Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 8 hónapja #441 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ez biztosan van, aztán, hogy még mit rejteget az AME, azt csak a Messter tudná megmondani.

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #442 Írta: mmccannon
Na jó, de azért más egy Cory ikráját fogni, mint egy Oryziast ikrákkal.

A Cory ikrák nem ficánkolnak...

Mary

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #443 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
az az igazság hogy ha fogtál már meg coryikrát és ugy bánsz ezzel a halacskával is akkor tuti menni fog. amúgy meg baromi óvatosan kell egy ujjal lehúzni róla. könnyen lejön róla az ikra csomo, és mivel nem ő engedi el igy egyben marad.

Tommy
Last edit: 13 éve 8 hónapja by szotyika.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja #444 Írta: mmccannon
Gábor!
Törpös cikkei mindig közérthetőek, és hihetetlen alapossággal felkészül megírásukra. Nézzed csak az AME törpesügéres oldalát (ame-torpesugerek.akvariummagazin.hu/)!

Szotyi!
Kézzel megfejed a nőstényt? Hogy a pattogzott zománcú búbánatban csinálod?!? Engem tuti kiverne a véres verejték, nehogy kárt tegyek benne.

Mary

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #445 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Keményen küzdök magammal..hogy legyen időm hétvégén végre a saját Oryziasaimat önáló medencébe tenni.Eljött az idő,hogy utódaik nálam is napvilágot lássanak.Nagyon sokat segített a tájékozódásomban párbeszédetek,és az AM 85.számában most ismét elolvasott parádésan fogalmazott,és az olvasót plasztikus leírásaival megörvendeztető cikk.A nyelvezete is irtózatosan komoly,bár a hozzám hasonlóan amatőr halazó is érteni fogja.Maga az ívással kapcsolatos leírása,az ikrák megtartására szolgáló "fonalak" említése engem már első olvasáskor elvarázsolt...Még szerencse hogy azóta már magam is gondozhatok egy szép csapatot belőlük.
Nos:köszönöm....jól "behergeltetek"!:D
T.:Gábor
Last edit: 13 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 8 hónapja #446 Írta: szotyika
ha nagyon szeretnéd szaporítani tutira az oryzias t, akkor ez csak egy tipp, de én így csinálom.
4 naponta, természetesen ha látom a nőstényt hogy van rajta ikra, akkor kis hálóval kiemelem a víz felszínre és óvatosan lehúzom az ikracsomót róla, majd ezt követően az ikrákat egy csiga mentes akváriumba teszem kis szivacsszűrővel . így tuti nem zabálja meg senki. a nősténynek semmi baja nem lessz tőle , de mindennap nem szabad leszedni róla mert abba tuti belepusztul, mármint a stresszbe. Nekem így igen csak van szaporulatom mármint, ikrák amik szépen fejlődnek. De azt hozzá fűzöm hogy utána bőségesen meg kell etetni a csapatot hogy ne zaklassák a hímek a nőstényeket. A lénye hogy egyetlen egy nőstényem van és makk egészséges, és mindennap ontja magából az ikrákat.

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #447 Írta: mmccannon
Két külön Oryziasos medencém van, oda más hal be nem teheti az uszonyát!

DE

A kapott növényekkel, néhány apró korall színű csigusz is hozzám került. Mivel kiirtásuk nehézkes, azt hiszem, hogy áttérek a krumplis zsákra.

Fiúk, nagyon köszönöm, hogy rávilágítottatok a problémám gyökerére. :kiss:

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #448 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Igaz...különösen a Physa imádja alattomban elfogyasztani,de bármelyik más faj is híve a lakomának!Még hozzátenném:ha algázót tartasz bármelyik medencédben,ott ne számíts arra hogy egyetlen éjszaka után akár a legeldugottabb ikraszem is megmarad.
T.:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #449 Írta: szotyika
sajnos én is igy jártam egy jó párszor addig amig lenem bukott a bünös :evil: .
Abszolút kikel irtani a csigák minden fajtáját abból az akiból amibe az ikrák vannak mert előszeretettel fölzabálják sajnos. én is agyaltam rajta sokat hogy miért nincs egy 100-150 csapatom mikor minden nap simán ikrázott vagy 14-20 db-ot. az 2 hónapra lebontva, kb: 840-1200 db nak kéne lennie ehhez képest mire rájöttem egyetlen egy ivadékom lett. És ez a csigáknak köszönhető.

Tommy
Last edit: 13 éve 8 hónapja by szotyika.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 8 hónapja #450 Írta: mmccannon
Azért voltam gyors, mert ismerős a kép.
Igaz, valmiért nálam 2 hét után eltűnnek a picik. Pedig külön aksiban voltak...

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #451 Írta: szotyika
Mary ez gyors volt :cheer: . Igen az Oryziasok voltak akik ezt a kis szölö fürtöcskét összehozták.:silly: .

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #452 Írta: mmccannon
Az Oryziasok tették :)

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #453 Írta: szotyika
Na egy kis változatosság és egy kis játék:
Mi látható a képen?

Remélem sikerül kitalálni :)

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 8 hónapja #454 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gondoltam, hogy valamilyen kékes árnyalat lehet, csak a kék háttér a fotózáshoz nem volt szerencsés választás ez esetben. Ha tudod ki volt az anya és kik a nővérek, akkor elkezdheted a visszakeresztezést, hátha.

Több
13 éve 8 hónapja #455 Írta: szotyika
igen a villás farokra irányult a kérdésem, a fotó megtévesztő mert ökelme kék szinben pompázik .

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #456 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában

szotyika beküldte: Na ehhez mit szóltok :)

Nekem úgy tűnik, mintha egy tuxedo tényészváltozat kezdene visszavadulni. Ha a farok villás alakjára irányult kérdésed, azzal esetleg lehetne kezdeni valamit...

Több
13 éve 8 hónapja #457 Írta: mmccannon
A farokúszó nem szimmetrikus, alul szélesebb a megnyúlt rész. Dolgozni kell még vele.

Ez is lehet egy cél, egy ilyen vonalat létrehozni.

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #458 Írta: szotyika
Na ehhez mit szóltok :)

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 8 hónapja #459 Írta: szotyika
Mary korlátlan, és fizetős :)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 8 hónapja #460 Írta: mmccannon
Fuúk, és ki fogja a nap 24 órájában felügyelni, üzemeltetni a szekciót.
Ez egész emberes munka, és pusziért senki sem vállalja.

Ki szelídíti meg ezt a szervert, ami bazi nagy, sokba is kerül, de az aki csinálta, már nincs.

Hm? Ezen agyaljatok, miként lehet megvalósítani, hogy működésben maradjon. Létrehozni egy-két-há' új szócikket, vagy szekciót nem nagy kunszt. A többi annál inkább.

Szotyi, mekkora a tárhelye annak a szervernek, ahol megalkottad a Guppy Klubot? Ha egy két nagyfelbontású képpel megáldatik, hamar be fog telni, és akkor mi lesz?

Mea culpa, nem kötözködni akarok, csak Pasával folytatott beszélgetés elgondolkodtatott, és sok mindent másként látok.

Mary

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.342 másodperc