Díszhalszaporítás, tenyésztés

Több
12 éve 11 hónapja #261 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
végre leikráztak az Ancistrus sp. Rio Paraguay-ok :woohoo: :laugh:

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #262 Írta: dalialama
dalialama válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Sziasztok.

Nekem 2 kérdésem lenne:
Külön akváriumban szeretném ikráztatni a Ramirezieimet, most egy csapvizes társas akváriumban vannak. Mennyire óvatosan kell átrakni a szaporító akváriumba, ahol lágy és enyhén savas víz lesz? A második kérdés az lenne, hogy mondjuk egy 10 literes akvárium megfelel erre a célra? Most egy ilyen akvárium van szabadon erre a célra.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 11 hónapja #263 Írta: Pasa
Én egy eredeti hímet hagynék meg.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, Pana28

Több
12 éve 11 hónapja #264 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Értem akkor ezek szerint csak jobb lenne olyan hímet hagynom ami már egy nagy nőstényből alakult át?
Vagy ez nem igazán befolyásol semmit?

Több
12 éve 11 hónapja #265 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Ezzel az ismeretlen tárgyal találkoztam a nagy akváriumban, miután megcsodáltam a cory ivadékokat:

plus.google.com/photos/11151461844499201...541633890?banner=pwa

Aztán leesett a tantusz és bevilágítottam az ancibunkerba:

plus.google.com/photos/11151461844499201...349475122?banner=pwa

Mostmár tudjuk miért veszett össze olyan csúnyán a két hím, vagyis miért védelmezte az egyik a bunkert :D

Még a végén tenyésztő lesz belőlem :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 11 hónapja #266 Írta: roberto8802
Épp most szedtem ki a fehér, penészes ikrákat. Kicsit meg is szívtam a csövet, de ez ezzel jár :P

Mindenesetre köszönöm :D Ez most nekem egy hatalmas sikerélmény :D Kell még akváriumot szerkesztenem :)

Több
12 éve 11 hónapja #267 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
A ritkán álló ikrák nem tesznek kárt már a többiekben..a barnák tuti jók lesznek!:)
Gratulálok,sok sikert!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 11 hónapja #268 Írta: szotyika
a barnákat hagyad bent addig mig kinem kelnek, a fehéreket meg szedd ki de csak akkor ha penészes.

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802

Több
12 éve 11 hónapja #269 Írta: roberto8802
Szép napot mindenkinek!

Az első cory ivadék:

plus.google.com/photos/11151461844499201...782413522?banner=pwa

Az ikrák:

plus.google.com/photos/11151461844499201...093562482?banner=pwa

5 darab kis halacska úszkál már, de van még pár barna ikra is és fehér is. A fehéreket el kellene távolítanom? A barnákat még bent hagynám, legalább mára

Több
12 éve 11 hónapja #270 Írta: roberto8802
Emberek, elúszott életem első Cory paleatus ikrája :D :D :D Holnap mutatok képeket :D

Több
12 éve 11 hónapja #271 Írta: roberto8802
A barátnőm két xifójából az egyik épp most alakul át :) Eddig nem volt neki, de most nő a hímekre jellemző fekete körvonalú farka.

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #272 Írta: Pasa
A szifó hímek mindig nőstényből alakulnak át. Az, hogy ez mikor következik be, függ -többek között- a helytől és a hőmérséklettől, stb. Ha nagy helyük van, akkor nagyobb hímek lesznek, mivel az első időben megugrik a növekedés.

(a vitorlásos videón műnövények vannak)
Last edit: 12 éve 11 hónapja by Pasa.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: roberto8802, Pana28, Robi0108

Több
12 éve 11 hónapja #273 Írta: Pana28
Szotyika az a karéjos levelű növény az igazi vagy mű?
Ha igazi akkor milyen faj?

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #274 Írta: Robi0108
Robi0108 válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szia Pana28 ! Régi emlékeim szerint a xifóknál teljesen rendben van a "kis hím " . A nőstények 12 cm, a hímek 7-8 cm. Ez így rendben is van. Nagyobb csapatban, ahol nincs hím, ott van olyan, hogy egy nőstény alakul át. ( Ezt szépen megaszondtam :-) ). Elvileg hőmérséklet változás, vízminőség változásra is reagálhat így egy nőstény.
Last edit: 12 éve 11 hónapja by Robi0108.

Több
12 éve 11 hónapja #275 Írta: szotyika

nem a legjobb minőségű de azért remélem észrevehető a téma :):woohoo:

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Pana28

Több
12 éve 11 hónapja #276 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalszaporítás, tenyésztés témában
Szia!
Olvaslak,és látom szeretnél válaszokat kapni...de én ehhez butuska vagyok.Azt javaslom az elevenszülősöknél érdeklődj,lehet hogy nem is olvassák e topicot!
Sok sikert:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28

Több
12 éve 11 hónapja #277 Írta: Pana28
Az előbb olvastam, hogy xifónak nem lenne szabad olyan hímet meghagyni szaporítani amelyik kicsi korában lesz hím mert az növekedésben visszamaradt és így rontja az állomány minőségét
Igaz ez?
Azok nem csak"gyárilag" hímek? legalábbis én így gondoltam mert a nagy hímek mind nőstényből alakultak át.
Én eddig mindig kis hímet hagytam meg.
Nem kellett volna?

Több
12 éve 11 hónapja #278 Írta: Pana28
A koi xifós dologra van valakinek ötlete?
Azóta is kopnak ma reggelre is elpusztult 11 már csak 24 maradt a 118-ból :(

Több
12 éve 11 hónapja #279 Írta: kapi
szia
Ne változtass semmit és ne tegyél semmit,hagyd békén a halakat ,naponta egyszer nézd meg lement-e a lány pocija ha igen akkor vedd ki őket és 1 hét múlva kezdhetsz etetni ha van mit.
Ha 1 hét alatt sem ikráznak le akkor vedd ki etesd őket változatos élő kajával és pár hét múlva próbáld újra.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, Pana28

Több
12 éve 11 hónapja #280 Írta: Pana28
A nőstény az hajtja a hímeket de azok nem foglalkoznak vele sajnos így egy idő után ő is abbahagyja mindig :S
Akkor most vegyem ki őket és próbáljam meg később?
Vagy vigyem fentebb a ph-t és a hőmérsékletet?

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.403 másodperc