Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 6 hónapja #401 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ha már az ancikról van szó: diszhal.info-n nem írja, hogy kb milyen idősen válnak ivaréretté!

Valaki meg tudja et mondani nekem? Kb fél éve vettem az ancikat, nem egyszerre, most 120 literre vannak 3-an és úgy tűnik, hogy 1 hím, 2 nőstény a felállás ( egy nagyobb bajszos és mérges, kettő kisebb és szelídebb)

Szóval a kérdéseim: milyen idősen válnak ivaréretté?
A különböző neműek különböző méretűek is?
Adtam nekik főtt sárgarépát. Szükséges megfőzni vagy adhatomnyersen is? És az uborkát?

Sajnálom, ha off, de ha már kérdezek, akkor mindent :) Köszi a válaszokat

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 6 hónapja #402 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ennek viszont én örülök..így legalább nincs az a gondom,hogy mivel lepjelek meg majd a látogatásotokkor!:)Az a gondom hogy olyannyira belehabarodtam az ancikba,hogy minden közös akváriumomban vannak ivarérett háremek is..és egy akváriumot szeretnék ancimentessé tenni.Tervem az,hogy ebben lennének az Oryziasok,így saját maguknak tudnának tetszőlegesen szaporodni...míg a végső állványkiépítésem nem valósul meg,kevés a helyem.De most egy akvárium végre felszabadul majd,és jó helyre kerül egy járdánházi "ancihárem!:)Mac készülj a fogadásukra majdan...ezek kirágják a 4-es üveget!:D
Tomi:csúcs fotók..köszönet!Ismét bebizonyosodott hogy az ancik szeretik az olyan búvóhelyeket,melyeken nem tud átmenni az áramlás-anno a "Járdánházi cserepes" megalkotásakor is erre törekedtem..igaz az enyém kétféle cserépből van,de a tiéd épen úgy megfelel!Gratulálok!
Egy pár évvel ezelőtti kis videóval inspirálnálak még tovább benneteket,mert igaz hogy mára már közönségesek,de mindenkinek élmény az ívásuk,a hím nevelése..és a kirajzó kis ancicsapat.E videón az első lépés látható..az ívás:

T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 6 hónapja #403 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Többektől hallottam, hogy 1H/2N a legjobb ivararány tenyésztés szempontjából.
Különösen szerencsés vagy, hogy egy ilyen belevaló fickód van, és az ikra/ivadékgondozást is tökéletesen elsajátította.
Sajnos, anno az én sima hímjeim nem remekelteek e téren, és 2 év alatt mindössze 2 almot tudtak felnevelni.

Mary

Több
13 éve 6 hónapja #404 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
ez a nyolcadik és két nösténytöl van az ikra. kicsit telhetetlen a himem :silly:
minden egyes ikrázáskor becsalja mindkét nőstényt és így hármasban ikráznak.

Tommy

Több
13 éve 6 hónapja #405 Írta: mmccannon
Szép kaviár-csomó, gratulálok az apukának!

Hanyadik ikrázás?

Mary

Több
13 éve 6 hónapja #406 Írta: szotyika
ezzel a képpel még adóy voltam :laugh:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 7 hónapja #407 Írta: halőrxxl
Nekem ugyan nem lógsz..:)Sőt,még én foglak "rehabilitálni hobbiilag" pár coryval hogy lendületbe gyere ismét-majd meglátod!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 7 hónapja #408 Írta: mmccannon
Szotyi, lesz Neked L-144, csak még nőjjön a két kiszemelt hím, és összeeresztem az anyjukkal.
Gábornak is lógok egy tenyészcsapattal.

Nemrég sikerült két A. Rio Paraguay-ra szert tennem, meg egy fátylas L-144 csöppségre. Öröm nézni, ahogyan fejlődnek. Igaz, az ivarukat még csak megsaccolni sem tudom, mert úgy 4 centisek, és izegnek-mozognak, hogy fajukat megszégyenítik.

Mary

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #409 Írta: szotyika
én minden jövevénynek tudok örülni, legfőképpen az ancinak igy fél év után :silly:
az LDA-16 ost, arany, albinó, fátyolost is szivesen tenyésztenék a normál mellett de sajnos valahogy nem tudom beszerezni őket :) de dolgozok rajta.

