Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
12 éve 9 hónapja #221 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
A meglévő bunkert csempéből eddig a legjobb amivel szolgálni tudtam nekik. Az előtt a kókuszhélyakat kedvelték, meg a kövek mögötti relytekhelyeket. Ha a víz áramlását nézzük, akkor viszont nem túl előnyös a mostani egybejáratos bunker. Az apa állandóan legyezi a kicsiket. De nem is tudok nekik áramlást benerálni, csak ha a szűrő kivezető csövét rájuk irányítom... vagy talán egy levegőztetővel. Ezzel mik a tapasztalataid Mátéfi?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 9 hónapja #222 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Az ancik nem a mi szempontjaink alapján választanak ikrázó helyet....milliméterekre kigondolt bunkerek, ilyen-olyan magasság, mélység, forma stb. Gondolod, hogy ezek a dolgok érdeklik az ancikat? Nekik az a fontos, hogy el tudják rejteni a szaporulatot - ez van kódolva a génjeikbe - számukra legfontosabb a faj fennmaradásának biztosítása a legjobb eséllyel. Ha biztonságosnak ítélnek meg egy búvóhelyet akkor használni fogják attól függetlenül, hogy nekünk a szögletes, a boltíves, a kókuszhéj vagy a kerámia cserép tetszik-e jobban. Ha többféle búvóhely áll rendelkezésükre melyek között szabadon választhatnak, véleményem szerint előnyösebb lehet. Talán előnyt jelenthet ha a vízáramlás valamennyire átjárja az üreget. A természetben ki épít nekik bunkert? Senki. Oda ikráznak amit a természet biztosít nekik - ebből kell kiindulni és ezen érdemes elgondolkodni. Ami nekünk sokszor praktikusnak tűnik, nem biztos, hogy a halaknak is az.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 9 hónapja #223 Írta: roberto8802
Érdekes a fater ancibukere. Felmerül a kérdés bennem, hogy vajon praktikusabb-e az enyémről? Egyrészt igen, mert tisztán bele lehet látni, nincs olyan területe, amelyiket ne tudnánk fürkészni ikrák után. De vajon az ilyen hosszúkás házakat az ancik jobban szeretik mint... mint ezt:

plus.google.com/photos/11151461844499201...11514618444992012419

Szerintetek melyikbe ikráznak szivesebben?

Több
12 éve 9 hónapja #224 Írta: Mátéfi
Azért van akinek összejön a dolog:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, saluosi

Több
12 éve 9 hónapja #225 Írta: okovari
okovari válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kedves Pasa!
Olvastam én is a fenti ejnye-bejnyét a gazdátlan szaporulatokkal kapcsolatba, de hát a természet nagy úr. 5 év nyugi után ontják az ancik az "almokat" a meglehetősen kicsi - 80 l- vegyes medencémbe. Hiába mondom, hogy most már aztán elég. Ráadásul a gazdikeresés problémájánál jóval sürgetőbb a túlnépesedés. Mindig kínosan figyeltem, hogy inkább kettővel kevesebb hal legyen az akváriumban, mint amit elbír, mint akár egyel is több.
A legnagyobb ifjakat -már 4-5 centisek- ki kellene vennem, de hogyan. Rengeteg növény és búvóhely között hálóval esélyem sincs. A "vedd ki a fával együtt" módszer sem működik, mert egy pillanatig sincsenek nyugton.
Esetleg valami kíméletes csapda? Tanácstalan vagyok.
Ráadásul sokkal szebbek lettek, mint a szülők. Bosszantó :)
Ha tud tanáccsal szolgálni igen megköszönném.
Üdvözlettel
Orsolya
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika, roberto8802

Több
12 éve 9 hónapja #226 Írta: Pasa
Így van, feltéve, hogy az egyéb paraméterek (pl. víz) megfelelőek.
A termékenyített ikrák száma és kelése kb. fél évik folyamatosan emelkedik, majd csökken. Ekkor szokták a tenyészállatokat lecserélni, és a folyamatot újraindítani (persze nagy tenyészetben, ahol akár több száz párat tesznek ki egyidőben, párhuzamosan indítják az új tenyészanyagot).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 9 hónapja #227 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Értem tehát akkor ezért ikrázik rosszul és ezért kel is rosszul?
Ha mondjuk akarok egy jó csapatot de már rég voltak kinn akkor tegyem ki őket és majd rá 7-10 napra újra tegyem ki és akkor a második csapat már jó lesz?

Több
12 éve 9 hónapja #228 Írta: Pasa
7-10 naponta ki kell tenni őket, különben tartósan rossz lesz.

Több
12 éve 9 hónapja #229 Írta: Pana28
kb 2 hét
próbáltam úgy is de úgy abszolút nem csináltak semmit :(

Több
12 éve 9 hónapja #230 Írta: Pasa
mennyi idő telt el az ikrázások között?
(én párban teszem ki őket)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Több
12 éve 9 hónapja #231 Írta: Pana28
Üdv mindenkinek

Na van némi siker a neonok ikráztatásánál mert ikráztak és lett is pár darab belőle de a következő ikrázásnál sem sok ikra lett pedig majd szétszakadnak a lányok de szerintem nincs megtermékenyítve az ikra :S
10 literes medence csapatban 4 nőstény 4 hím mégis alig van ikra és az se kel ki :(
ikrarács van így elvileg nem tudják megenni
mi lehet a gond?

