- Köszönetek: 38
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- branco
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 486
Ma lemértem a víz paramétereket abban a medencében amiben száz számra kelnek ki a Cory ikrák/ Panda, trili, napo,: elenyésző a penészedés azaz kb 100 ikrábol jó ha 10-12 bepenészesedik.
ebben az akiban a KH:5 PH lehidalsz 8 pH, .
Mig a másik keltetőben ahol szintén ez a felvonultatott ikrák vannak valamivel lájtosabb:
KH:1 PH 6,5 Ja tegyem hozzá hogy ebben az utobi akiban nagyobb a penészedés mint a 8 PH-sban.
mindkető akiban van xanta is.
Na erre agyon nekem valaki magyarázatot. ugyanis a vitorlás ikrák , lazac ikrák már másnap reggelre bedöglenek ekkora PH-nál.
a trilijeim most már kicsit tulzásba viszik mert lassan elérem az 1000 ivadékot, minden nap ikráznak egy nap kihagyással.
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Pár napja önálló akváriumot kaptak az Oryziasaim,benne egy cseréppel lesúlyozott Egeria csomóval,és egy jól fejlett Anubias hajtással.Ahogy telepítettem őket át a kevert vízbe-esővízXcsapvíz,8Nk,7.0ph-kicsit megszeppentek,de mind a heten pár óra múlva már rajba verődve ismerkedtek az új környezettel.A világosság elől az Anubias levelei alatt kerestek oltalmat,a beadott Cyclopsot még csak nézegették.
Hamar megbarátkoztak azonban...apró szájukkal csak úgy kapkodtak a frissen keltetett fekete szúnyoglárvák után,félő volt hogy kiütik az akvárium oldallapjait..
Ismételten megköszönöm a mesternek azt,hogy segített hozzájuk jutnom,Törpösnek az AM-ben lévő szuper cikket,Mac-nek a figyelmem rájuk irányítását,és Halivadék barátomnak hogy lakásukban megszemlélhettem egy igazi Oryzias élőhelyet-kicsikkel,nagyokkal,dús növényzettel!
Lehet hogy első lépéseimet teszem a nanohalak felé vezető olthatatlan elhivatottság felé?A corykkal mindenesetre bőven ellennének..és az akváriumaimban cikázó,vagy méltóságteljes csapatokban vonuló apró halak igen tetszenének!Bár nem Dél-Amerika....de már túl vagyok ezen.Még egy faj van ami nálam megtalálható-Pseudomugil furcatus-és hasonló érzelmekkel fűtötten vagyok irántuk...legyen hát e post-om a későbbiekre nézve emlékeztető saját számomra:itt kezdődött...itt értettem meg,hogy akarok minél többféle élő ékszert,nanohalat a medencéimbe!
T.:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Tommy
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Mary
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
A lényeg hogy nagyon csipázom őket. De ez nem azt jelenti hogy a többi halam kevesebb figyelmet kapna tőlem.
Tommy
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Itt mutatkozik meg, hogy elfelejtettük tisztelni az élet más formáit, és türelmetlenek, ingerlékenyek lettünk.
Szotyi, mindenképpen büszke vagyok Rád, hogy kitartottál. Talán a kitartásoddal közelebb is kerültél e kis élőlényekhez (remélem).
Mary
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Megszakadok...Szia Sanyikám!
Isten hozott a szép csöndes vizeken....érezd jól magad,és okvetlenül számítunk a hozzászólásaidra minden témában!De jó hogy alakul a team...
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Isten hozott körünkben!
(Akkoris szépek a fátyolos kék neonjaid, akármilyen löttyben is gyártod őket!)
Mary
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Amúgy szívből gratulálok!
Nálam egyszer ikráztak, de gyorsabbak voltak nálam, már ami az ikrák "eltakarítását" illeti.
Mary
- P.S.
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 1
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Grat Szotyika..a trilijeid különlegesen pedánsak,az enyémek nem ragaszkodnak az ilyen szép elrendezésű ikraelhelyezéshez...talán azért nem,mert nálam van betéve nekik is "ívási mops"-rossz fordításban!
