Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
12 éve 11 hónapja #281 Írta: kapi
szia
Türelem,az első ikrázás gyakran nehezen jön össze és általában eredménytelen is mert kevés vagy semmi sem kel ki.
De a következő már jó lesz utána 10 naponta ikráztat-hatod őket és annyi neonod lesz hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Ne feledkezz meg a kis halak eleségének a beszerzéséről sem.papucsállat kerekesféreg kezdésnek jó.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #282 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Most akkor próbáld úgy ahogy nem írják...6.7ph,24 fok.Hátha!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #283 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Lenne még egy SOS kérdésem:
Letettem egy pár fátyolos kékneont ikrázni azonban semmit nem csinálnak sajnos
A víz 1nk, hőm 22 fok a ph 5,5 körüli
A nőtény néha meg meghajtja a hímet aztán a hím is a nőstényt de aztán ennyiben is marad a dolog utána csak úgy állnak a vízben egy helyben.
Az akváriumot újságpapírral árnyékoltam de még így sincs semmi :S
Most azt próbáltam ami a zebráknál már bejött, hogy betettem egy plusz hímet meg egy nőstényt hátha a két hal nem illett egymáshoz de mostmár négyen vannak egy helyben :S
Kérem akinek már sikerült ikráztatni leírná a trükköt?
Igyekeztem mindent úgy csinálni ahogy a könyvek írják, de sajnos idáig semmi eredményedig már 4 párt tettem ki idáig mikor melyiket de egyik sem ikrázott
a kis nősténynek pedig tele a hasa, de még aránylag fiatal szerintem így remélem még nem sült bele az ikra

Több
12 éve 11 hónapja #284 Írta: Pana28
Azt elfelejtettem, hogy ugyanilyen körülmények között fialt le előtte a sávos limiám 15-öt és ott szerencsére semmi gond nem lépett fel

Több
12 éve 11 hónapja #285 Írta: Pana28
Sziasztok

Van egy kis vagyis inkább nagy problémám :(
48 nappal ezelőtt lefialt a koixifó nőstényem és 89 lett ebből 2 volt halott a fialás közben és a maradékból lett sajnos 15 db ami az első légvételkor hideg levegőt szívhatott mert süllyedve úszkált ezeket pár nap után feletettem a nagyokkal mert azt mondta egy tenyésztő ismerős azok már nem jönnek helyre
a többi azóta is szépen elvan nőnek
tegnap reggel szintén lefialt az a nőstény a víz most is 26 fok volt, de lefedtem, hogy a fölötte lévő vízréteg ne legyen hideg
most rekordot döntött kb 120 kicsi született ebből azonban 69 azonnal elpusztult vagy születés előtt vagy nemsokkal utána
mi lehetett az oka?
mégiscsak hideg levegőt szívtak? de ezek nem süllyedtek úgy le mint a többi azelőtt hanem azonnal a víz fenekén oldalra dőlve feküdtek és nem is úsztak
a nőstény már több mint egy hete ott volt így a hirtelen vízváltozás szerintem nem lehetett gond
valakinek van ötlete?

Több
12 éve 11 hónapja #286 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
jaj, igaz! Mindig elfelejtek visszaolvasni kérdés előtt, Bocsánat! Teljesen igazad van! ÉS koszi a linket
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 11 hónapja #287 Írta: halőrxxl
Kösz Kapi-különösen azt pontozom hogy a hőmérséklet esetleges degeneratív szerepét is említed!Pontosan így van....sőt nem specifikusan ennél a fajnál,hanem még sok -általam imádott-corynál is.
Esővíz:Robi már kiveséztük valamely topicban ezt jó alaposan-mivel szorgalmas vagy tudom hogy megtalálod!;) /De hogy segítsek:http://www.akvariummagazin.hu/index.php?searchword=es%C5%91v%C3%ADz+gy%C5%B1jt%C3%A9s&ordering=newest&searchphrase=all&limit=100&option=com_search/
A honlapon remek kereső is működik-ha nem boldogulsz hívd segítségül!:)

Több
12 éve 11 hónapja #288 Írta: kapi
sziasztok
Gábornál a pont.
A szülőket is lágy vízbe kell rakni,az esővíz tökéletes neki ingyen van és mostanában van bőven belőle
Nekem most is van 1 nevelő párom.
Sokat kísérleteztem velük 50-60 literes akváriumba nem sikerült nevelésre bírni őket.
100 literesbe viszont többször több párral is összejött..
Ha nem valami spec.. vadon fogott vitorlásról van szó akkor 10-nk alatt jó a keménység a pH meg semleges vagy enyhén savanyú legyen.
A hőmérséklet 26 és 30 fok közt jó hidegebb vízben lassabban kel az ikra és több pusztul el,melegebb vízben viszont több kel ki de nő a torz példányok száma is.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, roberto8802

Több
12 éve 11 hónapja #289 Írta: roberto8802
A szülők szépen legyezgetik az ikrákat, csak sajnos már majdnem mind kifehéredett :(

Viszont gyűjtöm az esővizet, ami meg eltart. Ti hogyan gyűjtitek, milyen módszerrel? A tetőről lefolyó víz adja magát, de ki tudja mi gyűlik össze az ember háza tetején! Egyéb módszerek?

