- Köszönetek: 97
Díszhalszaporítás, tenyésztés
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1127
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
plus.google.com/photos/11151461844499201...11514618444992012419
Szerintetek melyikbe ikráznak szivesebben?
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- okovari
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 3
Olvastam én is a fenti ejnye-bejnyét a gazdátlan szaporulatokkal kapcsolatba, de hát a természet nagy úr. 5 év nyugi után ontják az ancik az "almokat" a meglehetősen kicsi - 80 l- vegyes medencémbe. Hiába mondom, hogy most már aztán elég. Ráadásul a gazdikeresés problémájánál jóval sürgetőbb a túlnépesedés. Mindig kínosan figyeltem, hogy inkább kettővel kevesebb hal legyen az akváriumban, mint amit elbír, mint akár egyel is több.
A legnagyobb ifjakat -már 4-5 centisek- ki kellene vennem, de hogyan. Rengeteg növény és búvóhely között hálóval esélyem sincs. A "vedd ki a fával együtt" módszer sem működik, mert egy pillanatig sincsenek nyugton.
Esetleg valami kíméletes csapda? Tanácstalan vagyok.
Ráadásul sokkal szebbek lettek, mint a szülők. Bosszantó
Ha tud tanáccsal szolgálni igen megköszönném.
Üdvözlettel
Orsolya
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
A termékenyített ikrák száma és kelése kb. fél évik folyamatosan emelkedik, majd csökken. Ekkor szokták a tenyészállatokat lecserélni, és a folyamatot újraindítani (persze nagy tenyészetben, ahol akár több száz párat tesznek ki egyidőben, párhuzamosan indítják az új tenyészanyagot).
- Pana28
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 27
Ha mondjuk akarok egy jó csapatot de már rég voltak kinn akkor tegyem ki őket és majd rá 7-10 napra újra tegyem ki és akkor a második csapat már jó lesz?
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
- Pana28
-
- Nem elérhető
-
próbáltam úgy is de úgy abszolút nem csináltak semmit
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
(én párban teszem ki őket)
- Pana28
-
- Nem elérhető
-
Na van némi siker a neonok ikráztatásánál mert ikráztak és lett is pár darab belőle de a következő ikrázásnál sem sok ikra lett pedig majd szétszakadnak a lányok de szerintem nincs megtermékenyítve az ikra
10 literes medence csapatban 4 nőstény 4 hím mégis alig van ikra és az se kel ki
ikrarács van így elvileg nem tudják megenni
mi lehet a gond?
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 124
roberto8802 beküldte: És ha más nem működik, akkor kiszeded őket és eldobod. Bár én sajnálnám őket, ha kikelnének és fel is nőnének max elajándékoznám őket.
Én is sajnálom őket. Az első szériából megmaradt ~20 kis panda, ha lesz kinek elajándékozzam őket, akkor valószínűleg a későbbieket is megtartom, addig nem nagyon merek nekiállni, mert mit csinálok egy 50 literes medencébe 20-30 db kifejlett pandaharcsával...
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Vagy kijelöléssel egyenesen bemásolható a webhely ablakba..."Beillesztés és ugrás"..automatikusan kiegészíti.
Mindenképpen csodás videók...nagy respect!Rendkívül jól megfigyelhetőek az ivari sajátosságok is így "alváznézetből".Méltatlanul ritkán tartott halaknak gondolom őket....és hogy jót nevessetek páran azonnal közlöm is:kell nekem ilyen hal!
T.:Gábor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
.......itt sem működik....most legalábbis, ezért a szokásos elő-karaktereket írjátok be.
Farlowella ívása:
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XXEH84RZUo
youtube.com/watch?v=WxT2CVXrIxE&feature=player_embedded
youtube.com/watch?v=9qqlkpEt-J0&feature=player_embedded
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
Viszont ha majd meg akarsz tartani párat, akkor érdemes vagy kiszedni őket külön aksiba hogy leikrázzanak, vagy "versenyezni" a többi hallal, ahogy te is mondtad... és igazából én is így csinálom.
És ha más nem működik, akkor kiszeded őket és eldobod. Bár én sajnálnám őket, ha kikelnének és fel is nőnének max elajándékoznám őket.
Egy ismerősömet idézve, én elmondtam hogy csinálnám, te meg úgyis úgy csinálod, ahogy akarod
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
Sajnos nem eszik meg, néha 1-1 eltűnik, vagy leesett, vagy megették, de általában megmaradnak, tegnap is 4 kispandát láttam egyszerre a mohában kaja után kutatni. Algázónak nálam RC-k vannak, azok nem bántják, a neonok, és a pandák pedig nem járnak annyira fent, (vagyis a pandák ezek szerint mégis, ikrázni feljönnek), így nincs aki megegye. Persze lelökdöshetném, és lent biztos megeszik, de rászoktatni meg nem akarom őket az ikrákra, mert ha később mégis megtartanék néhányat, akkor meg versenyeznem kell velük, hogy megeszik, vagy ki tudom szedni.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
-
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
Mátéfi beküldte: Én azt javaslom minden hobbytársnak, hogy csak és kizárólag annyi halat tenyésszen, amennyit biztonsággal és jó körülmények közé el tud helyezni vagy adni.
Ha már felmerült a téma, mi a teendő a számomra felesleges ikrákkal? A pandáim heti rendszerességgel ragasztanak az akvárium üvegre 5-20 db ikrát. Volt egy hét szünet, kezdtem megnyugodni, hogy jön a meleg, abbahagyják, de a héten ismét volt kedden is 5, meg ma reggel is (még nem számoltam meg, 3-at láttam így fél álomban) néhány szem ikra. Simán szedjem ki minél előbb a vízből, vagy mi a helyes eljárás?