Több
12 éve 10 hónapja #232 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kilökött anci ikrákat már én is keltettem ilyen elven, de legyszerűsítettem mert sietni kellet, annyira hogy egy cseh emelő gyártásból megmaradó cső aljára szonyoghálót gumiztam, a cső szájába meg belógattam egy porlasztókövet, úgy rögzítve hogy nehogy beérjen az ikrákhoz.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pasa

Több
12 éve 10 hónapja #233 Írta: Mátéfi
Keltetés:

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, mark24

Több
12 éve 10 hónapja #234 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában

roberto8802 beküldte: És ha más nem működik, akkor kiszeded őket és eldobod. Bár én sajnálnám őket, ha kikelnének és fel is nőnének max elajándékoznám őket.

Én is sajnálom őket. Az első szériából megmaradt ~20 kis panda, ha lesz kinek elajándékozzam őket, akkor valószínűleg a későbbieket is megtartom, addig nem nagyon merek nekiállni, mert mit csinálok egy 50 literes medencébe 20-30 db kifejlett pandaharcsával...

Több
12 éve 10 hónapja #235 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Segítek kollégám:az az egyszerűbb ha csak húzással kijelöli az érdeklődő,és jobb klikknél a "Google keresés..." lehetőséget választja.M.Firefoxnál nálam így egyszerűbb.
Vagy kijelöléssel egyenesen bemásolható a webhely ablakba..."Beillesztés és ugrás"..automatikusan kiegészíti.
Mindenképpen csodás videók...nagy respect!Rendkívül jól megfigyelhetőek az ivari sajátosságok is így "alváznézetből".Méltatlanul ritkán tartott halaknak gondolom őket....és hogy jót nevessetek páran azonnal közlöm is:kell nekem ilyen hal!:D /Majd ha lesz méltó helyem,meg időm...addig mérsékletet tanúsítok/
T.:Gábor

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #236 Írta: Mátéfi
A webajánlóba nem sikerült feltölteni, ezért itt próbálkozom:

.......itt sem működik....most legalábbis, ezért a szokásos elő-karaktereket írjátok be.

Farlowella ívása:

youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0XXEH84RZUo

youtube.com/watch?v=WxT2CVXrIxE&feature=player_embedded

youtube.com/watch?v=9qqlkpEt-J0&feature=player_embedded
Last edit: 12 éve 10 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 10 hónapja #237 Írta: roberto8802
Nálam nagyobb termetű halak vannak, egyszer a scalar ikrák tűntek el éjjel a levélről. De a Cory ikrák is fogyni szoktak, de nem látom ki által. Talán Xifó, de nem biztos.

Viszont ha majd meg akarsz tartani párat, akkor érdemes vagy kiszedni őket külön aksiba hogy leikrázzanak, vagy "versenyezni" a többi hallal, ahogy te is mondtad... és igazából én is így csinálom.

És ha más nem működik, akkor kiszeded őket és eldobod. Bár én sajnálnám őket, ha kikelnének és fel is nőnének max elajándékoznám őket.

Egy ismerősömet idézve, én elmondtam hogy csinálnám, te meg úgyis úgy csinálod, ahogy akarod :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
12 éve 10 hónapja #238 Írta: Gabor77
Köszi!
Sajnos nem eszik meg, néha 1-1 eltűnik, vagy leesett, vagy megették, de általában megmaradnak, tegnap is 4 kispandát láttam egyszerre a mohában kaja után kutatni. Algázónak nálam RC-k vannak, azok nem bántják, a neonok, és a pandák pedig nem járnak annyira fent, (vagyis a pandák ezek szerint mégis, ikrázni feljönnek), így nincs aki megegye. Persze lelökdöshetném, és lent biztos megeszik, de rászoktatni meg nem akarom őket az ikrákra, mert ha később mégis megtartanék néhányat, akkor meg versenyeznem kell velük, hogy megeszik, vagy ki tudom szedni.

Több
12 éve 10 hónapja #239 Írta: roberto8802
Gábor77, ha nekem nem kellenének az ikrák én bent hagynám a közösben (ha közösben vannak). Az éj leple alatt vagy megeszi az algázó vagy esetleg más hal, aki étrendkiegészítőre vágyik :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
12 éve 10 hónapja #240 Írta: Gabor77

Mátéfi beküldte: Én azt javaslom minden hobbytársnak, hogy csak és kizárólag annyi halat tenyésszen, amennyit biztonsággal és jó körülmények közé el tud helyezni vagy adni.

Ha már felmerült a téma, mi a teendő a számomra felesleges ikrákkal? A pandáim heti rendszerességgel ragasztanak az akvárium üvegre 5-20 db ikrát. Volt egy hét szünet, kezdtem megnyugodni, hogy jön a meleg, abbahagyják, de a héten ismét volt kedden is 5, meg ma reggel is (még nem számoltam meg, 3-at láttam így fél álomban) néhány szem ikra. Simán szedjem ki minél előbb a vízből, vagy mi a helyes eljárás?

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.380 másodperc