Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
13 éve 7 hónapja #421 Írta: branco
branco válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gratulálok a Trilikhez Szotyika! Nekem is ikráznak, de 100ból 1 azaz egy termékeny.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 7 hónapja #422 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Gábor ezt neked ajánlom legfőképp:
Ma lemértem a víz paramétereket abban a medencében amiben száz számra kelnek ki a Cory ikrák/ Panda, trili, napo,: elenyésző a penészedés azaz kb 100 ikrábol jó ha 10-12 bepenészesedik.
ebben az akiban a KH:5 PH lehidalsz 8 pH, .
Mig a másik keltetőben ahol szintén ez a felvonultatott ikrák vannak valamivel lájtosabb:
KH:1 PH 6,5 Ja tegyem hozzá hogy ebben az utobi akiban nagyobb a penészedés mint a 8 PH-sban.
mindkető akiban van xanta is.
Na erre agyon nekem valaki magyarázatot. ugyanis a vitorlás ikrák , lazac ikrák már másnap reggelre bedöglenek ekkora PH-nál.
a trilijeim most már kicsit tulzásba viszik mert lassan elérem az 1000 ivadékot, minden nap ikráznak egy nap kihagyással. :)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 7 hónapja #423 Írta: szotyika
na szépen elkezdtek nődögélni a fekete fantomok :)

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 7 hónapja #424 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
..végül aztán én is beállhatok a sorba,úgy érzem:)
Pár napja önálló akváriumot kaptak az Oryziasaim,benne egy cseréppel lesúlyozott Egeria csomóval,és egy jól fejlett Anubias hajtással.Ahogy telepítettem őket át a kevert vízbe-esővízXcsapvíz,8Nk,7.0ph-kicsit megszeppentek,de mind a heten pár óra múlva már rajba verődve ismerkedtek az új környezettel.A világosság elől az Anubias levelei alatt kerestek oltalmat,a beadott Cyclopsot még csak nézegették.
Hamar megbarátkoztak azonban...apró szájukkal csak úgy kapkodtak a frissen keltetett fekete szúnyoglárvák után,félő volt hogy kiütik az akvárium oldallapjait..:D Kizárólagosan élő eleségekkel etettem őket,ezzel kívántam elősegíteni a mielőbbi ikrázást.Ma hajnalban aztán meg is pillantottam a "farukon" lévő ikracsomókat..két lány van,két nászruhás hím,és három legény-ők a háttérben figyeltek a hajnali fényekben.Érdekes módon most már inkább a beadott Egeria csomóban bóklásznak,nyilván keresik a helyet ahová majd felfüggeszthetik az ikracsomókat.Alig várom hogy nekem is legyen ilyen szőlőfürtszerűen lógó ikracsomóm tőlük...
Ismételten megköszönöm a mesternek azt,hogy segített hozzájuk jutnom,Törpösnek az AM-ben lévő szuper cikket,Mac-nek a figyelmem rájuk irányítását,és Halivadék barátomnak hogy lakásukban megszemlélhettem egy igazi Oryzias élőhelyet-kicsikkel,nagyokkal,dús növényzettel!:)
Lehet hogy első lépéseimet teszem a nanohalak felé vezető olthatatlan elhivatottság felé?A corykkal mindenesetre bőven ellennének..és az akváriumaimban cikázó,vagy méltóságteljes csapatokban vonuló apró halak igen tetszenének!Bár nem Dél-Amerika....de már túl vagyok ezen.Még egy faj van ami nálam megtalálható-Pseudomugil furcatus-és hasonló érzelmekkel fűtötten vagyok irántuk...legyen hát e post-om a későbbiekre nézve emlékeztető saját számomra:itt kezdődött...itt értettem meg,hogy akarok minél többféle élő ékszert,nanohalat a medencéimbe!:)
T.:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #425 Írta: szotyika
:laugh:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tommy
Last edit: 13 éve 8 hónapja by szotyika.

