hogyan eteti keléstõl kezdve a díszmárna ivadékokat? Én az elsõ kajának tojássárgáját adtam. Utána Artemiát.
Üdv: witamin

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 3 hónapja #762 Írta: Rain
Rain válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szerintem a meggyhasú sügér,vagy a zebrasávos kimondottan jó "tanulóhalak". ;)

Üdvözlet :

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
17 éve 4 hónapja #763 Írta: Degec
Degec válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás témában
zebradánió, rózsás díszmárna, én ezeket ajánlanám

Több
17 éve 4 hónapja #764 Írta: sakran
sakran válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás témában
Célszrü valami egyszerüvel inditanod,ilyenek a déniófélék, a különbözõ márnák. Ha kicsit komolyabb kihivást keresel, akkor jöhetnek a lazacok, a pontylazacok. De mindennek az alapja, egy könyv. Olvass el egy komolyabb könyvet, és lesz sikerélményed.

Több
17 éve 4 hónapja #765 Írta: locskaii
locskaii válaszolt Díszhalszaporítás témában
Sziasztok!

Többfajta elevenszülõ halat sikeresen szaporítottam, most meg szeretnék próbálkozni az ikráztatással is.

Mit ajánlotok mivel kezdjek? Melyiket a legegyszerübb ívatni?

Több
17 éve 4 hónapja #766 Írta: trek
trek válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Hivatalos neve Puntius semifasciolatus (Günther, 1868) zöld díszmárna, ennek egy sárgás színváltozata a brokát díszmárna, Schubert díszmárnája (egy észak-amerikai Schubert nevû tenyésztõ nevérõl). Több helyen olvasható Barbus "schuberti" szinonim néven ami fajnévnek helytelen, inkább csak kereskedelmi név.
A ferde úszás fejlõdési rendellenesség amit szerintem a beltenyésztés is okozhat.

Több
17 éve 4 hónapja #767 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz:Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok! Schubert v. brokát díszmárna ivadékaink vannak. Egyik csapat másfél hetes, másik csapat most kezd elúszni a kikelés után. A kishalak zöme (durván fele) nem úszik vízszintesen, hanem süllyedõ úszást mutat. Mintha az úszóhólyagban nem lenne levegõ vagy megfázhattak? Ezt a tipikus gébféle úszást produkálják.
Tapasztalt valaki közületek hasonlót? Egy-egy elõ szokott fordulni, de most tömegesen jelentkezik náluk. Mi lehet az oka?
A másik kérdés: most ennek a díszmárnának mi a magyar ill. a latin neve? Olvastam Barbus schuberti-t, máshol barbus semifasciolatust.
witamin

Több
17 éve 10 hónapja #768 Írta: ludwig
ludwig válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok! Torokátum szaporításáról szeretnék felvilágosítást kapni, ha lehet e-mail -be. kösz.

Több
17 éve 11 hónapja #769 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Tartástól függõen másfél - két hónap.

Több
17 éve 11 hónapja #770 Írta: Gabii
Gabii válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ismét születtek kis szifóink.Eddig nem vettem ki õket az akváriumból.Igazából lehetõségem sem volt,mert azonnal megették õket a többiek.Most 2 napja,hogy egy apróság még mindig él.Szumik,angolnák közt,azt hiszem megérdemli az életet.Jelenleg egy hálóban úszkál,az akin belül.
Az lenne a kérdésem,hogy hány nap/hét kell ahhoz,hogy akkora legyen,hogy beengedhessem a többiek közé?

Több
18 éve 1 hete #771 Írta: Pasa
Tartástól függõen 6-8 hónaposan már ikrázhatnak.
Sötét barlang is van? Plankton alatt Cyclopsot, Diaptomust értek, nem tubifexet.

Több
18 éve 1 hete #772 Írta: KóPé
KóPé válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Köszi!

Búvóhelyek vannak, ha tudnék belinkelni képet, mutatnék. Kis cserép, kövek stb. Próbáltam úgy is már, hogy a hõmérsékletet megemeltem, esõvízzel töltöttem fel a medencét, és szúnyoglárvával, tubival etettem õket folyamatosan(mondjuk mindig élõt kapnak amúgy is), és akkor sem ikráztak..vmit sztem nagyon elszúrok...tényleg, milyen idõs kortól ivarérettek a badisok?

Több
18 éve 1 hete #773 Írta: Pasa
Emeld meg a hõmérsékletet 26-30 °C közé, vidd lejjebb a víz keménységét 5-6 NK-ra, tegyél be nekik valamilyen "barlangot", egy lyukas cserepet vagy kókuszhéjat és csak élõvel etess (nem kell a liter, de plankton legyen). Nálam így mûködik.

Több
18 éve 1 hete #774 Írta: KóPé
KóPé válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Hello!

Már egy ideje próbálom a badis badis-aimat rávenni az ikrázásra,de nem sikeül. Mondtam neki sokasodjatok,de nem:( Egy 30l-es, csak nekik berendezett sûrû növényes akváriumban vannak. 23-25fok, 7 körüli ph, 10 körüli keménység. Szerinttek hogy lehetnék sikeres velük? Csak a régi jó módszer: liter plankton az akváriumba? :)

Minden segítségnek örülnék, Köszönöm!

Több
18 éve 2 hete #775 Írta: Pasa
Igen, igaz lehet.

Több
18 éve 2 hete #776 Írta: Nigro
Nigro válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Rendben, akkor türelmes leszek. De ahogy elnézem a hímet, már õ sem bírja sokáig ezt a migrénes csajt :-). Folyton csapja neki a szelet.
Mások azt az infót adták, hogy idõnként természetes, hogy hosszabb rövidebb szüneteket tartanak. Ez igaz lehet a kakaduknál is?

Több
18 éve 2 hete #777 Írta: Pasa
Nem hiszem, hogy a beavatkozásod okozta a problémát, inkább a vízminõség változása. Csináld továbbra is a szokásos vízcseréket, szûrõ takarítást. Türelem.

Több
18 éve 2 hete #778 Írta: Nigro
Nigro válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
A kakaduim eddig rendszeresen leikráztak a társasban. Eddig hagytam, hogy a kicsiket nevelgessék egy darabig, de szép lassan mindig elfogytak az apróságok. Legutóbb kb. a kicsik felét átraktam egy másik akiba. Õk megmaradtak, a társasban meg szokás szerint elkoptak a többiek.
Viszont azóta a nõstény jóval fakóbb és nem ikrázik. Mi lehet a gond? Pont azért hagytam meg a nagy akváriumban a kicsik felét, hogy a nõstény, meg a hím tovább nevelgethesse õket és tovább is csinálták. A viselkedésükben a nõstény fakulásán kívül, egyéb változást nem tapasztaltam.

Több
18 éve 2 hónapja #779 Írta: trek
trek válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szerintem ebben az esetben semmit se jelent.

Több
18 éve 2 hónapja #780 Írta: kaméleon
kaméleon válaszolt Re: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Köszi Trek!
Azt tudom, hogy a fekete szin domináns a szinek között (kivéve a vad szint),
az jelent valamit, ha a nöstény farkúszója tiszta?

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.319 másodperc