Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
12 éve 10 hónapja #241 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Pana28 ez dicséretes és felelős hozzáállás.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 10 hónapja #242 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Köszönöm a választ :D
Épp ezért szoktam én is csak 1-2 xifót lefialatatni egyszerre és aztán egy darabig hagyom, hogy megegyék a kicsiket mert ennél többet jelenleg nem tudnék eladni sajnos belátható időn belül :(
és ezért is nem fogok bele olyan halakba mint egyes márnák és lazacok mint a tetra is mert nem tudnék velük mit kezdeni.
Ezért kérdezősködök itt hátha ismer valaki valakit vagy annak az ismerősét aki vásárol fel halakat mert akkor már lenne rá piac :D

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 10 hónapja #243 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sok hobbysta találja magát szembe ezzel a problémával. Minden előzetes elgondolás nélkül elkezd megbirkózni a sikeres tenyésztés kihívásaival, majd a sikerélményt követi a dilemma: mi legyen a szaporulattal? Ezt a kérdést - lévén szól élőlényekről - még a tenyésztés előtt lenne indokolt feltenni és nem mikor már százával úszkálnak a növendék halacskák egy túlzsúfolt akváriumban. Én ezt felelőtlenségnek tartom. Ha még a tenyésztés megkezdése előtt nem tudja valaki, hogy mi lesz a sorsa az általa tenyésztett halacskáknak, az jobb ha nem tenyészti halait. Élőlényekről beszélünk és nem holmi használati tárgyakról. Néha még a "profik" is elkövetik ezt a hibát. Előbb tenyészt, majd megpróbál vevőt vagy gazdát találni a szaporulatnak.

Én azt javaslom minden hobbytársnak, hogy csak és kizárólag annyi halat tenyésszen, amennyit biztonsággal és jó körülmények közé el tud helyezni vagy adni. Ennek ellenkezője kegyetlenség és felelőtlenség. Még a legsikeresebb tenyésztő is előbb vagy utóbb rádöbben arra, hogy a tenyésztési tevékenység és a halak értékesítése két külön "szakma" melyek más ismereteket és hozzáállást igényelnek. Ezt nagyon sokan figyelmen kívül hagyják. Ha bármilyen termékkel meg akar jelenni valaki a piacon, annak jó előre el kell készítse az üzleti terveit. Piacfelmérés kereslet-kínálat tekintetében, gazdaságosság, marketing, kapcsolatrendszer stb. Az élőlények esetén ez fokozottan igaz. Nem lehet úgy gondolkodni, hogy "majd csak rásózom valakire". Egy akvarista soha nem gondolkodhat így. Van mikor a szaporodást korlátozni kell.

Pana28 nem személyednek szól az írásom, hanem úgy általában, mivel gyakran olvasok hasonló bejegyzéseket, és kapok hasonló kérdéseket mint a tied.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: S.Péter, Pana28

Több
12 éve 10 hónapja #244 Írta: Pana28
A közelben az Magyarország vagy szomszédos országok lehetőleg de maximum Európa :D
Szoktam vinni pár fajt közeli halashoz de sajnos nagyrészének már megvan a régi jól bevált tenyésztője így tőlük vesz nem pedig tőlem :S
Egy-két halasnak meg nem éri meg olyan halakat tenyészteni mint pl fekete tetra ami akár 500-at is ikrázhat meg ha leviszek neki 20-at amennyit venni szokott és majd 1-2 hónap múlva kell neki megint 20 az 500 sosem fogyna el :D
Ezért szeretnék valami nagyobb felvásárlót keríteni :D

Több
12 éve 10 hónapja #245 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
hogy érted hogy a közelben? Max diszállatkereskedésekbe tudod eladni a szaporulatot, vagy keresel egy tenyésztőt aki átveszi töled ;)

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Több
12 éve 10 hónapja #246 Írta: Pana28
Üdv mindenkinek

nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki halfelvásárlóról a közelben?
Vagy ilyenben ne is reménykedjek?
Esetleg közeli országokban? vagy ott is ennyire nyomott a halak ára?

Több
12 éve 11 hónapja #247 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ha jól emlékszem 1-1,5 hónap De ezt nem tudom pontosan, én mindenesetre megvárom amíg elérik a 3 cm, és eladom őket, Mert két fészek alj egyszerre nem lenne célszerű. Nem tudnám kifogdosni őket, meg a hely se lenne elég.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 11 hónapja #248 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Üdv jocopoco95.