Sok sikert:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Röviden:számít az író személye is..sőt az akkori tudásának szintje is.Mindannyian tanulhatunk a legkezdőbb kollégától is-és én például hibázni is szoktam.
Te,a net általam elismert ügyes használója vagy-magamról ezt csak felszínesen állíthatnám.Azért ha statisztikát készítenénk még mindig egy könyvet tartanék komolyabb értéknek-hiszen minden esetben szakmailag is lektorálják.Ennek ellentéte,mikor ismert szerző művében-lehet hogy a nyomda ördöge miatt-blődséget olvashatunk-vagy éppen egy képaláírás,faj meghatározás nem stimm!
Én pontosan ezért is támaszkodom a te internetes link ajánlóidra...valahogy több a bizalmam irántuk,mint amit elsőre "kidob a gugli".Éppen olvastalak máshol..és ennek eredményeképpen könyvjelzőim egy szuper killis oldallal gazdagodtak!:)Köszi ezt is..mint megannyi mást!
Könyv vagy net?A kérdés eldöntött...ha a könyv is olyan lenne mint a net,akkor nyerne-de mivel esélye nincs az akár naponkénti frissülésekre,így a háló a befutó.Olcsó..inspirálóan bőséges tudástár.Ellene vagyok..de örömmel használom-"Ő" pedig cserébe elszipkázza a maradék szabadidőmet is.:(Na most kapcsolom ki..estig!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
halőrxxl beküldte: Mi meg azt hisszük hogy a neten minden ott van-és minden helyes!A fenét..sajnos ez nem így van:(Még az én néhol több sebből vérző tudásommal is találok hibákat-és igazad van:a könyv az érték,és mindenkor lehet számítani az ott foglaltakra.Attól tartok azonban hogy a jó könyvek ideje egy jó darabig még nem jön vissza..plázakönyvek pedig nekünk nem nyújtanak megfelelő élményt,szemünkben nem értékesek.
Maximálisan egyetértek,és nagyon szeretném én is ha ezen a honlapon szakmai leírások,tartási-tenyésztési beszámolók lennének új fajokról...
Kénytelen vagyok pár szóra visszatérni erre gondolatodra, mert én ellentmondást fedezek fel benne és nem is teljes mértékben értek vele egyet.
Indokaim:
1. Vannak jó és megbízható tartalmú könyvek, melyeket szakemberek írnak!
2. Vannak jó és megbízható internetes források, mert azokat szakemberek szerkesztik és írják
3. Vannak helytelen információt tartalmazó könyvek, mert azokat nem szakemberek írják
4. Vannak helytelen információkat tartalmazó webes cikkek, fórumos hozzászólások, mert azokat szintén nem hozzáértők írják
Konklúzióm: Mindkét forrásnak megvan a maga helye és értéke, de, én úgy hiszem, hogy az internet adja a rendelkezésünkre álló hasznos információk legalább 90%-át. Ma. Régebben másként volt. Tehát egy könyv vagy újság forgatásának az élményét soha nem fogom elcserélni az internetre, de fordítva is igaz, a számomra hasznos internetes információ forrást soha nem fogom tudni nyomtatott termékekkel fedezni. Egyrészt azért mert nincs annyi nyomtatott termék, másrészt meg nincs annyi pénzem sem. Nálam jól megfér a kettő egymás mellett, és mindkettőre igényt tartok. Egyik vagy másik nélkül sokkal szegényebb lennék.
Hú ez nagyon off volt, de el akartam varrni ezt a szálat, mert mióta olvastam bejegyzésed, folyamatosan visszatér hozzá a gondolatom. Egyébként abban teljesen egyetértek veled, hogy mindkét forrásnak megvan a maga hiányossága és veszélye ami a díszhaltenyésztés fejezetet és mást illet.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Alig várom hogy majd kibontakozzon a frissítés után a honlap...garantálom hogy a régiekben nem fogtok csalódni-vannak szuper jó cikkek is!:)Mondom:alig várom-de türelmesen megvárom ezt a nagy durranást-az lesz!