- Köszönetek: 1
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- morcsi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Szerintem nincs semmi dolgod, csak arra figyelj, hogy ha szétúsztak legyen elég eleség a számukra! Kezdetben én cyclopssal szoktam etetni!
Üdv:morcsi
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- BViki74
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 0
Csigasügereim beleikráztak az egyik csigaházba, (achát csigaház),már mocorognak a kicsik,a szülők őrzik a bejáratot,de társas akváriumom van..Kérdésem az,hogy van e valami dolgom,illetve mivel kihalászni nem tudom őket,mert nagy medence és nem bolygatnám nagyon a családot,hogy van e esély,hogy fel tudják őket nevelni?
Anci,torokátum,morgó harcsák laknak még velük egy vízben,a többieknek kiszadizták a lelkét a területőrző magatartásukkal
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- tbenj
- Nem elérhető
-
Minden infót szívesen fogadok!
- Kasi_Mátyás
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 6
Nem lehetetlen a te helyzeted sem, de azért túl sok jóra ne számíts. Ha nagyon verik egymást, válaszd el őket egymástól üveglappal és hetekig figyeld a viselkedésüket. Ha agresszió helyett kacéran pózolnak egymásnak, nyert ügyed van, összeengedheted őket.
De biztos, hogy különböző neműek?
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
- HUN
- Nem elérhető
-
Van egy bibor sügér (Hemichromis bimaculatus ) nőstényem kb 8-9 cm es vettem hozzá egy hímet kb 6cm berendeztem egy 51l akváriumot nekik szivacs szűrővel még egy kicsit civakodnak de remélem majd megszokják egymást és hátha lessz szaborulat is.
Szerintetek mit csináltam rosszúl??
- Kasi_Mátyás
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 6
Konkrét szaporítási tanáccsal nem szolgálhatunk, mivel tudtommal ezt a fajt itthon nem sikerült még sikerrel szaporítani. Jómagam is többször próbálkoztam, eredménytelenül. Természetesen annál nagyobb a kihívás, és egy esetleges sikernél az öröm és büszkeség.
Csak azt tudom tanácsolni, hogy úgy próbálkozzon, mint az összes többi Corydoras fajnál szokás. Ivarérett tenyészállatok, 30 liter környéki medence, jávai moha. Ússzanak a tubifexben, aztán egy hétig koplalás, hirtelen, hűvösebb, lágyabb vízzel való frissítés, egyszer intenzív áramlás, egyszer pedig csak szivacsszűrő. Aztán az egész elölről, esetleg kombinálva, várva a csodát!
Csak sok szerencsét tudok kívánni hozzá!
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Arcuatus szaporítással kapcsolatos
ötleteket várnék...
Segítségüket-válaszukat megköszönve:
Csépányi Gábor
- brics
- Nem elérhető
-
A múltkor voltam nálad banánféregért
Kezdek kicsit aggódni, mert már három napja keltek ki az első lárvák (a többieknek: csapó sügér - Perca fluviatilis), de még nem láttam őket enni.
Igazából kerekesféregre (Rotatoria, ha valaki esetleg így ismeri) lenne szükségem, azt tuti ennék. A természetben és halgazdaságokban is az az indító eleség.
((Olvastam egy szaporítási kísérletről, ott pl. 80%-s volt a lárvakori elhullás (azt hiszem Artemiával), ezt szeretném megelőzni.
Az Artemia-tenyészetem pedig még nem az igazi, jelenleg konkrétan nincs egy rák se.))
Szóval ha bárkinek van ötlete, honnan tudnék gyorsan kerekesférgeket szerezni (kártékony planktonok, lárvák nélkül), annak örülnék.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Ha a keltetőt beteszed az akváriumba, az is jó (25-26 °C már elég)
- Onedin
- Nem elérhető
-
Erről a körről valószínűleg lekéstem, reggelre az ikrák kétharmada eltűnt. Valószínűleg túl mohók voltak a csigák, vagy még nagyon kezdő az anyuci. A pandákra, vörös neonokra nem gyanakszom. Ez lehetett az első ikrázása,(nekem is, két hónapja van akváriumom és a sügérek két hetesek) a maradék ikrát kitartóan őrzi, én egyszer sem láttam hogy akár a a hím vagy ő enné. Az éjszaka történhetett valami.
Olvastam itt írást az artémia keltetésről ha majd odajutok láttam hogy 28 fokot igényel a művelet. Ezt hogy szoktátok biztosítani? Beleraktok egy fűtőt a keltető üvegbe? vagy van jobb megoldás, szerintem nem férne bele:)
Gondolom ha kikelnek az ikrák a fagyasztott cyclops túl nagy nekik.
u.i: az előző hozzászólásomhoz csattoltam az ikrákról képet, itt nem jelent meg...
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- kezdőakvarista
- Nem elérhető
-
Csak a vízcserénél elég a csapvíz és 10% csere?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Black Molli-hoz a 30 literbe elegendő egy szivacsszűrő, kb. 26 °C és egyszerű csapvíz.
Onedin
Igen, célszerű Artemia-keltetőt beindítani.
Ha az almacsigák nem férnek az ikrákhoz, akkor szerencsésen kikelhetnek, de vegyes akváriumban nincs esélye a kicsiknek.
- peca
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 2
- kezdőakvarista
- Nem elérhető
-
..Ha minden igaz anyukám a munkahelyéről hoz 30l akváriumot, belerakok egy levegőztetőt.30-40 kis Bleck Molly szültet.hogy ilyen paraméterek mellet mennyi és milyen fajta vizet cseréljek hetente
- Onedin
- Nem elérhető
-
Nagy harcok után leikráztak a kakadu sügéreim. Két hete vettem őket az am börzén.
Szerintetek érdemes berendezkednem itt artémia keltetőre, külön akváriumra? Mivel még a nőstény alig nagyobb mint a vörös neonjaim.
- Most
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
Igen, a garnélákhoz ne rakd be őket
Üdv,
András
- laszkan
- Nem elérhető
-
Köszönöm a tanácsokat. Van egy 20 literes nano, de abban garnélák vannak. A sügerek egy pillanat alatt elpusztitanák az állományt. Ma azt tapasztaltam, hogy a párocska újból egymásra talált, már nem kergetőznek. Remélem, újra megpróbálkoznak egy állománnyal. Még egy kérdés: ez a fagyasztott ciklopsz többnyire kapható kereskedésekben? Nem vagyok tenyésztő, így nincsenek ilyen tapasztalataim, soha nem vásároltam ilyet.
Artémiakeltetés mennyire bonyolult? ÉS egy több száz literes akváriumban hogyan oldom meg, hogy csak oda kerüljön, ahol a kicsik vannak?
Üdv,
Norbi