Több
13 éve 8 hónapja #426 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Nagyon szépek Szotyi!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #427 Írta: szotyika
na azért van belölük :);)

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #428 Írta: szotyika
abszolúte mert ez az a pontylazac féle amely már akkor megdobogtatta a szivem mikor elörször gyerekkoromban olvastam róla a Horn &Zsili könyvben. 18 évet vártam rá hogy ilyen halam legyen és 19 et hogy ijen picurokkal örvendezenek meg. ;)
A lényeg hogy nagyon csipázom őket. De ez nem azt jelenti hogy a többi halam kevesebb figyelmet kapna tőlem. :)

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #429 Írta: mmccannon
Kifejezetten ezt szeretem az állatok fotózásában, hogy ki kell érdemelni a pillanatot.
Itt mutatkozik meg, hogy elfelejtettük tisztelni az élet más formáit, és türelmetlenek, ingerlékenyek lettünk.

Szotyi, mindenképpen büszke vagyok Rád, hogy kitartottál. Talán a kitartásoddal közelebb is kerültél e kis élőlényekhez (remélem).

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #430 Írta: szotyika
azért irtam hogy egy rakatnyi képet csináltam de csak egyetlen egy lett jó, már majdnem kikészültem idegileg. de megérte.:laugh:

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #431 Írta: szotyika
Na végre sikerült lefotoznom egy fekete fantomlazac ivadékot. Azt tegyem hozzá hogy nem volt egyszerű a közel 150 képböl egyetlen egy sikerült.;)

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco, mmccannon

Több
13 éve 8 hónapja #432 Írta: halőrxxl
:woohoo: :woohoo: :woohoo:
Megszakadok...Szia Sanyikám!:)
Isten hozott a szép csöndes vizeken....érezd jól magad,és okvetlenül számítunk a hozzászólásaidra minden témában!De jó hogy alakul a team...

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #433 Írta: mmccannon
Csak nem a mi kedves szegedi hobbitársunk?
Isten hozott körünkben!

(Akkoris szépek a fátyolos kék neonjaid, akármilyen löttyben is gyártod őket!)

Mary
Last edit: 13 éve 8 hónapja by mmccannon.

Több
13 éve 8 hónapja #434 Írta: mmccannon
Szotyi, ugye őket nem fejted meg?!? :P

Amúgy szívből gratulálok!

Nálam egyszer ikráztak, de gyorsabbak voltak nálam, már ami az ikrák "eltakarítását" illeti. :(

Mary

Több
13 éve 8 hónapja #435 Írta: P.S.
szia Gábor!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #436 Írta: halőrxxl
Már aszt hittem a corykról le is szoksz..annyira guppizol:)!
Grat Szotyika..a trilijeid különlegesen pedánsak,az enyémek nem ragaszkodnak az ilyen szép elrendezésű ikraelhelyezéshez...talán azért nem,mert nálam van betéve nekik is "ívási mops"-rossz fordításban!:D?
Sok sikert:Gábor
Last edit: 13 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #437 Írta: szotyika
Na ez a mai termés, meg a tegnapi. :) Ja C. trili ikrák :lol:

