Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 5 hónapja #361 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
sziasztok!
Én ismerem Mátét,kedves,korrekt srác.Már kölcsönösen vettünk egymástól halakat.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 5 hónapja #362 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Oks...akkor eztán nyugodt szívvel készítem hasonló méretekre őket!
Uraim:hálás köszönet a segítségetekért,és a gyorsaságért!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 5 hónapja #363 Írta: branco
branco válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Nálam egyrészt 40x30x30(metae,trili,weitzmani,axelrodi) as másrészt 30x22x20as(similis,dupli,adolfoi,panda,paleatus) medencékben vannak a 4-10fős csapatok. Szerintem elég a 15liter körüli akvárium.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika

Több
13 éve 5 hónapja #364 Írta: halőrxxl
Most kiballagtam a fürsdőszobai "tenyészdébe" :D és megmértem egyet...17X34X24 cm.Az annyi mint bruttó 13 liter.Az eleje-jólnevelt pandák ;)-ikrákkal van kirakva-de ez most részletkérdés.Na valami ilyenekben gondolkodom....
Köszönöm segítő hozzászólásaitokat-ha van még valami szívesen olvasnám azt is!

Több
13 éve 5 hónapja #365 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
gábor én a paleatusokat 10 literesben ikráztatom, és müködik, sőt volt hogy egy darabig abban tengődtek, és ikráztak :) 32x20x16 cm, a napok is simán ikráznak ebben a méretben. egyelöre ezektöl van egy kis tapasztalatom.

Tommy

Több
13 éve 5 hónapja #366 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gábor nekem volt corydorsom ami 10L rakta le az ikrákat
Attila

Több
13 éve 5 hónapja #367 Írta: halőrxxl
Keményen bevarrtad a pontot-ráadásul a mennyországbéli honlapról!:)Ismerem Gyulám...én viszont az itteni kollégákat is szeretném hallani!:)
Szó mi szó valóban figyelembe is fogom venni az eltéréseket-nem kívánnék én pl.S.barbatust beszorítani ekkora helyre-mondjuk hogy is tenném ha ilyenjeim nincsenek?:(De majd....
Arra gondoltam viszont,hogy pygmiket,habrosusokat,nápókat-de akár 4.5-5cm-es egyedeket is megpróbálhatnék ekkorka medencében.Már eddig is kísérleteztem azzal,hogy hogyan tudnám rábírni őket az effektíve kis területre való ikrázásra...de még van javítani valóm.ezért is szeretném minimalizálni a dolgokat!
Na meglátjuk..köszönöm szépen a linket!:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 5 hónapja #368 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Nem vagyok egy nagy corys spiller, azonban úgy ítélem meg, hogy célszerű figyelembe venni az adott faj tulajdonságait is amennyiben tenyészteni szeretnéd. Biztos van közöttük olyan melyek kevesebbel is beérik, de olyanok is melyek többet igényelnek. Íme egy igazi szakértő, Ian Fuller javaslatai:

www.scotcat.com/articles/article33.htm

Több
13 éve 5 hónapja #369 Írta: halőrxxl
Köszi Tamás...na ez a méret nekem nagy...nagyon nagy!Nem tartásról van szó-bár részben az-hanem spec. körülményeket imitáló "mélyvizes" szaporításról!:)
Kínomban nem bírok zöld ágra vergődni....közben meg telik az "esős évszak",és még ebben az időszakban szeretnék érdekesebb utódokat is..sokkal érdekesebbeket!:)
Köszönöm azért...olyan max15 lityiben gondolkodom.
Ui.:már tudom előre...ez rendkívül kicsi ennyi halnak mondjátok majd-meg ÁV.törvény:(De akkor mondjátok el mit tegyek?A mestert hallanám többek között rendkívül szívesen...mindenkori mentorom,és a cory-mizériám okozója is egyben!:)Chaten könnyű lenne...hátha olvas itt is!;)

Több
13 éve 5 hónapja #370 Írta: szotyika
gábor nekem a coryaim 6-8 fős csapatokban ekkorába vannak és ebben is ikráznak. 42x 28x20 cm
tökéletesen jól érzik magukat, szaporodnak, mondjuk én is szívesebben tartanám nagyobban öket de egyelöre igytudtam elhelyezni.

Tommy

Több
13 éve 5 hónapja #371 Írta: halőrxxl
Szeretnék a télen pár ívató medencét coryjaimnak..van elképzelésem a méreteket illetően,de szeretném hallani a ti véleményeteket is.Sokszor spec.víz szükséges nekem,és hát nem a legolcsóbb az előállítása-tárolása...ha lehet kissé a minimalizálás felé hajlanék.
Coryjaimat 6-8 fős csapatokban helyezem ki ívni..itt néha esetleg több hónapot is töltenének halaim,mert nem minden esetben egyszerű fajokról van szó.Ti mekkora medencét készítenétek nekik...különös figyelemmel speciálisan arra gondolva,hogy Corydorasokról van szó?
A legtriviálisabbnak tűnő ötletért is hálás lennék...beszéljünk róla kérem.