Igazság szerint utána akartam nézni, de kimaradt az időmből:

Mennyi idő múlva lehet ismét ikrázásra számítani?

u.i.: nálam a szelet tököt reggelre teljesen eltüntették :D

Több
12 éve 11 hónapja #249 Írta: jocopoco95
Sziasztok.
A hétvégén nálam is előjöttek az ancik, nem csalódtam ismét szép mennyiség kelt ki. Tegnap kaptak saláta levelet az nem annyira tetszett nekik. Ahogy látom az uborka meg a cukkini egyenlőre a nyerő. A hím pedig az asszonymentes idejét tölti a picikkel, remélem feltankol majd a következő ikrázáshoz. bár addig még van idő bőven.

Több
12 éve 11 hónapja #250 Írta: roberto8802
Üdv.

Szeretném megmutatni nektek az anci rajomat :)

plus.google.com/photos/111514618444992012419/albums/5852162154164890177/5871989763624369362?banner=pwa

Az apát a házával együtt kivettem, kicsiből kb 50-60 van. Nehéz megszámolni, de szeretik a tököt :)

Több
12 éve 11 hónapja #251 Írta: jocopoco95
Már az is van. Na akkor majd szerzek a mamáktól. Köszi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 11 hónapja #252 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Répa mehet-ha elfogadják.A járatos megoldás szerint előbb inkább kis darab párolt saláta levéllel szokták indítani...
T.:Gábor
Ui.:ilyenkor fel kell adni a "totális bio" szemléletet,és bizony be kell szerezni vagy piacon,vagy multinál.Ott van már minden....

Több
12 éve 11 hónapja #253 Írta: jocopoco95
Azért nézz utána a répának.

Több
12 éve 11 hónapja #254 Írta: jocopoco95
Szerintem jó lesz a répa is. Mivel még nem nagyon jönnek elő így nem igazán etetem őket. Bár az előző eresztésből megmaradt 6 darab szokott kapni így lehetséges hogy amelyik kijön a csőből kajál valamit. Igen nekem is igen gondos hímet sikerült szereznem hála Pasának. Amúgy most láttam először frissen kikelt kis ancit mivel úgy helyeztem el a búvóhelyüket hogy belássak de persze a legbelső sarokban van, hogy minél nagyobb legyen a nyugalom. Szóval érdekes hogy kikelés után is mennyire világos sárgák.

Több
12 éve 11 hónapja #255 Írta: roberto8802
Nálam is kb 4 naposak. Eteted már őket? Nálam az apa azóta nem eszik, hogy átraktam közösből egy megfelezett akváriumba. És ez idő alatt is csak egyszer jött ki a házából. Ja és ma véletlenül láttam egy picit, úgyhogy a rejtett sarokban lesznek, valóban.

Mivel még se cukkíni, se uborka ezért répával próbálkoznék, az is jó nekik?

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #256 Írta: jocopoco95
Szia.
Nálam most 4 napja keltek ki a kis vadállatok. Nem hinném hogy az apjuk megeszi őket, inkább másik sarokban lesznek meg a bunker plafonján. legalábbis nálam oda gyülekeznek egy idő után. De hagyd őket. majd elő jönnek szépen, aztán nem győzöd adni nekik az uborka karikát.
Last edit: 12 éve 11 hónapja by jocopoco95.

Több
12 éve 11 hónapja #257 Írta: roberto8802
Sziasztok. legalább 3 napja kiszedtem az anci apukát a bunkerral együtt. Benne voltak a kicsit, akik előző éjjel keltek ki. Az kb 4 nap. Eddig ha megdöntöttem a bunkert, láttam a kicsiket, ma már nem. Most vagy abba a sarkába csoportosulnak, ahová nem látok be, vagy megette őket az apjuk!

Ez az utóbbi előfordulhat? Vagy történt már meg valamelyikőtökkel?

Több
12 éve 11 hónapja #258 Írta: roberto8802
És elválaszthatom őket az apától? Mert akkor betenném őket a cory ivadékok közé

Több
12 éve 11 hónapja #259 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
ha van elég búvóhely akkor pár darab túl élheti, de a vitorlások miatt kicsi rá az esély

Tommy

Több
12 éve 11 hónapja #260 Írta: roberto8802
Üdv mindenkinek!

Múlt szombaton leikráztak az ancik, tegnap éjjel pedig kikeltek a kicsik! Most még az ancibunkerben vannak, az apa vigyáz rájuk, elüldözi a többi halat, de mi fog történni, ha pár nap múlva kijönnek a bunkerból? Sajnos nincs már több akváriumom, ahová kiszedhettem olna őket. Ha nem szedem ki, a többiek megeszik a kicsiket?

120l sok növénnyel, 8 cory paleatus, 2 xifó (csipkedősek), 2 black molly, 3 növendék scalare (kb. 3 cm)

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.341 másodperc