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 8 hónapja #438 Írta: halőrxxl
Tulajdonképpen egyet mondunk..nagyon ismerni kell a honlapokat,a könyvek szerzőit is.Árnyaltabban:az egyes honlapokon cikket író kollégák-vagy hivatásos profik szakmai előéletét sem árt ismerni ahhoz,hogy nem tucat témában ejtett bejegyzéseiket megfelelően kezelhessük.Van aki egyes szakterületeken istenien jó-ám másik témában már tudása a felszínt karcolja csupán...
Röviden:számít az író személye is..sőt az akkori tudásának szintje is.Mindannyian tanulhatunk a legkezdőbb kollégától is-és én például hibázni is szoktam.
Te,a net általam elismert ügyes használója vagy-magamról ezt csak felszínesen állíthatnám.Azért ha statisztikát készítenénk még mindig egy könyvet tartanék komolyabb értéknek-hiszen minden esetben szakmailag is lektorálják.Ennek ellentéte,mikor ismert szerző művében-lehet hogy a nyomda ördöge miatt-blődséget olvashatunk-vagy éppen egy képaláírás,faj meghatározás nem stimm!
Én pontosan ezért is támaszkodom a te internetes link ajánlóidra...valahogy több a bizalmam irántuk,mint amit elsőre "kidob a gugli".Éppen olvastalak máshol..és ennek eredményeképpen könyvjelzőim egy szuper killis oldallal gazdagodtak!:)Köszi ezt is..mint megannyi mást!
Könyv vagy net?A kérdés eldöntött...ha a könyv is olyan lenne mint a net,akkor nyerne-de mivel esélye nincs az akár naponkénti frissülésekre,így a háló a befutó.Olcsó..inspirálóan bőséges tudástár.Ellene vagyok..de örömmel használom-"Ő" pedig cserébe elszipkázza a maradék szabadidőmet is.:(Na most kapcsolom ki..estig!;)

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #439 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában

halőrxxl beküldte: Mi meg azt hisszük hogy a neten minden ott van-és minden helyes!A fenét..sajnos ez nem így van:(Még az én néhol több sebből vérző tudásommal is találok hibákat-és igazad van:a könyv az érték,és mindenkor lehet számítani az ott foglaltakra.Attól tartok azonban hogy a jó könyvek ideje egy jó darabig még nem jön vissza..plázakönyvek pedig nekünk nem nyújtanak megfelelő élményt,szemünkben nem értékesek.
Maximálisan egyetértek,és nagyon szeretném én is ha ezen a honlapon szakmai leírások,tartási-tenyésztési beszámolók lennének új fajokról...

Kénytelen vagyok pár szóra visszatérni erre gondolatodra, mert én ellentmondást fedezek fel benne és nem is teljes mértékben értek vele egyet.

Indokaim:

1. Vannak jó és megbízható tartalmú könyvek, melyeket szakemberek írnak!
2. Vannak jó és megbízható internetes források, mert azokat szakemberek szerkesztik és írják
3. Vannak helytelen információt tartalmazó könyvek, mert azokat nem szakemberek írják
4. Vannak helytelen információkat tartalmazó webes cikkek, fórumos hozzászólások, mert azokat szintén nem hozzáértők írják

Konklúzióm: Mindkét forrásnak megvan a maga helye és értéke, de, én úgy hiszem, hogy az internet adja a rendelkezésünkre álló hasznos információk legalább 90%-át. Ma. Régebben másként volt. Tehát egy könyv vagy újság forgatásának az élményét soha nem fogom elcserélni az internetre, de fordítva is igaz, a számomra hasznos internetes információ forrást soha nem fogom tudni nyomtatott termékekkel fedezni. Egyrészt azért mert nincs annyi nyomtatott termék, másrészt meg nincs annyi pénzem sem. Nálam jól megfér a kettő egymás mellett, és mindkettőre igényt tartok. Egyik vagy másik nélkül sokkal szegényebb lennék.

Hú ez nagyon off volt, de el akartam varrni ezt a szálat, mert mióta olvastam bejegyzésed, folyamatosan visszatér hozzá a gondolatom. Egyébként abban teljesen egyetértek veled, hogy mindkét forrásnak megvan a maga hiányossága és veszélye ami a díszhaltenyésztés fejezetet és mást illet.
Last edit: 13 éve 8 hónapja by Mátéfi.

Több
13 éve 8 hónapja #440 Írta: halőrxxl
Igaz...bár míg csak regisztrált de félig inaktív tag voltam,én bizony feltérképeztem a honlapot...vannak érdekes dolgok:)!
Alig várom hogy majd kibontakozzon a frissítés után a honlap...garantálom hogy a régiekben nem fogtok csalódni-vannak szuper jó cikkek is!:)Mondom:alig várom-de türelmesen megvárom ezt a nagy durranást-az lesz!

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.420 másodperc