Több
12 éve 11 hónapja #290 Írta: halőrxxl
Egy picikét még hozzáfűznék a vitorlás történethez,mert úgy érzem nem teljesen fedi a teljes igazat Tamás postja.Az ok,hogy totál lágy vízbe tegye ki az ikrákat kelni-de ne feledd:az ő csapvize nem olyan mint a tiéd...kemény vízben pedig hiába ikráznak le szegény vitorlások,már a megtermékenyítés is nehezített,sőt mint a mostani postban olvashatod is az ikrák kifehérednek.Borítékolom hogy ha ki is kel pár darab lárva akkor sem lesznek életképesek-ezt teszi a nem megfelelő víz sajnos.:(
Még szinte gyermekfejjel én sem értettem mit vétek mikor akkori vitorlásaim ikrája sorra rohadt le...még a véremet is adtam volna hogy nekem saját kis vitorlás rajom legyen-de nem jött össze pár évig.Aztán egyszer csak kezdtem elhinni amit elméletben tudtam:lágy víz kell nekik..az sem baj ha kicsikét savasabb is.Na,ekkortól számítom én azt az időt amit hobbistaként gondolok megélni.Nálam szintén az volt a történet mint nálad Tamás:sok ikrázás pocsékba,aztán következett az esővizes korszak..és szépen elindult a szaporítgatási bolondériám!:)
Én ha vitorlást szeretnék tenyészteni,magukat a szülőket is 2-3 nk,és a semleges alá vitt kémhatású vízben tartanám....részben azért,hogy ha gondoznak akkor hadd éljem meg a csodát-mert egy nevelgető csodás vitorláspár még ma is gyönyörű látvány!Hozzátenném hogy nálam anno szinte óramű pontossággal mindig kikeltek max 56 óra alatt-persze lehet hogy a hőmérsékletem is magasabb volt.Hmm...úgy sajnálom hogy mára már ennek a csodás halnak alig van respektje,pedig nagyon bele lehet szeretni!
Sok sikert a kollégának,hátha kicsit előbbre vittem a dolgot.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 11 hónapja #291 Írta: roberto8802
Hát ilyet, ma reggel meg a Coryk ikráztak le a közösbe :D Csak ettől nagyobb gondom ne legyen az életbe :D

Több
12 éve 11 hónapja #292 Írta: roberto8802
Kicsit utánaolvastam!

A kifehéredett ikrák terméketlenek? Nálam majdnem mind fehér

Több
13 éve 1 órája #293 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
csak az ikrákat rakd lágy-vízbe, a halakat ne.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
13 éve 1 órája #294 Írta: roberto8802
Aham... na ezt jó tudni! Igaz nem tudom mérni, de gondolom, hogy elég kemány a vizünk.

És szotyika mit szólsz ahhoz, hogy a holnapi esőzésből gyűjtök, amennyit lehet és rájuk öntöm. Vagy jobb lenne egyenesen abba áttenni őket? Mit szótlok ehhez?

12 körül kezdtek ikrázni, kb 8 órásak.

Több
13 éve 1 órája #295 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
csak egy jó tanács : hogy csak lágy vízben kelnek ki az ikrák, enélkül sajnos nem fognak kikelni még ha termékenyek az ikrák is. a 26 fok tökéletes nekik. nálam 13 ikrázás ment a levesbe mire rájöttem hogy kevés hozzá még a 5 nk° vizem is. és csak esővízben keltek ki.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, Robi0108

Több
13 éve 4 órája #296 Írta: roberto8802
Értem, köszönöm.

És a 26-27 fokos víz az megfelelő?

Több
13 éve 4 órája #297 Írta: kapi
szia
72óra a kelés és további 4 nap múlva úsznak el ha minden rendben van.

Több
13 éve 7 órája #298 Írta: roberto8802
Sziasztok. Szeretném megosztani veletek a fejleményeket.

Volt 6 scalare-om, abból 4 feleslegessé vált, mivel összeállt egy pár (a segítségetekkel tudtam beazonosítani). A maradék négyet meg elcseréltem/eladam. Vettem 3 kicsit, fehét alapon fekete csíkokkal. A jövőben ezeket szeretném szaportani.

Tegnapi nap folyamán a megmaradt pár elkezdet tisztogatni egy levelet a közösben. Gyorsan átcsoportosítottam a halakat, megcsináltam nekik a helyet és még az este beköltöztek az újonnan ragasztott 48 literes akváriumba, pár növény, szivacsszűrő és melegítő társaságában.

Ma ebéd utánra le is ikráztak :)Az egyik levél tele van apró ikrákkal és azóta is sürögnek forognak körülöttük! Gondolkoztam, hogy kiveszem a szülőket, de így másodjára több bizalmat fektetek beléjük főleg, hogy egyedül vannak és nem zavarja őket más hal.

A tervem az, hogy kivárok és meglátom mi lesz az egészből. De ha bármiféle hasznos tanáccsot szivesen fogadok és várok :)

A kérdésem meg az lenne, hogy optimális körülmények között kb mennyi idő kell az ikráknak az elúszáshoz?

Több
13 éve 23 órája #299 Írta: krisz
krisz válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Kedves Gábor!!
A jövőben szeretném szaporítani akváriumaim és vele halaim számát is.
Szerintem reggelre a 2 kis guppi"lány" is megfog lepni. B)

Több
13 éve 1 napja #300 Írta: halőrxxl
Gratulálok...menni fog ez!
Sokan így kezdtük,sőt néhányan igen bele is merülnek a guppizásba-elevenszülőzésbe.Képzeld én is fogok pár érdekes elevenszülőt tartani..talán szaporítani is.Van tehát perspektíva a dologban,alig várom pl. a Z.tequila-kat!:)Van egy szlogen,mely akvarista körökben kering,jó szívvel ajánlom neked is:"A jó akvarista akváriumainak számát is gyarapítja!" :)
Ismerkedj a fórummal,ajánlom még neked hogy a "Cikkek" között is olvasgass...az userek blogjait is ide gyűjti a fórum,igen érdekesek,tanulságosak!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, krisz

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.354 másodperc