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #372 Írta: Mátéfi
A vízről mit lehet tudni? Pl. klóramint használ a vízmű klór helyett, amit nem olyan egyszerű távozásra bírni mint a klórt, gyakorlatilag nem használ a szellőztetés vagy a pihentetése a víznek. Ebben az esetben más módszerrel kell a klórszármazékot kivonni vagy semlegesíteni. (Erre vonatkozóan tettem fel kérdést Pasának tegnap a vizes topicban, de még nem volt ideje válaszolni. Ha válaszolt, akkor bővebben szeretnék erről beszélgetni, mert számomra is vannak mostanában igen furcsa jelenségek. Pl. a nálam folyó csapvízben egyetlen Elodea faj sem képes megélni, ezzel szemben máskor és máshol havonta kellett vödörszámra kidobálnom a túlburjánzó növényt, pedig se extra fénycső, se növénytáp. se CO nem volt divatban.)

Ha csapvizet egyáltalán nem használ a tenyésztéshez, akkor tovább kell nyomozni és az eddigiektől eltérően kell a vizet előkészíteni. Persze jó volna ha a legfontosabb dolgokat lehetőség lenne megmérni a vizében. Azt még az is lehet, hogy ez is rossz nyom és nem mérgezésről van szó.
Last edit: 13 éve 5 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 5 hónapja #373 Írta: halőrxxl
Egy érdekes,és sajnálatos dologgal kapcsolatos kérdésem lenne.Ismerősöm barátnője próbálkozik a "legfapadosabb" C.paleatusokkal..a kicsik ki is kelnek,de alig egy naposan nagy számban elhullanak.:(
A keltetővíz ugyanaz amiben lerakásra kerültek,a hőmérséklet stb. mondhatni ideálisak,a higiéniával sincs gond..de mégis mi lehet akkor a probléma?Részletesen kikérdeztem most a hölgyet-éppen ők voltak ma a vendégeim-,és csak mérgezésre tudok gondolni.Mivel hozzám hasonlóan alaposan kisikálja a keltető akváriumot,azzal gond nem is lehet..viszont vadonatúj porlasztó követ alkalmaz-illetve a keltetési szünetben szárazon tartja azt.
A hölgy kevés szabadidejében be fog ide regisztrálni-a nickjéről fogalmam nincs egyenlőre-,de addig én is kíváncsian várnám a véleményeteket:mi okozhatja ezt a tünetet kolleginánknál?Jah-egyáltalán nem "szűzkezű" már,olyan jókat kérdezett,hogy kiderítettem:halazott már..és most kezdi újra!:)/Azt hiszem-és remélem-alaposan le is fertőztem;)/

Több
13 éve 5 hónapja #374 Írta: szotyika
igen lehet indítani, de a lehető legfrissebben kelt sórákkal.
a nőstények meg valoszinű azért nem ikráztak mert nincsenek megtelve rendesen ikrával.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Több
13 éve 5 hónapja #375 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
A normál nőstényen kívül van még 2 fátyolosom is. Ezek viszont nem akartak ikrázni. Ez vajon miért lehet? Csak 2 hím van velük. Akkor sórákkal lehet a piciket indítani?

Több
13 éve 5 hónapja #376 Írta: szotyika
ha fátyolos hímmel ikráztatod a normál nőstényt , akkor lesz az ivadékok között fátyolos is. és természetesen elég az 50 literes , addig míg nem növik ki.

Tommy

Több
13 éve 5 hónapja #377 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ma reggel elkezdtek ikrázni a közösben a fekete tetrák a többi lakó nagy örömére. az érdekesség viszont az, hogy csak a sima úszójú tetra nőstény volt erre hajlandó a 2 fátyolos nem volt kapható a dologra. Első kérdésem miért lehet ez? A második egy 50 literes akvárium megfelelne a szaporításukra? Frissen keltetett sórákkal lehet e indítani őket?

Több
13 éve 6 hónapja #378 Írta: Mátéfi
Ennél a fajnál az ivadékok fejlődése nem olyan gyors, azonban gyakori vízcsere, optimális hőmérséklet, oxigéndús víz és állandó és folyamatos fehérjedús változatos élő eleséggel való etetésük némileg gyorsíthatja a növekedésüket.

Több
13 éve 6 hónapja #379 Írta: witamin
witamin válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok!
Frissen kelt thorocatum kicsiket mivel indítjátok? Egyelőre még csak ikrák vannak. Az artemia jó lesz első eleségnek?
Üdv: József

Több
13 éve 6 hónapja #380 Írta: szotyika
Most nem tudom hogy én csinálok valamit roszul vagy tényleg ilyen baromi lasan nönek a fekete fantomlazacok 2 és fél hónaposan mindösze 1 cm esek

Tommy
Mellékletek:

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.388 másodperc