Tommy
Last edit: 13 éve 7 hónapja by szotyika.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 7 hónapja #410 Írta: halőrxxl
Örömmel olvasom,hogy sok hobbitársunkkal ellentétben te még élvezed az ancik ikrázását!:)Még ebben is hasonlítunk-bár én pontosan ma számoltam fel totálisan az albínó állományomat-kell a hely a vad,a fátylas,és az LDA 16-os változatnak!:)
Szóval lepetéztek a Marisa csiguszok...én hasonlóan élveztem ahogy szaporodtak nálam,és örömmel olvasom hogy nem feledkeztél meg hazavinni őket a mestertől!Nem tételezem fel hogy ne tudnád,de élő növényes medencébe csak akkor ajánlom őket,ha nem értékes növényekről van szó....nálam még az anubiasok friss hajtásait is legelték :(.A börzén szerettem volna pár érdekesebb csigát vásárolni,de végül nélkülük jöttem haza.Most felfutóban van az A.helena csapatom,már egészen jól szaporodnak...nekik külön akváriumban tenyésztem-pontosabban maguktól szaporodnak- a Physa,és más csigákat..:)
Sok sikert az ancikhoz...és pár fotó róluk is belefér!:)
Igazság szerint már ősidők óta szeretném magamat kipróbálni komolyabb L-es harcsákkal is...de talán majd....egyszer.Addig az ancik nyújtják azt az élményt amit ikragondozásukkal,és a kikelő porontyok gondozásával nyújtanak nekem.

Több
13 éve 7 hónapja #411 Írta: mmccannon
Mit csináltam??? :blink:

Mary

Több
13 éve 7 hónapja #412 Írta: szotyika
ja ők meg majdnem lemaradtak :lol:
aki tudja számolja meg . :woohoo:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 7 hónapja #413 Írta: szotyika
Na végre fél év után ismét ikráznak az ancik :laugh: . Boldogság :silly:
és gáborom a mariskák :laugh: lepetéztek. :lol:

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #414 Írta: mmccannon
Szotyikaaaa ... elmégy a fészkesbe! :angry:

Végre itthon álomra hajthatom a fejemet anélkül, hogy három vénasszon már 7-kor polifónikusan fújja a kását...

Különben is, üreeg vagyok a chathez.

Mary

Több
13 éve 7 hónapja #415 Írta: halőrxxl
Oks..este ott!:)

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #416 Írta: szotyika
gyere csak szépen chetre ;) nincs kimaradás :whistle:

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #417 Írta: halőrxxl
Grrrr......azonnal!És ha este kimaradáson leszek?:silly: :woohoo:
Mi történt?Cserébe én is elmondom hogy nálam nem sok....

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #418 Írta: szotyika
Ma végre megtörtént: Mi is? este, aki kiváncsi feljön chetre :silly: :evil:

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #419 Írta: mmccannon
Nálam a 7,2-7,6 pH-s vízben kelnek ki, igaz a keménység az inkább 15 fölötti.
Na, akkor ki kell agyalnom egy jó módszert a hirtelen felindulásból elkövetett KH csökkentésre.
Ötletek?

(Esővizet ne említsétek, mert nálam az (még) kivitelezhetetlen.

Mary

Több
13 éve 7 hónapja #420 Írta: halőrxxl
Köszi Tomi...ha még azt is elmondanád hogy milyen afrodiziákummal kezeled a halaidat igazán hálás lennék!:D
Komolyra terelve a szót:ez csúcs...ilyen szuper százalékban kelő ikrákkal az én vizemben nem igen találkozom sajnos:(.Bár minden gond nélkül állítok be olyan értéket amit csak szeretnék,de szerintem nálam nem kizárólagosan a víz a gond.A hímek "gyengesége",esetleg maguknak az ikráknak a terméketlensége is lehet kiváltó ok.Miután egy ikra nem termékenyült meg,azon semmilyen vízparaméter vagy penészedésgátló szer már nem segít!
Vad dolog,de én már megfigyeltem pár szélhámos nőstényemnél az egyedül ívás tünetét is!Amennyiben nagyon ki akar jönni az az ikra,a hímek pedig csak igen gyengén hajtanak...hát spontán következik be az ikrázás,majd azok elrejtése.Dühítő...és megmagyarázhatatlannak tűnik.Jó pár évvel ezelőtt én abban a hiszemben voltam hogy a hímek stimulációja is szükséges a lányok ikrázásához.Mikor legelső Black venezuelámat láttam rommá ikrázni az akváriumot igen örültem-de nem láttam a jellegzetes "Tommy-pozíciót" ;)-ezért figyeltem.A fiúk csak punnyadtak..a hölgyemény meg egyedül lerakott vagy 200 ikrát.Teljesen elment a kedvem aznapra...
Brancohoz hasonlatosan nálam sem igazán jó a trili kelés-bár tél óta csak alkalmanként mentettem tőlük a közösből ikrákat.Azt is mondhatnám hogy ezzel az egy fajjal van gondom-de útban a megoldás pár vérfrissítő trilineatus formájában.Meglátjuk..még szerencse hogy csak ők a problémásak:)!
Jah igen...a mester kizárólag xantát használ évtizedek óta.Én csak igen ritkán egy kevéske metilénkéket...Az ősszel induló szezonban azonban lehet hogy már más módszert fogok követni:nem az ikrákat,hanem a szülőket helyezem másik medencébe.Meglátjuk milyen sikerrel:)!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.419 másodperc